Με τους ηγέτες της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ συναντήθηκε ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ. Σύμφωνα με το δίκτυο al-Manar της Χεζμπολάχ, ο ηγέτης της οργάνωσης, Χασάν Νασράλα, συναντήθηκε με τον υπαρχηγό της Χαμάς, Σαλέχ αλ Αρούρι και τον Ζιάντ αλ Νακάλα, επικεφαλής της Ισλαμικής Τζιχάντ. Σκοπός της συνάντησης η αξιολόγηση των επόμενων βημάτων «αντίστασης προκειμένου να επιτευχθεί πραγματική νίκη για την αντίσταση» στη Γάζα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που ήρθε στην κατοχή του δίκτυου al-Manar «οι ηγέτες ασχολήθηκαν με τις τελευταίες εξελίξεις από την έναρξη της επιχείρησης Al-Aqsa Flood και τα γεγονότα που ακολούθησαν σε όλα τα μέτωπα, συμπεριλαμβανομένων των αντιπαραθέσεων στα σύνορα μεταξύ του Λιβάνου και της κατεχόμενης Παλαιστίνης».

Την Κυριακή, ο στρατός του Ισραήλ κατηγόρησε τη Χεζμπολάχ πως επιδιώκει κλιμάκωση και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου διεμήνυσε στο λιβανέζικο σιιτικό κόμμα πως θα διαπράξει «το λάθος της ζωής του» αν εμπλακεί σε πόλεμο με τη χώρα του. Ακόμη, πριν λίγες μέρες εκπρόσωπος της Χεζμπολάχ υποστήριξε πως «είμαστε στην καρδιά της μάχης» και παράλληλα διεμήνυσε πως το Ισραήλ θα πληρώσει υψηλό τίμημα σε μια ενδεχόμενη χερσαία επίθεση.

Σε μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε από τη συνάντηση, οι τρεις άνδρες φαίνονται να κάθονται ενώ στον τοίχο είναι αναρτημένες τα πορτραίτα του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, και του πνευματικού πατέρα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Αγιατολάχ Χομεϊνί. Στον ίδιο χώρο υπήρχε ένα τέμπλο με εδάφια του Κορανίου που χρησιμεύουν ως σύμβολο της δύναμης της αντίστασης, με το απόσπασμα: «Δεν θα σας πολεμήσουν όλους παρά μόνο μέσα σε οχυρωμένες πόλεις ή πίσω από τείχη».

Ακόμη σε ένα τραπέζι που ήταν στολισμένο με μία κουφίγια – σύμβολο της παλαιστινιακής κληρονομιάς και ανθεκτικότητας – υπήρχε μια ενσάρκωση του Θόλου του Βράχου, ενός εμβληματικού παλαιστινιακού ορόσημου. Το σκηνικό πλαισίωναν δύο βάζα με λουλούδια στα χρώματα της παλαιστινιακής και της λιβανέζικης σημαίας (λευκό, πράσινο και κόκκινο).

Κλιμάκωση στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου

Στο μεταξύ χθες Τρίτη η βία κλιμακώθηκε περαιτέρω στα

για την συνέχεια https://slpress.gr/featured/ti-symfonisan-oi-igetes-chamas-chezmpolach-tzichant-sti-synantisi-toy-livanoy/#google_vignette