Τι γύρευε ο Δένδιας στα Ηνωμένα Έθνη: Η Ελλάδα δίνει μάχη για μία θέση στο Σ.Α. και ο αγώνας δρόμου για να μην ξεπουληθεί η Κύπρος…

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Νέα Υόρκη

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για να συναντήσει τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, έχοντας διπλό σκοπό:

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι -μέσω του Καναδά- για να προωθήσει την επίσημη παρουσίαση της ελληνικής υποψηφιότητας, καθώς στοχεύει μία θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την περίοδο 2025-26. Θα πρόκειται για μεγάλη τιμή.

Όμως, στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, συζήτησε και το Κυπριακό, σε μία εποχή κατά την οποία η Τουρκία, αλλά και η Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών κωλυσιεργούν και με διάφορες δικαιολογίες έχουν επιβάλει ένα περίεργο αδιέξοδο στο Κυπριακό.

Για να «σπάσει» αυτό το αδιέξοδο, πρέπει πάλι να υποχωρήσει η Λευκωσία και να αποδεχθεί τους όρους της Τουρκίας. Τρελές και απαράδεκτες καταστάσεις, χωρίς καμία διαμαρτυρία… Αλλά όταν δεν διαμαρτύρεται το θύμα, γιατί να ασχοληθούν δυνάμεις που δεν έχουν τα ίδια συμφέροντα με τον Ελληνισμό;

  • Ο κ. Γκουτέρες ταυτίζεται με την Τουρκία στο Κυπριακό και αυτό είναι πρόβλημα για το νέο πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη, τον οποίο στήριξε στη Νέα Υόρκη ο κ. Δένδιας, τονίζοντας την απόφαση της Αθήνας να υποστηρίξει την Κύπρο με όλες της τις δυνάμεις. Σίγουρα ο κ. Γκουτέρες έλαβε το μήνυμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα σταματήσει να εξυπηρετεί τους Τούρκους ηγέτες εις βάρος της Κύπρου.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Δένδιας ήταν λιτός για το θέμα της Κύπρου:

«Ξαναλέω, η Ελλάδα αυτό που κάνει είναι να ενθαρρύνει τον Γενικό Γραμματέα για να υπάρξουν περαιτέρω προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, μέσα πάντοτε στο πλαίσιο των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Αυτός είναι ο ρόλος μας».

Σε αντίθεση με την Τουρκία, η οποία χρησιμοποιεί το ρόλο της ως εγγυήτριας δύναμης για να διχοτομήσει την Κύπρο.

Κάποια στιγμή, που δεν μπορεί να αργήσει άλλο, η Αθήνα και η Λευκωσία πρέπει να σταματήσουν τις μοιρολατρίες. Έχουν τόσα διπλωματικά «όπλα». Ιδιαίτερα στη δειλή Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ενισχύει οικονομικά, με χρήματα των Ευρωπαίων πολιτών, και δικτάτορες των πρώην σοβιετικών κρατών.

Παραδείγματος χάριν, οι χώρες που συμμετείχαν στη σύνοδο-τραβεστί στην Άγκυρα, όλες μα όλες έχουν σχέσεις και λαμβάνουν χρήματα από τις Βρυξέλλες. Η Κύπρος και η Ελλάδα δεν έπρεπε αμέσως να κινητοποιήσουν τα όργανα της Ε.Ε. και να απαιτήσουν -βέτο διαθέτουν- να παγώσει η βοήθεια στις χώρες που συναγελάζονται με το παράνομο ψευδοκράτος του κατεχομένων εδαφών της Κύπρου. Ξεκάθαρες κουβέντες.

Η προηγούμενη ηγεσία στο κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών ήταν η χειρότερη στην ιστορία της κυπριακής διπλωματίας.

  • Οδήγησε την Κύπρο στα μονοπάτια και άλλων υποχωρήσεων και ακύρωσε όλα όσα είχε κάνει το υπουργείο έχοντας επικεφαλής τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Ελπίζουμε με τον κ. Κωνσταντίνο Κόμπο στο κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, ότι θα αλλάξουν οι νοσηρές και αντικυπριακές νοοτροπίες των «μεγαλο»-διπλωματών της Λευκωσίας.

Άλλωστε, δεν έχει άδικο αυτός ο αξιωματούχος που επιμένει να τους χαρακτηρίζει …«Ελβετούς».

Ρωτήσαμε χθες, αν υπάρχει πιθανότητα νέας πρωτοβουλίας του Γ.Γ. του ΟΗΕ για την Κύπρο. Ρωτήσαμε επίσης τον εκπρόσωπο Στεφάν Ντουζαρίκ αν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο Αντόνιο Γκουτέρες σκέφτεται έπειτα από το ταξίδι της κας Ρόζμαρι Ντι Κάρλο (DiCarlo) να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Κύπρου και τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ να έρθουν στην Νέα Υόρκη για να ξεκινήσει μία νέα πρωτοβουλία…

Ο εκπρόσωπος μας δήλωσε ότι “αυτό που είναι σημαντικό για τον Γ.Γ. του ΟΗΕ είναι να ακούσει όσα θα του πει η κ Rosemary DiCarlo η ίδια, προσωπικά, μόλις επιστρέψει από το ταξίδι της στην Νέα Υόρκη και μετά θα δούμε ποια βήματα θα γίνουν”.

Δεν διέψευσε μεν τις πληροφορίες, αλλά την ίδια στιγμή άφησε να εννοηθεί ότι θα στηριχθεί στην έκθεση που θα του δώσει η κ. ΝτιΚάρλο για το ταξίδι της στο νησί και τις συναντήσεις της με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον κατοχικό ηγέτη.

Χθες, αναφερόμενος στην επίσκεψη της Βοηθού Γ.Γ. του ΟΗΕ, Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο, ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα δήλωσε ότι υπάρχει μια νέα ηγεσία στην Ελληνοκυπριακή πλευρά και αυτή ήταν μια κατάλληλη στιγμή για να πάει στο νησί. Ο καλύτερος τίτλος για την επίσκεψη της εν λόγω αξιωματούχου στην Κύπρο ήταν ο πιο λιτός: Ήρθε, είδε και …απήλθε!

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι για τη μη λύση του Κυπριακού ευθύνονται πρωτίστως οι Τούρκοι, που απαιτούν να κυριαρχήσουν σε όλο το νησί, αλλά και οι Κύπριοι πολιτικοί, που μονίμως υποχωρούν στις αξιώσεις του Ερντογάν.

Το Κυπριακό δεν είναι πια ζήτημα εισβολής και κατοχής!!! Για την τουρκική εισβολή εναντίον της Κύπρου ευθύνονται, λοιπόν, οι Ελληνοκύπριοι, όπως και για την 50χρονη κατοχή!!! Μα τι δεν καταλαβαίνετε πια; Η τουρκική εισβολή ήταν σχέδιο των Ελληνοκυπρίων!!! Οι κατακτητές είναι οι Ελληνοκύπριοι, όχι οι Τούρκοι Αττίλες.

Την πιο πάνω προπαγάνδα δέχθηκαν οι κατά καιρούς κυβερνήσεις της Κύπρου, χωρίς αναγκαστικά να συμφωνεί η Αθήνα. Οπότε, γιατί κατηγορούμε τους Τούρκους, αφού οι διεφθαρμένοι και ανίκανοι πολιτικοί, τους οποίους εκλέγει ο λαός, εκτελούν και «κτίζουν» το τουρκικό αφήγημα;

Πάντως, όσοι αντιστέκονται στο τέλος θα δικαωθούν. Και αυτό ως υπενθύμιση σε όσους διακινούν ή αποδέχονται την προπαγάνδα του Αττίλα…

photo: Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη, την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, STR

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

https://hellasjournal.com/2023/03/ti-gireve-o-dendias-sta-inomena-ethni-i-ellada-sto-s-a-ke-o-agonas-dromou-gia-na-min-xepoulithi-i-kipros-video/

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. “μέσα πάντοτε στο πλαίσιο των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών”

    Μα το ΣΑ τού ΟΗΕ έχει εκδώσει πληθώρα καταδικαστικών αποφάσεων για την τουρκική κατοχή. Τι έγιναν αυτές; Κι αν … “χάθηκαν”, τι κάνει τον Δένδια να πιστεύει ότι πάλι μέσα από το ίδιο ΣΑ θα ευρεθεί λύση; Όποιος δεν βλέπει το κενόν των λέξεων, είναι πιο βλάκας και από τον ίδιο τον Δένδια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα