Την ερχόμενη Πέμπτη καθορίζουν επόμενα βήματα ΠτΔ – Ακιντζί

21/1/17 | 0 | 0 | 466 εμφανίσεις

 

Tην ερχόμενη Πέμπτη θα γίνει η πρώτη στην ουσία συζήτηση για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, μέρα κατά την οποία θα γίνει στη συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί.

Ωστόσο πηγές κοντά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έλεγαν στο Σίγμα ότι παρά τις διαβουλεύσεις που θα γίνουν με όλους τους εμπλεκόμενους δεν είναι τόσο σαφές ότι μπορεί σύντομα να επανέλθει η διάσκεψη για την Κύπρο σε πολιτικό επίπεδο, τοποθετώντας κάτι τέτοιο στα μέσα Φεβρουαρίου και όχι άμεσα όπως διαρρέουν οι Τούρκοι, παρά του ότι εκτιμούν ότι ο διεθνής παράγοντας λαμβάνει σοβαρά υπόψη το μομέντουμ.

Αυτό πάντως που θεωρείται σχεδόν βέβαιο είναι πως στη συνάντηση της ερχόμενης Πέμπτης θα τεθεί επί τάπητος η επανέναρξη του διαλόγου για τις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού, εκεί όπου παραμένουν τεράστιες διαφωνίες που δεν δίνουν δυναμική στο ζήτημα της ασφάλειας εγγυήσεων.

Στο δε ερώτημα τι θα γίνει με το εδαφικό μετά την ανταλλαγή χαρτών που εκατέρωθεν θεωρούνται μη αποδεκτοί είναι σαφές από τις συζητήσεις που είχαμε με παράγοντες του Προεδρικού ότι το ζήτημα αυτό προφανώς και θα αφεθεί στο τέλος, σε ένα μοντέλο όπως αυτό που ακολουθήθηκε στη Γενεύη.

Αναφορικά με τα νέα ζητήματα που ανοίγουν οι Τούρκοι χωρίς προσχήματα, σήμερα, μετά την απαίτηση Τσαβούσογλου στη Γενεύη για παραχώρηση του καθεστώτος Ευρωπαίου υπηκόου στα εκατομμύρια των Τούρκων, ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στο νέο Πρόεδρο της Ευρωβουλής Αντόνιο Ταγιάνι.

Εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία ζήτησε όπως οι ρυθμίσεις της λύσης γίνουν πρωτογενές δίκαιο ενώ δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι οι 2 από τις 6 έδρες της ΚΔ στο Ευρωκοινοβούλιο ανήκουν στους Τ/κ

Χρίστος Χαραλάμπους

http://www.sigmalive.com

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    29/7/21 | (0 σχόλια)
    Με δύο κινήσεις που έκανε η Τουρκία το τελευταίο διάστημα αποδόμησε την Αθήνα. -Η μια ήταν το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Παράνομο, ξεπαράνομο, παράγει αποτελέσματα. -Η άλλη ήταν το "άνοιγμα" της Αμμοχώστου. Και οι δύο κινήσεις ήταν, απολύτως, προβλέψιμες. Ερωτήματα: -Αδιαφόρησε η Αθήνα; -Δεν μπόρεσε να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο