Τι ακριβώς γίνεται στον Έβρο; Υπεύθυνα και πατριωτικά

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Από ARMYNOW.GR

ΠΕΤΑΛΟ ΕΒΡΟΥ

Η πρόσφατη ανάδειξη από το πουθενά μιας κατά τα άλλα συνηθισμένης διαδικασίας αυτή την περίοδο στην περιοχή του Πετάλου Πέπλου στον Έβρο ποταμό, έγινε η αιτία για να δοθεί στην Τουρκία έρεισμα για δημιουργία εντυπώσεων.

Η αλλαγή της κοίτης του ποταμού Έβρου (κάτι που συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο) επηρεάζει ενίοτε τη συνοριακή γραμμή Ελλάδας – Τουρκίας. Η απόφαση της Ελληνικής πλευράς για δημιουργία φράχτη σε κάποια σημεία των συνόρων για την αποφυγή “εκπλήξεων” από την πλευρά της Τουρκίας σαν κι αυτές που είχαμε στις Καστανιές, έφερε πρόσφατα κλιμάκιο της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού στην περιοχή του Πετάλου για να προβεί στις απαραίτητες μετρήσεις.

Οι εργασίες του κλιμακίου έφεραν αντίδραση από την άλλη πλευρά με συνέπεια, σε περιοχή η οποία ενίοτε καλύπτεται από νερό να εγκατασταθούν δυνάμεις Στρατοχωροφυλακής της Τουρκίας (35 – 50 άνδρες), να στηθούν αντίσκηνα και να υψωθεί η Τουρκική σημαία.

Στο συγκεκριμένο σημείο όμως που εγκαταστάθηκαν οι Τούρκοι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να περάσει κανείς σε ελληνικό έδαφος.

Με περίσσια αφέλεια και πρόθεση για δημιουργία κλίκς κάποια ηλεκτρονικά μέσα ανέδειξαν την όλη υπόθεση σε μείζον θέμα δημιουργώντας μια πολύ καλή βάση για να εκμεταλλευτεί το γεγονός αυτό η Τουρκία.

Από την άλλη πλευρά ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας χωρίς να έχει προετοιμαστεί διέπραξε ένα σημαντικό και παιδαριώδες λάθος που φυσικά πυροδότησε κομματικές αντιδράσεις (άλλο που δεν ήθελε η αντιπολίτευση). Δήλωσε πως “δε θα μαλώσουμε για μερικά μέτρα γής”, άλλο που σχεδόν όλη η Ελληνική γή είναι ποτισμένη με αίμα.

Τα ηλεκτρονικά μέσα που προαναφέραμε, συνέχισαν να “παρέχουν” υλικό για την Τουρκική προπαγάνδα. Οι Τούρκοι έστειλαν όπου μπορούσαν μεταφρασμένα τις δημοσιεύσεις, ειδικά στη Μεγάλη Βρετανία, της οποίας τα tabloints είναι γνωστά για τον τρόπο που δουλεύουν. Τα ηλεκτρονικά αυτά μέσα με αναρτήσεις τους περηφανεύονται για το γεγονός πως τους αναμετέδωσαν τα βρετανικά Μέσα!

Το ΥΠΕΞ καθυστερημένα και με ερασιτεχνικό τρόπο προέβη σε διάβημα για τις τουρκικές ενέργειες, ενώ επίσημα αρνείται την ύπαρξη τουρκικών δυνάμεων σε εθνικό έδαφος, αν μη τι άλλο αντικρουόμενες ενέργειες υπό το κράτος επικοινωνιακού πανικού.

Η ανευθυνότητα, η έλλειψη ορίων και εθνικής – πατριωτικής συνείδησης από κάποια μέσα ενημέρωσης, η βλακώδης επικοινωνιακή αντιμετώπιση από το επίσημο κράτος και η πλήρης ανυπαρξία “εργαλείων” διαχείρισης της επικοινωνίας μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε κρίσεις με ανυπολόγιστες συνέπειες. Επιβάλλεται να βάλουμε μυαλό, να λαμβάνονται μέτρα σε ότι αφορά την ενημέρωση ( έλεγχος δημοσιευμάτων σχετικών με την άμυνα και την ασφάλεια) και να αποφεύγονται οι δηλώσεις “ελαφρά τη καρδία”. Δεν είναι δύσκολο, κοινή λογική απαιτείται.

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα