Τον Ερντογάν για το νόμπελ ειρήνης 2023 πρότεινε ο πακιστανός πρόεδρος της Γερουσίας !

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Του Αλκη Καλλιαντζίδη, Οικονομολόγου, [email protected], www.kalkis.eu

Φυσικά ο εν λόγω «κύριος» δεν ήκουσε τίποτα για τον πύραυλο Ταϊφούν που απείλησε να στείλει στην Αθήνα αυτό «το περιστέρι της ειρήνης» που μας καθυβρίζει καθημερινά και μας φοβερίζει, «αν δεν γίνουμε καλά παιδιά».

Οι απανταχού αντιδραστικοί τύποι στον κόσμο τρολάρουν την Επιτροπή απονομής του Νόμπελ Ειρήνης τα τελευταία χρόνια, όπως μαρτυρεί το παρακάτω ρεπορτάζ της Amani DHIFAOUI και του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP)στις 8-1-2023 στην ηλεκτρονική Libération, με τίτλο : «Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζει να εμπνέει τον κατάλογο των υποψηφίων για το Νόμπελ Ειρήνης» (La guerre en Ukraine continue d’inspirer la liste des candidats au prix Nobel de la paix).

Αν και η νομιμότητα των Ουκρανών, Ρώσων και Λευκορώσων νικητών του Νόμπελ Ειρήνης 2022 :

@ του Λευκορώσου ακτιβιστή Ales Beliatski, που φυλακίστηκε στη χώρα του,

@ της ρωσικής ΜΚΟ Memorial, που διαλύθηκε με δικαστική απόφαση, και

@ του Ουκρανικού Κέντρου Πολιτικών Ελευθεριών (CCL),

δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, καθώς η μαχητική τους δράση στις αντίστοιχες χώρες τους που επηρεάζονται από τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία αποκτά το πλήρες νόημά της, τα ονόματα των υποψηφίων που προτάθηκαν τις τελευταίες ημέρες για το Νόμπελ Ειρήνης 2023 είναι τουλάχιστο περίεργα.

Την Τετάρτη 4-1-2023, ήταν το Πακιστάν, μέσω του Προέδρου της Γερουσίας του Sadiq Sanjrani, που δήλωσε ότι έχει προτείνει τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το Νόμπελ Ειρήνης 2023. Και αυτό, όχι για το σύνολο του έργου του, αλλά για αυτό που φαίνεται να είναι το απόγειο αυτού : ο ρόλος του ως μεσολαβητής στη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση. Αναφέρονται οι προσπάθειές του για κατάπαυση του πυρός μεταξύ των εμπόλεμων και η μεσολάβησή του στη συμφωνία σιτηρών μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Sadiq Sanjrani, ο οποίος υπογράμμισε τον κίνδυνο «μιας πυρηνικής έκρηξης που θα μπορούσε να οδηγήσει στην καταστροφή ολόκληρου του κόσμου», πιστεύει ότι ο  Ερντογάν απέτρεψε μόνος του αυτή την παγκόσμια καταστροφή μέσω των επανειλημμένων προσπαθειών και των αποφασιστικών επεμβάσεων του. Χαιρέτισε έναν «αληθινό πολιτικό» που εργάζεται όχι μόνο για την ευημερία της χώρας του αλλά και για την ευημερία όλου του κόσμου, αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με τον Sadiq Sanjrani, ο Τούρκος Αρχηγός Κράτους στέλνει μήνυμα ειρήνης, ανεκτικότητας και αγάπης σε όλη την ανθρωπότητα(στην οποία φαίνεται δεν υπάρχει η Ελλάδα κατά τον κ. πρόεδρο) και υπερασπίζεται τα δικαιώματα όλων με δίκαιο και ισότιμο τρόπο(Τους χιλιάδες φυλακισμένους Τούρκους τους ρώτησε ο κ. πρόεδρος 😉 «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προτείνουμε τον Πρόεδρο Ερντογάν για το Νόμπελ Ειρήνης», είπε.

Μετά τον Τραμπ, τον Ζελένσκι να και ο Στόλτενμπεργκ

Την περασμένη Παρασκευή, ως απάντηση στο Πακιστάν, ήταν ένας Νορβηγός βουλευτής που ανακοίνωσε ότι είχε προτείνει τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ, τον συμπατριώτη του Γενς Στόλτενμπεργκ, για το Νόμπελ Ειρήνης 2023, τονίζοντας επίσης τον ρόλο του απέναντι στη Ρωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία. «Ο Στόλτενμπεργκ αξίζει το βραβείο για το υποδειγματικό έργο του ως Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ σε μια δύσκολη στιγμή για τη συμμαχία : τη βάναυση και απρόκλητη επίθεση εναντίον μιας ειρηνικής γειτονικής χώρας», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο Christian TybringGedde, εκπρόσωπος της λαϊκιστικής  αντιμεταναστευτικής δεξιάς στη Βουλή. Πέρυσι, ο ίδιος βουλευτής TybringGjedde πρότεινε την υποψηφιότητα του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky αφού είχε δοκιμάσει το 2021 την υποψηφιότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ !

Ο πρώην πρωθυπουργός (των Εργατικών) της Νορβηγίας, επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ «κατάλαβε από τις πρώτες στιγμές τη σοβαρότητα και τη σημασία της ρωσικής επιθετικότητας για όλες τις χώρες που βασίζουν τη διακυβέρνησή τους στη δημοκρατία και τις ελευθερίες» (και η Τουρκία είναι μέσα κ. βουλευτά ;), πρόσθεσε.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι (κοινοβουλευτικοί και υπουργοί από όλες τις χώρες, πρώην βραβευθέντες, ορισμένοι καθηγητές πανεπιστημίου, κ.λπ.) δικαιούνται να υποβάλουν υποψηφιότητα για το Νόμπελ Ειρήνης, αλλά ο κατάλογος των προσωπικοτήτων ή/και των οργανώσεων που προτείνονται κρατείται γενικά μυστικός. Οι διοργανωτές του θεσμού του Νόμπελ μπορούν, ωστόσο, να ανακοινώσουν δημόσια την ταυτότητα του «πουλέν» τους.

Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων είναι η 31η Ιανουαρίου, με τα πέντε μέλη της Επιτροπής Νόμπελ να έχουν στη συνέχεια την ευκαιρία να συμπληρώσουν τη λίστα με τις δικές τους προτάσεις στην πρώτη τους συνάντηση. Το βραβείο Νόμπελ προβλέπεται να απονεμηθεί στις αρχές Οκτωβρίου.

Ποιος λέτε να το πάρει τελικά το Νόμπελ ;

Ο Ερντογάν ή ο «χορηγός» του στο ΝΑΤΟ ;

Θα μας τρελάνουν φαίνεται τα τρολ.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα