Τα ‘ορφανά του Σημίτη’ τακτοποιούνται στις καλύτερες θέσεις από την κυβέρνηση της Ν.Δ! Ποιά τύχη μπορεί να έχουν οι γνήσιοι Νεοδημοκράτες;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Σπύρου Καπετανάκου

Η Άννα Διαμαντοπούλου είναι ασφαλώς ένα σοβαρό στέλεχος της πολιτικής ζωής, με την δική της πορεία και τα δικά της επιτεύγματα στον δημόσιο βίο.

Δεν έκρυψε ποτέ τις στενές προσωπικές και πολιτικές της σχέσεις με τον Κώστα Σημίτη και το λεγόμενο εκσυγχρονιστικό μπλοκ του ΠΑΣΟΚ, το οποίο και την προώθησε σε σημαντικές κυβερνητικές θέσεις, αλλά και στην θέση της Επιτρόπου της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η πολιτική ‘αγιοποίηση’ της κας Διαμαντοπούλου, όμως, δεν έγινε από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά από το πιό φιλελεύθερο τμήμα της ΝΔ και από τα ισχυρά ΜΜΕ, που πρόσκεινται σε αυτό. Ποταμοί μελάνης χύθηκαν για να ‘αγιογραφήσουν’ το έργο της στο Υπ. Παιδείας. Ενώ, την ίδια στιγμή, οι συντάκτες των συγκεκριμένων εγκωμιαστικών άρθρων παρέβλεπαν το πολύ σημαντικότερο έργο, που παρήγαγαν στην κυβέρνηση Σαμαρά, υπουργοί όπως ο Αρβανιτόπουλος, ο οποίος ασκούσε τα καθήκοντα της Διαμαντοπούλου.

Τα ανοίγματα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Κεντρώο χώρο ήταν και σωστά και επιβεβλημένα. Το μόνο πρόβλημα, που είχαν και εξακολουθούν να έχουν, είναι ότι περιορίστηκαν στον κύκλο των στενών φίλων και συνεργατών του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, δηλαδή σε αυτούς, που ονομάστηκαν ‘εκσυγχρονιστές’ και δεν άφησαν το καλύτερο όνομα στην κοινωνία από το πέρασμά τους στο δημόσιο βίο. Αυτό που πέτυχαν, όμως, ήταν να ενσωματωθούν στο ντόπιο οικονομικό και επιχειρηματικό κατεστημένο, να εξασφαλίσουν την διαχρονική προβολή από τα συστημικά ΜΜΕ, που το εκφράζουν και να διατηρήσουν μια στενότατη σχέση με τον ξένο παράγοντα, στα πέτρινα χρόνια των Μνημονίων, δίνοντας τα ρέστα τους για να στηρίξουν τις μνημονιακές και αδιέξοδες πολιτικές της λιτότητας.

Η αξιοποίηση της κας Άννας Διαμαντοπούλου σε μια θέση διεθνούς προβολής και ισχύος, όπως αυτή του ΟΟΣΑ, αποτελεί ένα ακόμη κερασάκι στην τούρτα. Και απ’ ό,τι φαίνεται θα ακολουθήσουν κι άλλα!

Θα μου πείτε, ποιο το πρόβλημα; Όλα θα ήταν ‘καλά και ωραία’, αν αυτές οι διαδοχικές ‘διευρύνσεις’ με τους εκσυγχρονιστές, δεν άναβαν μικρές -αλλά όχι ευκαταφρόνητες- φωτιές ανάμεσα στο στελεχικό δυναμικό της ΝΔ, που βλέπει ότι τα ανώτερα και ανώτατα πολιτικά αξιώματα της κυβέρνησης και της χώρας ανατίθενται συστηματικά και μόνιμα σε πολιτικούς φίλους του Κώστα Σημίτη και του Γιωργάκη Παπανδρέου.

Άγνωστο είναι αν και πότε θα εκφραστεί πολιτικά αυτός ο θυμός των συγκεκριμένων στελεχών της ΝΔ, που ανέβασε θερμοκρασίες βρασμού, τον τελευταίο καιρό! Πάντως, ο θυμός αυτός υπάρχει και αρχίζει σιγά – σιγά να περνάει σε μέρος της βάσης της ΝΔ και ιδιαίτερο στο πιο παραδοσιακό κομμάτι της.

https://europost.gr/ta-orfana-simiti-taktopoioyntai-stis-kalyteres-theseis-tin-kyvernisi-tis/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα