Τεράστια αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αίγυπτο – δείτε εκπληκτικές φωτογραφίες από τα ευρήματα

10/3/17 | 0 | 0 | 342 εμφανίσεις

Μια τεράστιας σημασίας ανακάλυψη έκαναν αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο βγάζοντας στην επιφάνεια μεγάλο μέρος του Ναού του Φαραώ Ραμσή ΙΙ. Βρέθηκε παράλληλα ένα κολοσσιαίο άγαλμα με τους επιστήμονες να είναι πεπεισμένοι πως το άγαλμα αναφέρεται στον Φαραώ Ραμσή ΙΙ αφήνοντας πάντως λίγες πιθανότητες να πρόκειται και για τον Σετί ΙΙ, κάτι που θα αποδειχθεί από τις σχετικές αναλύσεις με τις μεθόδους που χρησιμοποιεί πλέον η σύγχρονη αρχαιολογία.

Η σπουδαία ανακάλυψη αναμένεται να «φωτίσει» μία εξαιρετικά σημαντική εποχή όχι μόνο της Αιγυπτιακής, αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας. Εξ ου και στο σημείο έσπευσε και ο αρμόδιος Αιγύπτιος υπουργός Καλέντ Ελ Ανάνι, ο οποίος φωτογραφήθηκε με τα εντυπωσιακά αρχαιολογικά ευρήματα.

Ο Φαραώ Ραμσής ΙΙ θεωρείται ο σπουδαιότερος Φαραώ στη μακραίωνη ιστορία της Αιγύπτου και για τον λόγο αυτό έμεινε γνωστός ως Μέγας. Έζησε το διάστημα 1.303 π.Χ. και 1.213 π.Χ. και ήταν ο τρίτος Φαραώ της 19ης δυναστείας. Στην Ελλάδα τον ανέφεραν ως Οσυμανδύας, καθώς το όνομά του σε πλήρη ανάπτυξη ήταν Ούσερ-μαατ-ρε Σέτεφ-εν-ρε.

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    21/1/21 | (1 σχόλια)
    του Max Boot (*) Η πρόκληση - και η ευκαιρία - για τον Τζο Μπάιντεν είναι ότι διαδέχεται τον χειρότερο πρόεδρο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η θητεία του Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίστηκε από κολοσσιαία ανικανότητα και αδιαφορία για το δημόσιο ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας