Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Προέδρου της Αιγύπτου και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας.- Ανακοίνωση της Προεδρίας της Αιγύπτου –

25/5/20 | 0 | 0 | 323 εμφανίσεις

25.5.2020 

Σήμερα (25.5.2020), ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ-Φατάχ Ελ-Σίσι.
Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας της Δημοκρατίας δήλωσε ότι η τηλεφωνική επικοινωνία αφορούσε προσπάθειες για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της νέας επιδημίας του κορωνοϊού, και των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεών της, όπου συμφωνήθηκε να ενισχυθεί η κοινή συνεργασία στον τομέα αυτό, μέσω της ανταλλαγής εμπειριών και του συντονισμού μεταξύ των ενδιαφερομένων αρχών των δύο φιλικών χωρών, για να επωφεληθούν από τις αμοιβαίες βέλτιστες πρακτικές.

Επίσης, συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της διαδικασίας κοινής συνεργασίας που ένωσαν τις δύο χώρες σε διάφορα επίπεδα, είτε σε διμερές επίπεδο είτε στο πλαίσιο του τριμερούς μηχανισμού συνεργασίας μεταξύ Αιγύπτου, Κύπρου και Ελλάδας. Σε αυτό το πλαίσιο, επιτεύχθηκε συμφωνία για την επανάληψη των αμοιβαίων επισκέψεων σε επίπεδο ανώτερων αξιωματούχων μετά την επανέναρξη της εναέριας κυκλοφορίας.

Τονίστηκε επίσης, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, η συνοχή των κοινών συμφερόντων και των θέσεων μεταξύ των δύο χωρών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ επισημάνθηκε ότι το Φόρουμ για το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου, αντιπροσωπεύει ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία σε αυτό το πλαίσιο, το οποίο θα ενίσχυε τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των χωρών του φόρουμ, στον τομέα της ενέργειας και του φυσικού αερίου και τη μεταφορά πόρων.  Η παραμονή στην περιοχή υπόσχεται επενδυτικές ευκαιρίες προς όφελος των μελλοντικών γενεών των λαών.
Ο Εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία, συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στο ζήτημα της Λιβύης, καθώς συμφωνήθηκε να αποτραπεί η παρέμβαση εξωτερικών μερών στην κρίση της Λιβύης, η οποία μεγέθυνε μόνο το ζήτημα, εμπλέκοντας το ίδιο όφελος αυτών των μερών εις βάρος των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Λιβύης και των αδελφών της και της ελεύθερης βούλησής της, η οποία απειλεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα ολόκληρης της περιφερειακής γειτονιάς της Λιβύης, ως προέκταση της Ευρώπης. Ως εκ τούτου είναι επιτακτική ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας υποστηρίζοντας τις σχετικές διεθνείς προσπάθειες, καθώς και υλοποιώντας τα αποτελέσματα της διαδικασίας του Βερολίνου για την επίλυση του ζητήματος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΗΣ

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    του Παντελή Σαββίδη Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα βρίσκεται από το Σάββατο το βράδυ στην Ελλάδα. Το γεγονός προκαλεί εντύπωση γιατί δεν διαφαίνεται κάποιος, ιδιαιτέρως, σοβαρός λόγος ο κ. Πομπέο να βρεθεί για άλλη μια φορά στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας