Τι κρύβεται πίσω από την κίνηση της Κίνας να ελαφρύνει την πίεση στους μαθητές

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η έγκριτη εφημερίδα της Σιγκαπούρης THE STRAITS TIMES στην κυριακάτικη έκδοσή της αφιέρωση ένα εκτεταμένο ρεπορτάζ στην κατάσταση της παιδείας για βρέφη και παιδιά μέχρι 12 ετών στην Κίνα. Και πιο συγκεκριμένα για τη βιομηχανία των φροντιστηρίων η οποία ανθεί στην Κίνα. Στο ρεπορτάζ αυτό που φέρει τον τίτλο; Τι κρύβεται πίσω από την κίνηση της Κίνας να ελαφρύνει την πίεση στους μαθητές  υπάρχουν πολλές πληροφορίες που ενδιαφέρουν την χώρα μας, πολλές από τις οποίες  δεν θα περιμέναμε να παρατηρούνται σε μια χώρα με κομμουνιστικό καθεστώς.

-Στην Κίνα, όπως και στην χώρα μας, το αίτημα για αύξηση των δαπανών για την παιδεία εκφράζεται με μεγάλη ένταση.

-Το 92% των γονιών στέλνουν τα παιδιά τους σε φροντιστήρια και οι περισσότεροι από αυτούς δαπανούν  πάνω από 10 χιλιάδες Γουέν (ισοδύναμα με πάνω από χίλια δολάρια Αμερικής) το χρόνο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

-Η συνολική φροντιστηριακή δαπάνη για την εκπαίδευση στα νηπιαγωγεία και την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση παιδιών μέχρι την ηλικία των 12 ετών, ήταν για το 2019 στα 800 εκατομμύρια Γιέν.

-Υπάρχει μεγάλη ανισότητα των σχολικών μονάδων ανάμεσα στο Πεκίνο και τη Σαγκάη και των πολυάριθμων επαρχιών της Κίνας.

-Οι ελλείψεις είναι εμφανέστερες στην περιοχή του Πεκίνου και της Σαγκάης όπου οι απαιτήσεις για εκπαίδευση υψηλής ποιότητας είναι αυξημένες και η βιομηχανία των φροντιστηρίων ευδοκιμεί. Πίσω από το πρόβλημα αυτό κρύβονται η ανεπάρκεια σχολικών αιθουσών και δασκάλων. Μόνο στην περιοχή του Πεκίνου το έλλειμμα δασκάλων ήταν 28 χιλιάδες για το 2019.

-Η άνθηση της βιομηχανίας των φροντιστηρίων άρχισε από το 2010, όταν το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας έλαβε την απόφαση να ελαφρύνει τον φόρτο εργασίας των μαθητών.

-Πολλοί εκπρόσωποι γονέων εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών η επί επτά ημέρες μελέτη των μαθητών.

Πολλοί έχουν προτείνει την απαγόρευση λειτουργίας των φροντιστηρίων.

-Οι κινέζοι γονείς αισθάνονται ισχυρή πίεση να προσφέρουν τις καλύτερες συνθήκες στα παιδιά τους, τα οποία με τη σειρά τους πρέπει να εργαστούν σκληρά για να εισαχθούν στα Πανεπιστήμια.

Ο πρόεδρος Xi Jinping χαρακτήρισε τα φροντιστήρια μια μόνιμη ασθένεια της Κίνας και υποσχέθηκε να την θεραπεύσει στα αμέσως επόμενα χρόνια.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα