Η μοναδική αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα εθνικά θέματα και την Εθνική Άμυνα, έγινε σχετικά νωρίς στην ομιλία του στη ΔΕΘ.

Μίλησε για την ανάγκη υπεράσπισης των εθνικών δικαίων και της κυριαρχίας μας με υπερηφάνεια αλλά όχι με κούρσα εξοπλισμών. Αναφέρθηκε σε ισχυρή διπλωματία για να επιλυθούν «τα ζητήματα της υφαλοκρηπίδας με την Τουρκία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης».

Μετά από το πρωθυπουργικό ναυάγιο της περασμένης εβδομάδας στη ΔΕΘ σε ότι έχει να κάνει με τα θέματα της Εθνικής Άμυνας και τις αντιφατικές δηλώσεις Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά, λογικά αναμενόταν κάποια τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης γι΄ αυτά τα θέματα.

Τι δεν ακούσαμε λοιπόν:

  • Ελληνοτουρκικά: Η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο την τριετία Μητσοτάκη, που είναι η «χαρά της μυστικής διπλωματίας» και των εξοπλισμών. Η άποψη ότι μπορούμε να πάμε στη Χάγη με το κλίμα που έχει επιβάλει η Τουρκία είναι μάλλον ουτοπία. Για να φθάσουμε εκεί θα πρέπει πολλά να αλλάξουν και κάτι τέτοιο δεν είναι πιθανό.
  • Εξοπλισμοί: Σε αυτό το πεδίο γίνεται … του Κουτρούλη ο γάμος! Δισεκατομμύρια έχουν δοθεί, άλλα έχουν υπογραφεί και άλλα είναι στη …συζήτηση! Η πρόσθεση προσεγγίζει τα 20 δις, με τα 10 να είναι όπως λένε οι πληροφορίες «κλεισμένες υποθέσεις»! Αυτά δεν είχαν γίνει ούτε μετά από τα Ίμια! Ο κ. Τσίπρας αρκέστηκε να μιλήσει για κούρσα εξοπλισμών αλλά αυτό που θα περιμέναμε να ακούσουμε είναι αν θα ελεγχθούν μία ,μία οι συμφωνίες που οι Έλληνες φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν. Να ελεγχθούν σε όλα τα επίπεδα.
  • Προσωπικό: Ο κ.Τσίπρας θα είχε κάθε λόγο να κάνει ρελάνς στον πρωθυπουργό που τα έκανε μούσκεμα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Δεν είπε τίποτα για το προσωπικό των ΕΔ. Το 2018 είχε ανακοινώσει από το ίδιο βήμα την επιστροφή του 50% των αναδρομικών στους στρατιωτικούς εφάπαξ. Από τότε και ειδικά την τελευταία τριετία το προσωπικό απλά δεν υπάρχει! Κι επειδή κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι το θεωρούν δεδομένο όχι για το κόμμα τους αλλά για το κυβερνών κόμμα, θα επισημάνουμε -και σ΄ αυτούς- ότι οι στρατιωτικοί ΔΕΝ είναι δεδομένοι για κανέναν.

Θα σπεύσουν να πουν κάποιοι ότι σε μια ομιλία τι να πρωτοπείς; Δεν ήταν δύσκολο για τον κ.Τσίπρα που μιλά και εκτός κειμένου να τα πει όλα αυτά σε μια παράγραφο:

«Δεν θα υποκύψουμε στις απειλές του κ.Ερντογάν, θα ελέγξουμε και το τελευταίο ευρώ αλλά και την χρησιμότητα των εξοπλισμών που επιλέξατε με απ ΄ ευθείας αναθέσεις, θα στηρίξουμε το μεγαλύτερο οπλικό σύστημα των ΕΔ που είναι το προσωπικό τους».

Μερικά δευτερόλεπτα σε μια ομιλία που ήταν γενικώς μετρημένη και αυτό δεν ήταν κακό.

https://www.militaire.gr/ti-den-akoysame-apo-ton-tsipra-sti-deth-gia-tin-ethniki-amyna/