Τιμητική για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας η κατάταξή του στην πρώτη πεντάδα των ελληνικών ΑΕΙ

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

 

Θεσσαλονίκη, Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022

Τιμητική χαρακτηρίζει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, την κατάταξη του Ιδρύματος μεταξύ των πέντε πρώτων ΑΕΙ της χώρας, με βάση την αξιολόγηση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), σε επιστολή που απέστειλε προς το προσωπικό του Πανεπιστημίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κατρανίδης, αναφέρει ότι με χθεσινή ανακοίνωσή της η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) (https://www.ethaae.gr/el/nea/anakoinoseis/289-eisigisi-katanomis-xrimatodotisis-2022) επιβεβαιώνει σχετικά δημοσιεύματα για την αξιολόγηση και κατάταξη των Α.Ε.Ι. της χώρας. Η αξιολογική κατάταξη των Ανώτατων Ιδρυμάτων συνιστά προϋπόθεση, σύμφωνα με τον ν. 4653/2020, για την κατανομή του 20% της ετήσιας χρηματοδότησης του Υπουργείου (το υπόλοιπο 80% κατανέμεται βάσει αντικειμενικών κριτηρίων).

Ο ίδιος επισημαίνει ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΘΑΑΕ, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κατατάσσεται 5ο ανάμεσα στα 23 ελληνικά Πανεπιστήμια, βάσει της συνολικής βαθμολογίας που συγκέντρωσε στην αξιολόγηση των Ιδρυμάτων με δείκτες ποιότητας, υπογραμμίζοντας ότι τα Ιδρύματα υπέβαλαν εκθέσεις στις οποίες παρουσίασαν τα επιτεύγματα τους για το έτος 2020, με επιλογή δύο ενοτήτων, ανάμεσα στις Β-Ε, ενώ η Α ενότητα ήταν υποχρεωτική για όλους.

Ο Πρύτανης τονίζει ότι η ποιοτική αυτή επίδοση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, πέραν της τιμητικής κατάταξης, συνεπάγεται και αύξηση του ποσού του Τακτικού Προϋπολογισμού κατά 183.349 ευρώ (11,18%), από 1.639.703 ευρώ πέρυσι, στο ποσό των 1.823.052 ευρώ φέτος.

Ταυτόχρονα ευχαριστεί θερμά την ομάδα των μελών ΔΕΠ και διοικητικών στελεχών «που εργάστηκαν κοπιωδώς, κάτω από ασφυκτικές προθεσμίες, για τη συγκέντρωση, σύνταξη και στατιστική μελέτη των στοιχείων που ζητήθηκαν» και τελειώνει την επιστολή του υπογραμμίζοντας ότι «πιστεύουμε πως το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με τις προσπάθειες όλων, θα συνεχίσει να πετυχαίνει υψηλούς στόχους, ανεβάζοντας κατ’ έτος τον πήχη των επιδόσεών του».

spot_img

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,750ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
23,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα