Τεράστια αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αίγυπτο – δείτε εκπληκτικές φωτογραφίες από τα ευρήματα

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

Μια τεράστιας σημασίας ανακάλυψη έκαναν αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο βγάζοντας στην επιφάνεια μεγάλο μέρος του Ναού του Φαραώ Ραμσή ΙΙ. Βρέθηκε παράλληλα ένα κολοσσιαίο άγαλμα με τους επιστήμονες να είναι πεπεισμένοι πως το άγαλμα αναφέρεται στον Φαραώ Ραμσή ΙΙ αφήνοντας πάντως λίγες πιθανότητες να πρόκειται και για τον Σετί ΙΙ, κάτι που θα αποδειχθεί από τις σχετικές αναλύσεις με τις μεθόδους που χρησιμοποιεί πλέον η σύγχρονη αρχαιολογία.

Η σπουδαία ανακάλυψη αναμένεται να «φωτίσει» μία εξαιρετικά σημαντική εποχή όχι μόνο της Αιγυπτιακής, αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας. Εξ ου και στο σημείο έσπευσε και ο αρμόδιος Αιγύπτιος υπουργός Καλέντ Ελ Ανάνι, ο οποίος φωτογραφήθηκε με τα εντυπωσιακά αρχαιολογικά ευρήματα.

Ο Φαραώ Ραμσής ΙΙ θεωρείται ο σπουδαιότερος Φαραώ στη μακραίωνη ιστορία της Αιγύπτου και για τον λόγο αυτό έμεινε γνωστός ως Μέγας. Έζησε το διάστημα 1.303 π.Χ. και 1.213 π.Χ. και ήταν ο τρίτος Φαραώ της 19ης δυναστείας. Στην Ελλάδα τον ανέφεραν ως Οσυμανδύας, καθώς το όνομά του σε πλήρη ανάπτυξη ήταν Ούσερ-μαατ-ρε Σέτεφ-εν-ρε.

spot_img

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,737ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
21,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα