Το συνολικό ποσό των εξαγωγών αγαθών από την Τουρκία στη Ρωσία τον Ιούνιο ανήλθε σε 791 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 31% περισσότερο από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, δημοσιεύει στοιχεία η εμπορική βάση του ΟΗΕ.

Διαβάζουμε επίσης στο ρωσικό μέσο Readovka τα εξής:

«Αυξήθηκαν οι εξαγωγές βερίκοκων, κερασιών, ροδάκινων και ξηρών καρπών (+48%), καθώς και διαφόρων εξοπλισμών και μηχανολογικών συσκευών (+30%).

Με τέτοια ταχεία ανάπτυξη, η Τουρκία έχει όλες τις πιθανότητες να γίνει ένας από τους τέσσερις μεγαλύτερους εξαγωγείς αγαθών στη Ρωσία, πίσω από την Κίνα, τη Λευκορωσία, τη Γερμανία και το Καζακστάν. Πέρυσι, η χώρα ήταν στη 10η θέση αυτής της λίστας.

Τα κέρδη από τις εξαγωγές σώζουν την Τουρκία από την υπερπαραγωγή και την οικονομική ύφεση».

Επιπλέον, η Τουρκία είναι ένας αρκετά μεγάλος κατασκευαστής εξαρτημάτων αυτοκινήτου και ποικιλίας προϊόντων μηχανικής, τα οποία παραμένουν σε μεγάλη ζήτηση στη Ρωσία.

Τέλος το όφελος ακόμα και από τον τουρισμό είναι τεράστιο. Οι Ρώσοι τουρίστες επέλεξαν φέτος τα τουρκικά παράλια για τις διακοπές τους από χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/terasties-oi-tourkikes-eksagoges-agathon-stin-rosia-791-ekat-dolaria-mono-ton-iounio/