Τα μαζεύει ο Ταγιάνι για τα Σκόπια: ΠΓΔΜ η μόνη διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΑΛΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του νέου προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, o οποίος αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» και τους Σκοπιανούς «απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου», ο ίδιος προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση.

Εκφράζει ότι πάγια θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι η αναγνώριση της ονομασίας Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ως τη μόνη ονομασία.

Η δήλωση
Αναφορικά με δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο και στα ΜΜΕ σχετικά με την προ έτους επίσκεψη του κυρίου Tajani στα Σκόπια, ο νεο-εκλεγείς Πρόεδρος του ΕΚ επιβεβαιώνει την πάγια θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι το Σώμα αναγνωρίζει ως μόνη ονομασία της χώρας τη διεθνώς αναγνωρισμένη “Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας” (ΠΓΔΜ-FYROM).

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Να του μηνυσουν του κ. Ταγιανι οτι η δηλωση του αυτη , ως Προεδρου του Ευρωκοινοβουλιου δεν μας ικανοποιει ως Ελληνες, απογονους των Μακεδονων , που ολοι τους ηταν και μονο Ελληνες. Απαιτουμε να ξαναδηλωσει και ως Προεδρος του Ευρωκοινοβουλιου και ως Ιταλος και ως ατομο μορφωμενο ,οτι οι Σκοπιανη πανσπερμια λαων της ΦΥΡΟΜ δεν ειναι απογονοι του Φιλιππου και του Μ.Αλεξανδρου,-οπως ειχε δηλωσει περυσι στα Σκοπια- γιατι αυτο ειναι ανιστορητο . Θεωρουμε βεβαια και την αντιδραση της Ελληνικης κυβερνησεως και ολων των γνωστων σχετικων Οργανωσεων, κυριως της Βορειου Ελλαδος, γιατι οχι και των Πανεπιστημιων και των Δημων της Μακεδονιας. ΝΤΟΥΜ ΣΠΙΡΟ ΣΠΕΡΟ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα