Τα ξένα ΜΜΕ για τη μετακίνηση τουρκικών αρμάτων μάχης στα σύνορα με Ελλάδα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σεπτέμβριος 6, 2020. 17:38

Διαφορετικές ήταν οι αντιδράσεις του ξένων διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης για τη μετακίνηση τουρκικών αρμάτων μάχης από τη νότιο Τουρκία στην περιοχή της Αδριανούπολης.

Η μεγάλη δημοσιότητα που δόθηκε από τα ιδιωτικά τουρκικά μέσα  για τη μεταφορά των 40 αρμάτων μάχης και το αντίκτυπο που είχε, ανάγκασε το πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας να υποβαθμίσει αυτή τη μετακίνηση ως μια συνήθη μεταφορά και μάλιστα προγραμματισμένη.

Γράφει χαρακτηριστικά η βουλγαρική News:

«Οι πληροφορίες ότι τουρκικά άρματα μάχης τοποθετούνται κοντά στα ελληνικά σύνορα έχουν αποδειχθεί αβάσιμες, ανέφερε το πρακτορείο Anadolu αργά το Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από έναν ανταποκριτή του πρακτορείου, η μεταφορά των αρμάτων είχε προγραμματιστεί εκ των προτέρων από Β΄τουρκική στρατιά, με έδρα την ανατολική επαρχία Μαλάτια».

Η ρωσική Lenta σημειώνει:

Οι τουρκικές αρχές έχουν αρχίσει να μεταφέρουν δεκάδες άρματα μάχης στα ελληνικά σύνορα εν μέσω σύγκρουσης σχετικά με το δικαίωμα γεωτρήσεων στην ανοικτή θάλασσα της ανατολικής Μεσογείου. Δύο κομβόι με στρατιωτικό εξοπλισμό κατευθύνθηκαν από τη νοτιοανατολική επαρχία Χατάι προς τη βορειοδυτική επαρχία Αδριανούπολη που συνορεύει με την Ελλάδα, σύμφωνα με το Ajans Haber, που παρουσίασε την είδηση.

Όπως αναφέρεται ότι τα άρματα μάχης θα παραδοθούν από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας στον προορισμό τους με τρένο.

Στο ίδιο πλαίσιο αναφέρεται και η ρωσική vzglyad:

Η Άγκυρα έχει αρχίσει να μεταφέρει βαριά θωρακισμένα οχήματα στα σύνορα με την Ελλάδα εν μέσω εντάσεων στη Μεσόγειο, ανέφεραν πρακτορεία ειδήσεων.

Φορτηγά που μετέφεραν 40 άρματα μάχης από την περιοχή Reyhanli της επαρχίας Hatay στα σύνορα με τη Συρία, αναφέρει το TASS επικαλούμενο το  τουρκικό πρακτορείο ‘Ihlas’.

Επίσης, η αραβική SkyNews Arabia, αναφέρεται στη μετακίνηση αυτή του τουρκικού στρατού επικαλούμενη το τουρκικό Ajans Haber.

Από τα δείγματα αυτά διαφαίνεται η έκταση που έχει λάβει η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, με τις παράνομες τουρκικές διερευνήσεις για υδρογονάνθρακες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και την κρισιμότητα της κατάστασης στην περιοχή.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα