Την Τρίτη, που ο Μητσοτάκης πάει στη Λιβύη, η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης επισκέπτεται την Άγκυρα! Έχει πάρει εγγυήσεις ο Έλληνας Πρωθυπουργός ότι η κυβέρνηση Λιβύης θα ανατρέψει την Τουρκο-λιβυκή Συμφωνία για τις ΑΟΖ;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Εβδομάδα έντονης διπλωματικής δραστηριότητας, σε επίπεδο κορυφής, αρχίζει από σήμερα Δευτέρα, στην ευρύτερη ζώνη γεωπολιτικού και γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος της Ελλάδος.

Πιό συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός

Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον ΥΠ.ΕΞ Νίκο Δένδια, πρόκειται να επισκεφτούν αύριο Τρίτη την Λιβύη, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Προεδρικού Συμβουλίου της χώρας (γνωστού τουρκόφιλου πολιτικού, που διώχθηκε από την Ελλάδα, όταν ήταν πρεσβευτής στη χώρα μας) και του επίσης τουρκόφιλου πρωθυπουργού Αμπντέλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά.

Την ίδια ημέρα θα βρίσκονται στην Άγκυρα για να συναντήσουν τον Ερντογάν και την Τουρκική ηγεσία, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Στην ατζέντα των συνομιλιών, που θα έχουν με τον Σουλτάνο κυριαρχούν, το Μεταναστευτικό, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, η κατάσταση στη Λιβύη, οι Τελωνειακή Ένωση Ε.Ε – Τουρκίας κλπ.

Με ποιές εγγυήσεις πάει ο Μητσοτάκης στην Τρίπολη της Λιβύης;

Σε σχέση με την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τρίπολη της Λιβύης, ανώτατοι Έλληνες διπλωμάτες, με τους οποίους συνομιλεί τακτικά η σύνταξη του europost.gr, διατύπωναν το ερώτημα κατά πόσον ο Πρωθυπουργός, πριν αποφασίσει να πραγματοποιήσει το ταξίδι αυτό, έχει πάρει τις απαραίτητες εγγυήσεις ότι η φιλότουρκη νέα μεταβατική κυβέρνηση έχει την πρόθεση να συζητήσει μαζί του την ανατροπή του Τουρκο-λιβυκού Μνημονίου Συνεργασίας, με το οποίο ο πρώην Πρωθυπουργός Σάρατζ συμφώνησε με τον Ερντογάν την χάραξη των ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, παραβιάζοντας και καταπατώντας κυριαρχικά δικαιώματα της Ελληνικής Δημοκρατίας;

https://europost.gr/tin-triti-poy-o-mitsotakis-paei-sti-livyi-igesia-tis/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα