Τουρκία: Ακυρη η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου, για εμάς είναι ανύπαρκτη

6/8/20 | 0 | 0 | 375 εμφανίσεις

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ


Κλιμακώνει την ένταση με την Ελλάδα η Τουρκία © AP Photo/Julie Jacobson
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ακυρη» χαρακτηρίζει η Τουρκία τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Οπως μεταδίδει το Anadolu, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σχολίασε τη συμφωνία που υπέγραψαν ο Νίκος Δένδιας και ο Αιγύπτιος ομόλογός του για την οριοθέτηση της ΑΟΖ. Με ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει θαλάσσιο σύνορο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο και προσθέτει ότι για την Αγκυρα είναι ανύπαρκτη η «δήθεν» συμφωνία θαλασσίων ζωνών που υπεγράφη.

«Δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου. Οι λεγόμενες περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας, όπως περιγράφεται στη συμφωνία οριοθέτησης που υπογράφηκε σήμερα, δεν αποτελούν κανόνα για την Τουρκία» τόνισε, μεταξύ άλλων, το τουρκικό ΥΠΕΞ, υπογραμμίζοντας ότι η περιοχή που περιλαμβάνεται στη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου «βρίσκεται εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας που έχει δηλωθεί στα Ηνωμένα Έθνη».
«Με αυτήν τη συμφωνία, τα δικαιώματα της Λιβύης προσπαθούν να σφετεριστούν. Τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας δεν θα επιτρέψουν καμία δραστηριότητα σε αυτές τις περιοχές», επισημαίνει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    27/9/20 | (4 σχόλια)
    του Παντελή Σαββίδη Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα βρίσκεται από το Σάββατο το βράδυ στην Ελλάδα. Το γεγονός προκαλεί εντύπωση γιατί δεν διαφαίνεται κάποιος, ιδιαιτέρως, σοβαρός λόγος ο κ. Πομπέο να βρεθεί για άλλη μια φορά στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας