Τελεσίγραφο Λευκού Οίκου σε Αμερικανούς διπλωμάτες που αντιδρούν στο διάταγμα: Δεχθείτε το ή φύγετε

31/1/17 | 0 | 0 | 403 εμφανίσεις
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ

Αμερικανοί διπλωμάτες ξεσηκώθηκαν κατά του διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ για τους μετανάστες, αλλά ο Λευκός Οίκος τους προειδοποίησε ότι είτε θα το δεχθούν, είτε θα φύγουν από τη θέση τους.

Πολλά στελέχη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ χρησιμοποίησαν τον λεγόμενο «δίαυλο διαφωνίας» για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο διάταγμα που μπλοκάρει την είσοδο στις ΗΠΑ σε πολίτες επτά χωρών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρκ Τόνερ.

«Γνωρίζουμε ότι υπήρξε ένα τηλεγράφημα (που μεταδόθηκε) μέσω του διαύλου διαφωνίας και αφορά το διάταγμα», υπενθυμίζοντας ότι αυτός ο επίσημος «δίαυλος διαφωνίας» λειτουργεί εδώ και πολύ καιρό και επιτρέπει στους εργαζόμενους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ να εκφράζουν διαφορετικές απόψεις για τα ζητήματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική.

Παρότι όμως επιτρέπεται σε εργαζόμενους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να διαφωνούν, ο Λευκός Οίκος τους έστειλε τελεσίγραφο. «Είτε θα δεχτούν το πρόγραμμα, είτε θα φύγουν», τους προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του Τραμπ, Σον Σπάισερ.

Ο Τόνερ δεν διευκρίνισε ποιο ήταν το περιεχόμενο του μηνύματος ή πόσοι διπλωμάτες το στηρίζουν ή το υπέγραψαν. Αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας ενεργοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο, όταν περίπου 50 διπλωμάτες ζήτησαν να πλήξουν οι ΗΠΑ στρατιωτικά το συριακό καθεστώς, επικρίνοντας ουσιαστικά την κυβέρνηση Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ήταν αντίθετος σε μία στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Ομως, φαίνεται ότι δεν έχει προηγούμενο να εκφράζεται μια διαφωνία εντός του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μόλις 10 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων ενός νέου προέδρου.

Πηγή: Τελεσίγραφο Λευκού Οίκου σε Αμερικανούς διπλωμάτες που αντιδρούν στο διάταγμα: Δεχθείτε το ή φύγετε | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/316322/telesigrafo-leykoy-oikoy-se-amerikanoys-diplomates-poy-antidroyn-sto-diatagma-dehtheite#ixzz4XJRqcQt3

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    16/1/21 | (0 σχόλια)
    Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να απαλλαγούν από το σύνδρομο του πραξικοπηματία. Στις δεκαετίες ΄60 και '70 έκαναν πραξικοπήματα σε άλλες χώρες. Τώρα, κάνουν πραξικοπήματα στο εσωτερικό τους. Ο ίδιος ο πρόεδρός τους επιχείρησε πραξικόπημα με την εισβολή στο Καπιτώλιο. Πραξικόπημα, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας