Τα πρώτα γαλλικά εγκώμια για το Emily in Paris: «Το καταβρόχθισα όπως τις καραμέλες σοκολάτας, ήταν μια ένοχη απόλαυση»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -


Από τη σειρά Emily in Paris
«Η τελευταία σειρά Emily in Paris του σκηνοθέτη που δημιούργησε το Sex and the City και προβάλλεται αυτό το διάστημα στο Netflix δεν διαθέτει πραγματικά ένα πρωτότυπο σενάριο. Είναι γεμάτο από κλισέ για το Παρίσι και για τους Γάλλους. Ωστόσο, ήταν κάτι πιο δυνατό από μένα, κάθισα και το καταβρόχθισα».

Αυτά γράφει, μεταξύ άλλων, ο γνωστός Γάλλος κριτικός του Europe1, Bertrand Chameroy, o oποίος δίνει ως πρώτη επιλογή για το Σαββατοκύριακο την τηλεοπτική σειρά που μίσησαν αρχικά οι Παριζιάνοι.

Πρόκειται για μια σειρά δέκα επεισοδίων με τη Λίλι Κόλινς. Είναι μια γλυκερή, ρομαντική κωμωδία, ιδανική να την απολαύσει κάποιος κάτω από μια κουβέρτα, μια βροχερή Κυριακή, γράφει, μεταξύ άλλων.

«Το Emily in Paris είναι η ιστορία μιας νεαρής Αμερικανίδας η οποία εγκαθίσταται στην πρωτεύουσά μας για δουλειά, σε ένα πρακτορείο μάρκετινγκ. Πρόκειται για μια σειρά του σκηνοθέτη Darren Star που ήδη δημιούργησε το Sex and the City, το Melrose Place και το Beverly Hills.


Η Λίλι Κόλινς ως Emily ποζάρει μπροστά στο εστιατόριο Terra Nera sto Παρίσι / Φωτογραφία: Instagram/EmilyinParis

Πρώτη συμβουλή είναι να την παρακολουθήσετε στα αγγλικά γιατί ένα μεγάλο μέρος από τα αστεία της σειράς βρίσκεται στο γεγονός ότι η πρωταγωνίστρια δεν μιλάει σχεδόν καθόλου γαλλικά. Ήδη από την αρχή του έργου νιώθεις ότι η σειρά βασίζεται σε ένα Παρίσι στερεότυπο. Οι Παριζιάνοι είναι όλοι φλερτάκηδες και δυσάρεστοι. Καπνίζουν στο γραφείο, πίνουν τόνους κρασί στο μεσημεριανό φαγητό. Επίσης υπάρχουν τα κλισέ με το ακορντεόν, το τραγούδι La vie en rose, το καφέ του Σαν Ζερμέν ντε Πρε «Café de Flore», κρουασάν σοκολάτας, όλα είναι εδώ.

 

Αλλά την ώρα που μετρούσα τα κλισέ της σειράς, δεν είχα καταλάβει ότι η παγίδα έκλεισε γύρω μου. Αυτή η σειρά είχε πάνω μου την επίδραση της σοκολατένιας καραμελίτσας. Τρως μια έτσι για αρχή, νιώθοντας κάποια ενοχή. Και μετά δεν μπορείς να σταματήσεις, τρως ολόκληρο το πακέτο. Αυτό μου συνέβη και με το Emily in Paris. Παρακολούθησα σε μια μέρα όλη τη σειρά. Σίγουρα η πλοκή δεν είναι τρομερή, αλλά θέλεις πραγματικά να μάθεις πως θα κατορθώσει η Εμιλι να προσαρμοστεί στο εχθρικό περιβάλλον του γραφείου και τι θα γίνει με την ερωτική της ζωή.
Λάτρεψα τους Γάλλους ηθοποιούς Jean-Christophe Bouvet, που παίζει τον διάσημο αλλά μισητό σχεδιαστή και την Philippine Leroy-Beaulieu, που παίζει την απολαυστικά δυσάρεστη διευθύντρια του πρακτορείου. Επομένως, σε ποιόν θα συμβούλευα να δει τη σειρά; Για να μείνω στα κλισέ θα μπορούσα να την συστήσω σε νεαρά κορίτσια που λάτρεψαν το Ο Διάβολος φορούσε Πράντα ή το Sex and the City. Αλλά, εντέλει, είμαι η ζωντανή απόδειξη ότι η σειρά λειτουργεί τέλεια και για τριαντάρηδες άντρες, όπως εγώ, που τους αρέσει να σκοτώνουν τις βροχερές Κυριακές τους στο σπίτι, κάτω από μια κουβέρτα, βλέποντας μια ρομαντική κωμωδία».
Πηγή: iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα