Τι θα έλεγε ο Περικλής στους Έλληνες να πράξουν έναντι της Τουρκίας

1/9/20 | 0 | 0 | 136 εμφανίσεις

Οι Τούρκοι εξακολουθούν με το Oruc Reis να εκτελούν ανενόχλητοι έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, χωρίς να γνωρίζουμε το χρόνο που θα αποφασίσουν να σταματήσουν. Από τις δηλώσεις του Ερντογάν, φαίνεται ότι η ιστορία αυτή θα έχει συνέχεια και είναι πιθανό να δούμε και γεωτρήσεις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να αναφέρουμε το ψέμα του Πρωθυπουργού ότι το Oruc Reis δεν εκτελεί έρευνες και ότι απλά κάνει “περίπατο”. Το εν λόγω πλοίο ακολουθεί το σύστημα 2D Multi-Channel, με πόντισμα δύο καλωδίων και διαθέτει σύστημα που απομονώνει τους θορύβους. Άλλωστε στην υδρογραφία υπάρχουν πολλές τεχνικές που απομονώνουν τους θορύβους. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορούσε να εκτελέσει το έργο του.

Ας σημειώσουμε, ότι εδώ έχουμε παραβίαση της εθνικής θαλάσσιας κυριαρχίας. Ως χώρα το θέμα αυτό το έχουμε αφήσει στη τύχη του, παρά τις δηλώσεις των κ.κ. Μητσοτάκη και Δένδια ότι θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Έχουμε δηλαδή το ίδιο σκηνικό ρουτίνας που συμβαίνει στη Κύπρο και με τις υπερπτήσεις των τουρκικών F-16 πάνω από τα νησιά μας.

Τα γεγονότα αυτά ενθαρρύνουν τον Ερντογάν και τους αξιωματούχους του να απειλούν την Ελλάδα με πολεμικές κραυγές, βάζοντας το μαχαίρι πιο βαθιά στην ελληνική επικράτεια. Είχαμε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του Προέδρου Τραμπ στον Έλληνα πρωθυπουργό και στον Τούρκο πρόεδρο. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς ειπώθηκε. Ωστόσο η εξέλιξη του έργου, δεν δίνει τουλάχιστον προς το παρόν, σημεία αποκλιμάκωσης της σημερινής κατάστασης. Άλλωστε, είναι γνωστή η διαχρονική αμερικανική τακτική των ίσων αποστάσεων.

Oι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις

Είχαμε την σύνοδο των υπουργών των εξωτερικών της ΕΕ, προκειμένου μεταξύ των άλλων να συζητηθεί και το θέμα των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας. Είδατε κυρώσεις; Γιατί δεν έρχονται κυρώσεις; Φταίνε οι Γερμανοί; Φταίνε οι Αμερικανοί; Φταίει η μυστική διπλωματία που παίχτηκε την τελευταία εβδομάδα; Αντί να δούμε μία αυστηρή παρέμβαση της ΕΕ με σκοπό να μπει φρένο στον Ερντογάν, επανήλθαμε στο γνωστό τροπάριο της αλληλεγγύης και από ουσία μηδέν.

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    28/9/20 | (0 σχόλια)
    ΑΡΙΑΔΝΗ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ Το καράβι προσπερνάει αδιάφορα τη γιγαντοαφίσα για την επέτειο της ναυμαχίας της Σαλαμίνας με τους τοξότες που στοχεύουν τον εχθρό. Από το υποκατάστημα της κόλασης ξαναγυρνάμε στη μητρική εταιρεία. Η επιγραφή στον Άγιο Νικόλαο καλεί στο λιμάνι ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας