Τηλεδιάσκεψη για την κλιματική αλλαγή

17/11/20 | 0 | 0 | 77 εμφανίσεις

Τηλεδιάσκεψη με θέμα:“Κλιματική Αλλαγή & νέες Περιβαλλοντικές Συνθήκες. Είναι δημιουργοί δυσμενέστερων φυσικών φαινομένων & λοιμωδών νόσων;” διοργανώνει ο πολιτιστικός οργανισμός (ThiknTank) ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, τις ώρες 6μμ-8μμ.

Στο panel συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες οι οποίοι θα αναπτύξουν τις θέσεις τους στο πολυπληθές ακροατήριο που παρακολουθεί κάθε φορά τις τηλεδιασκέψεις της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ. Πιο συγκεκριμένα:

-Ο Ακαδημαϊκός και νέος γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, Χρήστος Ζερεφός με το θέμα: «Παρέμβαση για την ανθρωπογενή αλλαγή»

-Ο τ. υπουργός Γιάννης Μανιάτης θα επιχειρήσει να αναδείξει τη σχέση της κλιματικής  αλλαγής με την ψηφιακή επανάσταση & τη σύγχρονη ενεργειακή πολιτική.

-Ο Αρχιτέκτονας Μηχανικός- Πολεοδόμος, Δημήτρης Ραϊδης, μέλος της Παρέμβασης και Πρόεδρος Αναπτυξιακών Θεμάτων του ΤΕΕ/ΤΚΜ, θα μιλήσει με θέμα: «Η  ανθεκτικότητα των πόλεων & ο δημόσιος χώρος, ανάχωμα για την κλιματική αλλαγή».

-Ο καθηγητής Χημείας και μέλος της Παρέμβασης, Θεόδωρος Καραπάντσιος, θα αναπτύξει το θέμα: «Ιικό φορτίο στα λύματα».

-Ο Χαράλαμπος Γώγος, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής Παθολογίας Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών θα μιλήσει με θέμα: «COVID-19. Ένα μείζον  πρόβλημα  για τη Δημόσια Υγεία».

-Ο Εμμανουήλ Ροηλίδης, καθηγητής παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας του ΑΠΘ θα αναπτύξει το θέμα: «Τα παιδιά στην εποχή του Covid-19».

Το think-tankPAREMVASIεπιχείρησε στη διάρκεια τουκρίσιμου τρέχοντος έτους να  παρουσιάσει στο ευρύ κοινό θέματα γενικότερου δημόσιου ενδιαφέροντος, υλοποιώντας έτσι και την υποχρέωση που ορίζει το καταστατικό του.  Λόγω, όμως, των δυσμενέστατων  υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα, ανακοινώνεται ότι το πρόγραμμα του Δεκεμβρίου μετακινείται για εντός του 2021,            σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί στο προσεχές διάστημα.

Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει διαδικτυακά την εκδήλωση επιλέγοντας το link:

https://www.livemedia.gr/paremvasiperivallon

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας