Τι σημαίνει η καταδίκη της Χρυσής Αυγής

7/10/20 | 1 | 0 | 251 εμφανίσεις

Υψηλή κρίνεται πλέον η πιθανότητα να οδηγηθούν στη φυλακή τα καταδικασθέντα πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, καθώς η απόφαση του δικαστηρίου δεν κάνει λόγο απλώς για εγκληματική οργάνωση, αλλά τα καθιστά υπεύθυνα για τη διεύθυνση της εγκληματικής αυτής οργάνωσης.

Η ποινή για το συγκεκριμένο αδίκημα, στο οποίο υπέπεσαν ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ακόμη έξι στελέχη της Χρυσής Αυγής (Νίκος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος), προβλέπει από 5 έως και 15 χρόνια κάθειρξης.

Προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με την επιβολή των ποινών, θα πρέπει να μεσολαβήσουν κάποια λίγα 24ωρα, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία με τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, με την αγόρευση του εισαγγελέα και με την απόσυρση και πλήρη απόφαση του δικαστηρίου.

«Κλειδί» για τη φυλάκιση – ή την απελευθέρωση με όρους – των καταδικασθέντων θα αποτελέσουν τυχόν αναστολές στην εκτέλεση των ποινών.

Οι πολιτικές προεκτάσεις

Η απόφαση κρίνεται ιδιαίτερης σημασίας και σε πολιτικό επίπεδο, αφενός επειδή επισφραγίζει την ποινική καταδίκη του ιδεολογήματος της Χρυσής Αυγής, αφετέρου διότι βάζει φρένο – αν όχι τέλος – στα σχέδια στελεχών της, ως επίδοξων συνεχιστών της ατζέντας της στο πολιτικό σκηνικό.

“Καθημερινή”

Category: Προτεινόμενα άρθρα, Το σχόλιο της ημέρας

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  Εκφώνηση και όχι τελική (με ποινές κλπ) Δικαστικής απόφασης είχαμε σήμερα ,που στο τέλος μπορεί και να μη αρέσει στους ”διώκτες της ‘Αστικής Δικαιοσύνης” ,αλλά καλά θα ήταν -με την συγκέντρωση έξω από το Εφετείο χιλιάδων αρνητών της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης- να μη έδινε την εντύπωση αποφάσεως Λαικού Δικαστηρίου .
  Πάντως οι δικαστικές αίθουσες εκκενώνονται σε φωνασκίες ,για να ανακοινωθούν οι όποιες αποφάσεις.
  ΚΑΙ δηλαδή όσοι δεν συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις είναι αμφιβόλων δημοκρατικών αισθημάτων;;; .Άπαγε της βλασφημίας ,αλλά και ”σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν”.
  Και να μην επισημάνουμε την περίεργη και ατελέσφορη παρουσία στις σημερινές συγκεντρώσεις του -πρώην πρωθυπουργού παρακαλώ-κ. Τσίπρα ,ο οποίος από τον Ιανουάριο του 2015 επωφελήθηκε παντοιοτρόπως από την παρουσία της Χρυσής Αυγής στην Βουλή από το 2012-2019;;;.
  Καταλήγουμε με ένα δείγμα .
  ” Η επίσκεψη της κυβέρνησης μαζί με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στα ακριτικά νησιά Καστελόριζο ,Ρω και Στρογγύλη ,ξεπλένουν ένα υπόδικο κόμμα με εγκληματική δράση …. 53 ΣΥΝ Τσακαλώτος (6 Δεκεμβρίου 2016).

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  19/10/20 | (1 σχόλια)
  ΠΕΤΡΟΣ ΛΙΑΚΟΥΡΑΣ* 18.10.2020 • 09:59 Η νέα ΝAVΤEX της Τουρκίας για την έξοδο του «Ορούτς Ρέις» κατέδειξε τα όρια της δεσμευμένης περιοχής, που εκτείνονται νοτίως του σημείου που απέχει 6,5 ν.μ. από το σύμπλεγμα Μεγίστης/Καστελλορίζου. Πρόκειται για περιοχή υφαλοκρηπίδας από ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας