Τα 12 κεφάλαια ΔΗΚΟ προς Χριστοδουλίδη, ακόμη πιο κοντά σε συμφωνία. Φουλ επίθεση από Αβέρωφ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Απαντά σήμερα πριν τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου στα 12 συνολικά κεφάλαια του ΔΗΚΟ ο Χριστοδουλίδης… σε ακτίνα συνεργασίας οι δύο πλευρές – Κυριακή η τελική απόφαση από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος – Συνεχιζει η Πινδάρου την επιθετική διάταξη – Στόχος να περιοριστούν στο μέγιστο δυνατό οι διαρροές

Θέσεις πάνω σε 12 συνολικά κεφάλαια, από το Κυπριακό και την οικονομία μέχρι το μεταναστευτικό, τη διαφθορά, την ενέργεια, παιδεία, υγεία, κοινωνική συνοχή και γενικά σε όλα τα ζητήματα που άπτονται του φάσματος των θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία, περιλαμβάνει το έγγραφο που επέδωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ στον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος αναμένεται ότι θα απαντήσει εγγράφως στον Νικόλα Παπαδόπουλο, πριν από τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, η οποία είναι προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη, το απόγευμα. Από τις απαντήσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη θα εξαρτηθεί και η συνέχεια, η οποία εάν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή, θα φέρει τις δύο πλευρές σε ακτίνα συνεργασίας. Το κείμενο που επέδωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, δεν περιλαμβάνει τελεσιγραφικές θέσεις υπό μορφή take it or leave it. «Πρόκειται για ένα πολυσέλιδο έγγραφο με τις θέσεις που έχει διαμορφώσει το ΔΗΚΟ γύρω από όλα τα ζητήματα», δήλωσε στη Cyprus Times στέλεχος του κόμματος, το οποίο εξέφρασε την εκτίμηση ότι μεταξύ δύο πλευρών έχει δημιουργηθεί ένα δημιουργικό κλίμα, πάνω στο οποίο μπορεί να θεμελιωθεί συνεργασία στις προεδρικές του 2023.

«Στη σημερινή συνάντηση με τον φίλο Νίκο Χριστοδουλίδη κάναμε ακόμα ένα βήμα προς την κατεύθυνση της συναντίληψης και της συνεννόησης», δήλωσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος μετά τη συνάντηση με τον υποψήφιο Πρόεδρο, ο οποίος ανέφερε ότι το περίγραμμα θέσεων του ΔΗΚΟ θα μελετηθεί από τις ομάδες παραγωγής πολιτικής και θα απαντήσουν σε σχέση με τις θέσεις που προτείνουν. Η πρώτη ανάγνωση του κειμένου από πλευράς επιτελείου Νίκου Χριστοδουλίδη είναι θετική, αφού το ΔΗΚΟ δεν θέτει κόκκινες γραμμές, που θα εγκλώβιζαν και την ίδια την ηγεσία του κόμματος αλλά και τον υποψήφιο. Το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ θα αξιολογήσει τα δεδομένα σήμερα στις 4 το απόγευμα και αναμένεται να διαμορφώσει πρόταση προς την Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα συνέλθει την Κυριακή για την τελική απόφαση.

ΔΗΣΥ κατά πάντων

Η Πινδάρου συνεχίζει την επιθετική διάταξη, στοχεύοντας περισσότερο τον Νίκο Χριστοδουλίδη, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις διαρροές στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Η Πινδάρου θέλει να απευθυνθεί ακόμη πιο δυνατά στο κομματικό ακροατήριο και θα δαιμονοποιήσει τη διαφαινόμενη συνεργασία του Νίκου Χριστοδουλίδη με το ΔΗΚΟ προσβλέποντας στον κομματικό πατριωτισμό. Αφού έκανε λόγο για προαποφασισμένη απόφαση του ΔΗΚΟ την Κυριακή, διερωτήθηκε: «Με ποιον θα κάνει την αλλαγή το ΔΗΚΟ; Με τον Νίκο Χριστοδουλίδη ο οποίος στις παρεμβάσεις του θεωρεί επιτυχημένο, ναι και είναι επιτυχημένο, το έργο που παρήγαγε η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη και Δημοκρατικού Συναγερμού», είπε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ενώ τα πυρά του στράφηκαν και κατά του Ανδρέα Μαυρογιάννη και του ΑΚΕΛ. «Τι σημαίνει αλλαγή; Να διώξεις την κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού για να φέρεις κάτι άλλο. Αλλαγή στη διαχείριση του Κυπριακού έλεγε το ΑΚΕΛ. Τι αλλαγή στη διαχείριση του Κυπριακού θα κάνεις επιλέγοντας τον διαπραγματευτή του Αναστασιάδη;», είπε και έκανε λόγο για τρεις υποψήφιους: Τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ, τον υποψήφιο του ΔΗΚΟ και τον «original», υποψήφιο του ΔΗΣΥ, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

CyprusTimes

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα