Τζορτζ Σόρος: «Η Ελλάδα ποτέ ξανά δεν θα ορθοποδήσει οικονομικά – Το ευρώ ήταν ο τάφος της»

- Advertisement -

Στην αποδρομή της ζωής του ο αμφιλεγόμενος κροίσος είπε για την Ελλάδα αλήθειες που «πονάνε»…

Στην αποδρομή του από την ζωή ο διαβόητος κροίσος Τζορτζ Σόρος, ένας κροίσος που μοιάζει σε πολλά με τον κλασικό «κακό» των ταινιών Τζέιμς Μποντ, έκανε μία πρόβλεψη για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία που, καλώς ή κακώς, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα: Ότι η Ελλάδα «Δεν θα τα καταφέρει ποτέ να ορθοποδήσει, όσο είναι μέρος της Ευρωζώνης. Με το ευρώ, η χώρα δεν θα ανθίσει ποτέ και δεν θα γίνει ανταγωνιστική. Πρακτικά ήταν ο τάφος της».

Ο Τ.Σόρος είχε τοποθετηθεί υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη το συντομότερο δυνατό: «Η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από την ευρωζώνη, να επιστρέψει στη δραχμή, να την υποτιμήσει δραματικά. Σε μια τέτοια περίπτωση, έστω προσωρινά θα μειώνονταν οι αμοιβές των εργαζομένων, καθώς θα μειωνόταν η αγοραστική τους δύναμη για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά είναι η μόνη λύση. Μέσα στην ευρωζώνη δεν θα ορθοποδήσει ποτέ»!

Τα χρόνια που ακολούθησαν, τον δικαίωσαν απόλυτα:

  • Οι αμοιβές των εργαζομένων στην Ελλάδα έχουν μείνει στα επίπεδα του 2009, δηλαδή έχουν χάσει πρακτικά το 80% των εισοδημάτων τους,
  • Το ελληνικό ΑΕΠ ακόμα και σήμερα 13 χρόνια μετά την είσοδο στα Μνημόνια είναι μειωμένο κατά 15% σε σχέση με αυτό του 2009
  • Η ελληνική οικονομία έχει απωλέσει σωρευτικά πάνω από 1 (ένα) τρισεκατομμύριο ευρώ από την εσωτερική της αγορά μεταξύ 2010-2023
  • Η χώρα έχει εκχωρήσει στους δανειστές τα έσοδα της δημόσιας περιουσίας μέχρι το έτος 2115, κανείς δεν επενδύει στην χώρα, παρά μόνον αν η επένδυση χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από τα προγράμματα της ΕΕ (δηλαδή αν δεν κοστίζει τίποτα στον επενδυτή)
  • Το δημόσιο χρέος έφτασε τα 400 δισ. ευρώ και  το έλλειμμα από το 126% το 2010 έφτασε το 200% σχεδόν. Το ιδιωτικό χρέος είναι ισόποσο ή και μεγαλύτερο.
  • Οι μεγάλες εταιρείες έφυγαν (π.χ. ακόμα και η Mytilinaios αποχωρεί από την Ελλάδα) και η μαζική αποεπένδυση συγκρίνεται μόνο με την δεκαετία του 1980
  • Το δημογραφικό μειώνει κάθε χρόνο την σχέση παραγωγής-συντάξεων, σε βάρος της πρώτης
  • Οι «Έλληνες εις το γένος» πληθυσμιακά είναι στα επίπεδα του 1975, γιατί απλά δεν κάνουν οικογένεια και δεν γεννούν παιδιά λόγω της οικονομικής ανέχειας, ενώ το 2060 θα είναι μειοψηφία στην ελλαδικό χώρο…
  • Το 7% του καθαρόαιμου ελληνικού πληθυσμού (σήμερα…) έχει φύγει από την Ελλάδα αναζητώντας καλύτερη μοίρα στο εξωτερικό
  • Το 20% του πληθυσμού που κατοικεί στον ελλαδικό χώρο είναι αλλοεθνείς 

Απόλυτη εθνική και φυλετική παρακμή που «σφραγίστηκε» από το ευρώ…

Ο Τζωρτζ Σόρος, γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου 1930 με το πραγματικό όνομα Γκυόργκυ Σβαρτς και είναι Εβραίος, ουγγρικής καταγωγής που έχει λάβει την αμερικανική υπηκοότητα. Πριν δέκα ημέρες ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την διοίκηση των επιχειρήσεων του και την ανάληψή τους από τον γιο του.

https://www.pronews.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/tzortz-sorros-i-ellada-pote-ksana-den-tha-orthopodisei-oikonomika-to-eyro-itan-o-tafos-tis/
spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχει μερικώς δίκιο. Η Ελλάδα δεν έπρεπε να είχε μπει στην ΟΝΕ. Άπαξ όμως και μπήκε, τώρα δεν μπορεί πια να βγει, διότι δεν έχει παραγωγή να στηρίξει το δικό της νόμισμα. Το € ήταν η χαριστική βολή σε μία ήδη ξεχαρβαλωμένη οικονομία. Είμαστε η τρίτη φτωχότερη χώρα στην Ε.Ε. και δεν νομίζω ότι γίνεται κάποια σοβαρή προσπάθεια για ν’ αλλάξει αυτό.

  2. Ούτε γραμμή για σχόλιο στον κ. Σόρος τον εμπνευστή πολλών δεινών στην εξωτερική μας πολιτική ιδίως στα Βαλκάνια.
    Πολύ κρίμα και για το ”πατριωτικό” pornews.

  3. Η ανάλυση του άρθρου περιέχει ένα λογικό σφάλμα στο σημείο, ότι με την είσοδο στο ευρώ ουσιαστικά δεν υπάρχει αυτό το οποίο θα ονομάζαμε “ελληνική” οικονομία, όπως και δεν υπάρχει γερμανική, γαλλική, ισπανική κ.ο.κ.

    Δεν έχουν νόημα οι δείκτες για εθνικές οικονομίες και αυτό φάνηκε το αργότερο μετά την χρεοκοπία της ελληνικής. Φυσικά υπάρχει το πρόβλημα της υπογεννητικότητας αλλά από καθαρά άποψη οικονομίας αυτό αντιμετωπίζεται με την (λαθρο)μετανάστευση όπως και επίσης με την γενικότερη τάση η χώρα να αυξάνει τον τομέα παροχής υπήρεσιών ο οποίος είναι και εκείνος στον οποίο σημειώνεται σχεδόν γεωμετρική αύξηση της παραγωγικότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
38,700ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα