ΤΕΟΚΑΡ Θεοχαράκης: Tο άδοξο τέλος της πρώτης και μοναδικής ιδιωτικής βιομηχανίας αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Νικόλαος Θεοχαράκης διμιούργησε μετά τα μέσα της δεκεατίας το ’70 είχε καταφέρει με δικά του κεφάλαια να ιδρύσει μια υπέρ εξελιγμένη βιομηχανία οχημάτων στον Βόλο. Photo via screenshot youtube (https://www.youtube.com/watch?v=RiaXktbHoy0)

Ππριν από περίπου 30 χρόνια υπήρχε στην Ελλάδα μια εκ των κορυφαίων στον κόσμο γραμμή κατασκευής και συναρμολόγησης αυτοκινήτων.

Για την ακρίβεια ο πρωτοπόρος για την εποχή του Νικόλαος Θεοχαράκης είχε καταφέρει με δικά του κεφάλαια να ιδρύσει και να λειτουργεί, σε πρότυπα δεδομένα για την εποχή, μια υπέρ εξελιγμένη βιομηχανία οχημάτων στον Βόλο. Την τότε ΤΕΟΚΑΡ ΑΒΕΕ.

Η ιστορία της συγκεκριμένης αυτοκινητοβιομηχανίας αποτελεί μια εκ των πιο μελανών σελίδων στην σύγχρονη βιομηχανία της πατρίδας μας, καθώς όχι απλά δεν στηρίχθηκε από το τότε Ελληνικό κράτος, αλλά αντιθέτως στάθηκε απέναντί της, χάρη στις παράλογες απαιτήσεις που προέβαλε.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

https://hellasjournal.com/2023/04/teokar-theocharakis-to-adoxo-telos-tis-protis-ke-monadikis-idiotikis-viomichanias-aftokiniton-stin-ellada-video/
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα