Τα στοιχεία για τον υπεύθυνο του εγκλήματος των Τεμπών: Από το 2019 εγκαταλείφθηκε η σύμβαση ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Την είχε υπογράψει η κυβέρνηση Σαμαρά το Σεπτέμβριο του 2014

Άδικη μέχρι και συκοφαντική αποδεικνύεται η έμμεση απόδοση ευθυνών για το πολιτικό έγκλημα των Τεμπών από τον Κ.Μητσοτάκη τουλάχιστον στον πρώην πρωθυπουργό Α.Σαμαρά, αναφορικά με το «ζητώ συγγνώμη τόσο προσωπική, όσο και στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και χρόνια».

Η θέση του pronews.gr απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά, είναι πολύ συγκεκριμένη και σαφώς αντίθετη σε μια σειρά πεπραγμένων της κυβέρνησής του.

Όμως, είναι γεγονός ότι τον Σεπτέμβριο του 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά υπέγραψε τη σύμβαση (Α.Σ.717) η οποία αφορούσε την ασφάλεια του δικτύου του τότε ΟΣΕ.

Η σύμβαση ήταν ύψους 41 εκατ. ευρώ και είχε στόχο να ανατάξει 52 υφιστάμενα συστήματα σηματοδότησης του άξονα.

Ο χρόνος υλοποίησης του έργου ήταν 2 έτη, και τελείωνε το 2017.

Μέχρι τότε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε στην εξουσία το 2015, υλοποίησε το 32% του έργου και από το 2016 ως το 2018 παρά τις καθυστερήσεις είχαν δοθεί οι έξι από τις επτά παρατάσεις που πήρε το έργο.

Από το 2019 και μετά, όταν δηλαδή ανέλαβε η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη, το έργο εγκαταλείφθηκε και ουδείς ασχολήθηκε με την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου. 

Τα τραγικά αποτελέσματα τα είδαμε την νύχτα τις 1ης Μαρτίου.

Αυτά για όσους μιλούν για δυστύχημα, ενώ ήταν καθαρά έγκλημα! 

Και παρά το γεγονός ότι προσπαθεί η κυβέρνηση να βρει «συνεργούς στο έγκλημα», βαρύνεται σχεδόν καθ’ ολοκληρίαν με αυτό.

https://www.pronews.gr/pronews-tv/ta-stoixeia-gia-ton-ypeythyno-tou-egklimatos-ton-tempon-apo-to-2019-egkataleifthike-i-symvasi-asfaleias-tou-sidirodromikou-diktyou/

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα