Τα γεγονότα του Κοσσυφοπεδίου ανοίγουν τεράστια πληγή στη γειτονιά μας που σχετίζεται και με το Ουκρανικό!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 Στις 6 Ιουνίου αναδημοσιεύσαμε άρθρο σχετικά με την περιοδεία του Καγκελάριου Σόλτς στα Βαλκάνια υπό τον τίτλο «Πολύ ύποπτη περιοδεία του Kαγκελλάριου Σόλτς στα Βαλκάνια». Τότε σημειώθηκε ότι πρόκειται να «ανοίξει πολύ μεγάλη πληγή στα Βαλκάνια, με παγκόσμιες προεκτάσεις, δυνάμει μεγαλύτερων από της Ουκρανίας…». Τονίστηκε επίσης ότι «η νέα φωτιά στα Βαλκάνια με πρωταγωνιστές τους Αλβανούς, θα έχει δυνατό γερμανοτουρκικό άρωμα», ενώ τέθηκε το ερώτημα: «θυμάστε εκείνο το φημολογούμενο non-paper για την αλλαγή των συνόρων των Βαλκανίων, που τελικά [εκ των πραγμάτων φαίνεται να] είναι ολότελα αληθινό!;».

Οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου, του Πρέσεβο, της Μεντβέντα και του Μπουγιάνοβατς (σσ. Απελευθερωτικός Στρατός του Πρέσεβο, της Μεντβέντα και του Μπουγιάνοβατς, ή αλλιώς UCPMB που είναι κλώνος του ΟΥΤΣΕΚΑ στη Νότια Σερβία κοντά στα διοικητικά όρια με το Κοσσυφοπέδιο), απ’ ότι φαίνεται θα επιδιώξουν την ένωση με την Αλβανία, για την δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» και τα γεγονότα (12 και 3) της Κυριακής 31 Ιουλίου 2022 ήταν μόνο η αρχή. Υπενθυμίζεται ότι 14 χρόνια μετά την κήρυξη της ανεξαρτησίας του από τη Σερβία, το Κόσοβο έχει αναγνωριστεί ως ανεξάρτητο κράτος από 100 περίπου κράτη μέλη του ΟΗΕ, αλλά όχι από τη Σερβία και τη Ρωσία.
Γερμανοτουρκικός δάκτυλος(;)
Η Τουρκία εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί ως πάτρωνας των Σλάβων Μουσουλμάνων, ενώ έχει μετατρέψει την Αλβανία σε «μικρή Τουρκία» όπως οι ίδιοι ο Αλβανοί υποστηρίζουν καυχώμενοι. Οι τουρκικές κινήσεις γίνονται υπό το βλέμμα της Γερμανίας η οποία υπογείως συναινεί, βάζοντας πλάτες όπου και όταν κρίνεται αναγκαίο. Απόρρητα γερμανικά έγγραφα που αποχαρακτηρίστηκαν αποκάλυψαν ότι από το 1991 επιδίωκαν οι Γερμανοί την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και την ταυτόχρονη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας». Υπάρχουν υπόνοιες ότι η τελευταία επίσκεψη Σόλτς στην περιοχή τον Ιούνιο του 2022 είναι πιθανόν να εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο.
Ο έμπειρος αναλυτής Ζαχαρίας Μίχας σε προηγούμενη ανάλυσή του είχε γράψει σχετικά: «Αναρωτηθήκαμε μήπως η απόφαση των Αμερικανών να αναπτυχθούν στρατιωτικά στην Αλεξανδρούπολη σχετίζεται και με την πιθανότητα υλοποίησης του σεναρίου της Μεγάλης Αλβανίας, αλλά και την πρόθεση εδαφικής επέκτασης της Βουλγαρίας για να ενσωματώσει περιοχές [των Σκοπίων], των οποίων τον πληθυσμό θεωρεί σταθερά βουλγαρικό;»
Ρωσικές τροχιοδεικτικές
Από την άλλη, το ρωσικό ΥΠΕΞ το οποίο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις είχε ήδη ρίξει τροχιοδεικτικές από τον περασμένο Ιανουάριο δηλώνοντας ότι η Μόσχα «συμμερίζεται την ανησυχία» για τον μεγαλοϊδεατισμό ορισμένων στην Πρίστινα και στα Τίρανα και την πρόθεσή τους για τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας». Αυτά τα «σχέδια δεν μπορούν παρά να χαρακτηριστούν υπονομευτικά. Οποιαδήποτε μυστική αναθεώρηση των συνόρων στην περιοχή είναι εξ ορισμού καταστροφική για την ήδη εύθραυστη σταθερότητα σε αυτό το τμήμα της Ευρώπης, όπου υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν όσον αφορά την υπέρβαση των συνεπειών των συγκρούσεων και των πολέμων της δεκαετίας του 1990», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ εξ ονόματος του υπουργού Σεργκέι Λαβρόφ.
Τον Φεβρουάριο του 2022 ο ίδιος Σεργκέι Λαβρόφ έκανε επίσης σαφή νύξη συσχετισμού των εξελίξεων στα Βαλκάνια με το Ουκρανικό. «Το Κοσσυφοπέδιο και ορισμένα άλλα μέρη των Δυτικών Βαλκανίων γίνονται γόνιμο έδαφος για εγκλήματα. Υπάρχουν τρομοκράτες, έμποροι ναρκωτικών. Είναι ένα μέρος για τη στρατολόγηση μισθοφόρων που εμπλέκονται σε συγκρούσεις που σταδιακά φουντώνουν, μεταξύ άλλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Αλβανία και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη στρατολογεί μισθοφόρους που στέλνονται στο Ντονμπάς, μεταξύ άλλων, για να βγάλουν από την ισορροπία τη Ρωσία. Αυτήν τη στιγμή επαληθεύουμε αυτές τις πληροφορίες», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
Η Ουκρανία δεν είναι τόσο μακριά
Δεδομένου ότι η Ρωσία σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει να υπονομευτεί η επιρροή της σε συγκεκριμένες περιοχές των Βαλκανίων, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εμπλακεί ενεργά -ίσως και στρατιωτικά- στις εξελίξεις. Είναι πρόδηλο λοιπόν ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας νέας μεγάλης εστίας έντασης στη Χερσόνησο του Αίμου όπου οι δρώντες είναι πολλοί και τα συμφέροντα αντικρουόμενα αλλά αλληλένδετα με το Ουκρανικό.
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα