Τζιχαντιστές: Ρωσικά πλοία ξεκίνησαν πυραυλικές επιθέσεις σε φιλότουρκες ομάδες

23/8/20 | 0 | 0 | 314 εμφανίσεις

Τούρκοι μαχητές στη Συρία ανέφεραν  ότι άρχισαν πυραυλικές επιθέσεις ρωσικών πολεμικών πλοίων εναντίον τουρκικών και φιλοτουρκικών ομάδων στο Ιντλίμπ.

Οι τζιχαντιστές που υποστηρίζονται ενεργά από την κυβέρνηση της Τουρκίας- γράφει το ρωσικό δημοσίευμα-  ανακοίνωσαν ότι τα ρωσικά πολεμικά πλοία, τα οποία είναι αγκυροβολημένα στη Μεσόγειο Θάλασσα, ξεκίνησαν μια σειρά ισχυρών πυραυλικών επιθέσεων στην περιοχή Σεΐχ Μπαχρ της επαρχίας Ιντλίμπ.

Πρόκειται για την πρώτη πυραυλική επίθεση του ρωσικού στόλου εναντίον φιλότουρκων τζιχαντιστών τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τους τζιχαντιστές της ομάδας που ελέγχεται από την Τουρκία, «εκτοξεύθηκαν πολλοί πύραυλοι», ενώ το σημαντικότερο είναι ότι τα χτυπήματα  που πραγματοποιήθηκαν στη Συρία, δεν αναφέρονται στις επίσημες ανακοινώσεις του ρωσικού ναυτικού.

Ορισμένοι αναλυτές εξέφρασαν την άποψη ότι τέτοιες πληροφορίες που διαδίδονται από τζιχαντιστές είναι αναξιόπιστες, καθώς προς το παρόν, εκτός από τις δηλώσεις των μαχητών, δεν υπάρχουν άλλες ενδείξεις για τη χρήση πυραυλικών όπλων από ρωσικά πλοία για επιθέσεις στο Idlib.

«Είναι πιθανό ότι με τέτοιες δηλώσεις οι τζιχαντιστές προσπαθούν να ενθαρρύνουν τις ομάδες για να ξεκινήσουν μια αντεπίθεση εναντίον των θέσεων των Συριακών Δυνάμεων, ωστόσο, είναι απίθανο τα ρωσικά πολεμικά πλοία να χρησιμοποίησαν πυραύλους κρουζ  για να καταστρέψουν μια μικρή ομάδα μαχητών», αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι οι επιθέσεις θα μπορούσαν να είχαν γίνει στη διάρκεια ασκήσεων του ρωσικού στόλου στα ανοικτά της Συρίας », δήλωσε ο εμπειρογνώμονας.

Avia.pro

http://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    25/9/20 | (2 σχόλια)
    Υπάρχει μια αντίφαση στην αμερικανική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο η οποία είναι αξιοσημείωτη. -Πριν λίγες ημέρες διαβάσαμε την είδηση ότι η διαδικασία περί τον EastMed μετατρέπεται σε διεθνή οργανισμό. Ερώτηση: πιστεύει κανείς ότι Ελλάδα και Κύπρος θα μπορούσαν να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας