Τι απαιτεί η εκεχειρία που ανακοίνωσε ο Σάρατζ στη Λιβύη

23/8/20 | 0 | 0 | 214 εμφανίσεις

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση της κυβέρνησης του, ο πρωθυπουργός της εθνικής συμφωνίας στην Τρίπολη της Λιβύης, Φαγιέζ αλ Σάρατζ, έδωσε εντολή (μετά τη στρατιωτική συμφωνία με Τουρκία και Κατάρ στις αρχές της εβδομάδας) να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των δυνάμεων του Χαλίφα Χαφτάρ, στις περιοχές της χώρας,  όπου έχει δικαιοδοσία (όπου ελέγχει την κατάσταση).

Οι προϋποθέσεις

Ο Σάρατζ ανακοίνωσε την εκεχειρία που δημοσιοποιήθηκε από πολλά μέσα  ενημέρωσης χωρίς να αναφέρουν  ότι οι προϋποθέσεις  για αυτήν  είναι η αποστρατικοποίηση της Σύρτης και της περιοχής της αεροπορικής βάσης Αλ Τζούφρα και να διασφαλισθεί η αποχώρηση  των ξένων μισθοφόρων από τη χώρα-  τη στιγμή που στην Τρίπολη και τη Μισράτα υπάρχουν περίπου 30 χιλιάδες μισθοφόροι της Τουρκίας που προέρχονται από τη Συρία.

Η προσοχή του Σάρατζ εντείνεται στις πετρελαιοπηγές και τα τερματικά λιμάνια « που πρέπει να ξαναρχίσουν τη λειτουργία τους από την «National Petroleum Corporation (NOC)», η οποία έχει τις καταθέσεις της στην Κεντρική Τράπεζα του Βερολίνου, και να επιτευχθεί μια διαφανής και καλή διοίκηση σύμφωνα με τις αποφάσεις της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών.

Όπως σημειώσαμε χθες ο Χαλίφα Χαφτάρ απάντησε σε αυτές τις προϋποθέσεις.

Στοιχεία από την τουρκική  Haberlere.com

http://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    26/9/20 | (0 σχόλια)
    Protagon Team 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 «Μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με έναν τρόπο πραγματιστικό», ισχυρίζεται η αρμόδια επίτροπος. Θα είναι ευθύνη εκείνων που οραματίζονται μια «Ευρώπη-φρούριο» ο επαναπατρισμός όλων όσοι αποβιβάζονται ή ξεβράζονται στα ελληνικά νησιά ή στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας