Τι εστί Βερίκοκο;

12/9/20 | 1 | 0 | 376 εμφανίσεις

Βερίκοκο είναι ένα φρούτο το οποίο, μεταξύ άλλων τοποθεσιών, ευδοκιμεί στην τουρκική πόλη Μαλάτεια στην Ανατολική Τουρκία. (Βλέπε χάρτη).

Η πόλη φαίνεται να βγάζει και ωραία κορίτσια τα οποία, πλην της ομορφιάς τους διαπρέπουν και στον δικαστικό κλάδο, και μάλιστα, στο διεθνή.

Σααντέτ Γιουκσέλ

Από την πόλη Μαλάτεια κατάγεται η τουρκάλα δικαστής του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  Σααντέτ Γιουκσέλ. (φωτογραφία).

Πρόεδρος στο δικαστήριο αυτό είναι ο ισλανδός Ρόμπερτ Σπάνο ο οποίος, όπως γράψαμε χθες, επιτιμοποιήθηκε από πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης και στη σχετική του ομιλία δεν έβγαλε τσιμουδιά για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία του Ερντογάν.

Το γεγονός προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή, πλην της επαρχιακής Ελλάδας η οποία βλέπει μόνο τον ομφαλό της.

Εφημερίδες όπως η Le Monde προέβαλαν το θέμα και τις αντιδράσεις τούρκων δημοκρατών και διανοουμένων. Ενώ έγκυρα ευρωπαϊκά sites ζήτησαν την παραίτηση  του Ρόμπερτ Σπάνο.

Ο Ρόμπετ Σπάνο κατά τη παραμονή του στην Τουρκία επισκέφθηκε και τη Μαλάτεια, τόπο τον οποίο κανένας επίσημος δεν επισκέπτεται.

Γιατί τη Μαλάτεια;

Ο Ρόμπερτ Σπάνο με τον Ερντογάν.

Διότι είναι ο τόπος καταγωγής της τουρκάλας δικαστή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σααντέτ Γιουκσέλ με την οποίο, ο πρόεδρος Σπάνο είναι τρελά ερωτευμένος, όπως μου λένε τούρκοι φίλοι δημοκράτες εξόριστοι σε ευρωπαϊκές χώρες.

Περιμένετε και θα ακούσετε σε λίγες ημέρες τη βόμβα που θα σκάσει.

Τώρα, πως απο όλα αυτά μπορεί να προκύψει δικαιοσύνη; Απαντήστε το εσείς. Πάντως, ο Ερντογάν έκανε και με τον τρόπο αυτό τη δουλειά του.

Category: Διπλωματία, Το σχόλιο της ημέρας

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  Όταν ο έρωτας- και ο Πλατωνικός ακόμη -είναι στην μεθόριο της λογικής και της ”τρέλας” κάτι ανάλογο θα είναι και η βόμβα που περιμένουμε.
  Στην απονομή της Δικαιοσύνης ,πάντως προβλέπονται και οι ορισμοί της αυτοεξαιρέσεως του δικαστή και η ένσταση της εξαιρέσεως του ,αν δεν αυτοεξαιρεθεί. Ας την καταθέσουν οι ”πλητόμενοι” διάδικοι.
  Τι πιο φυσιολογικό αν αυτός ο πολυδιαφημισμένος έρωτας καταλήξει σε γάμο και μάλιστα όχι μουσουλμανικό;;;. Ούτε ο πρώτος ,ούτε ο τελευταίος θα είναι.
  Μη βλέπουμε παντού ”ξένο” δάκτυλο και ”συνωμοσίες”.
  ”Εγώ Χριστό και εσύ Αλλάχ και όμως και οι δυο μας αχ και βαχ ” τραγουδήσαμε οι ΄Έλληνες από το 1972.
  Τον κ.Ερντογάν τον ”φύτεψε” ο Αλλάχ και αυτός θα τον ”ξεριζώσει” ,αλλά και ” η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει”- λέμε εμείς- και θα το δείξουμε αύριο στο Καστελλόριζο.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  του Παντελή Σαββίδη Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα βρίσκεται από το Σάββατο το βράδυ στην Ελλάδα. Το γεγονός προκαλεί εντύπωση γιατί δεν διαφαίνεται κάποιος, ιδιαιτέρως, σοβαρός λόγος ο κ. Πομπέο να βρεθεί για άλλη μια φορά στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας