Τα γήπεδα έγιναν… πλατείες: Πανό και συνθήματα οργής για την τραγωδία των Τεμπών

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ξεχειλίζουν οργή τα γήπεδα της Ελλάδας με την τραγωδία των Τεμπών να είναι ακόμα νωπή. Στους αγώνες του Σαββατοκύριακου μέχρι και τον χθεσινό αγώνα του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο που έριξε την αυλαία της 25ης αγωνιστικής της Super League, δέσποζαν πανό οργής και πένθους για τα θύματα του δυστυχήματος και με συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Στη Λεωφόρο ακούστηκε το συνθήμα «ΠΑΟ-Θρησκεία-Θύρα 13, δεν ήτανε ατύχημα, ήταν δολοφονία», ενώ οι φίλαθλοι των Πρασίνων άναψαν μαύρα καπνογόνα.

Οι παίκτες εμφανίστηκαν με λευκά t-shirt που έφεραν τη φράση «Πάρε με όταν φτάσεις», ως ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα της τραγωδίας.

«Δεν ήτανε ατύχημα, ήταν δολοφονία»

H Λεωφόρος πήρε τη σκυτάλη από τα γήπεδα του Σαββατοκύριακου και βροντοφώναξε το δικό της μήνυμα για το δυστύχημα των Τεμπών. Με πανό και συνθήματα, ο κόσμος του Παναθηναϊκού εξέφρασε τα δικά του συναισθήματα για την τραγωδία που στοίχησε τη ζωή σε 57 ανθρώπους έως τώρα.

Από τα κάγκελα του γηπέδου δεν έλειψαν και τα μηνύματα προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση αλλά και στους «δημοσιοκάφρους που ξεπλένουν τα εγκλήματα του κράτους».

«Κράτος και κεφάλαιο δολοφονούν», «Πολίτες Γ’ κατηγορίας, με Α’ Θέση στον θάνατο», «Χώρα εκτροχιασμένη, μες στο αίμα βουτηγμένη» ήταν μερικά από τα πανό που κρεμάστηκαν στην Λεωφόρο.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την Λεωφόρο:

pano leoforos

pao

Μαύρα καπνογόνα από τους φίλους του Παναθηναϊκού:

Τον χορό των διαμαρτυριών στα γήπεδα, άνοιξε ο αγωνας μπάσκετ ανάμεσα στον Ιωνικό και την ΑΕΚ στο κλειστό Γυμναστήριο Νίκαιας όπου οπαδοί των γηπεδούχων κρέμασαν πανό που έλεγε: «Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος αλλά ούτε και ατύχημα, την κρατική δολοφονία βαφτίσατε δυστύχημα. Τέμπη 1/3/23».

Οι διαιτητές ζήτησαν να κατέβει το πανό από την εξέδρα για να δοθεί το σφύριγμα για το τζάμπολ, όμως ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης πήγε στους οπαδούς και ζήτησε να μην το κατεβάσουν, θεωρώντας προφανώς πως μια τέτοια κίνηση θα ήταν ασέβεια προς το πρόσωπο των θυμάτων και των οικογενειών τους.

PANO9

Ακολούθησαν αντίστοιχα πανό σχεδόν σε όλα τα γήπεδα:

Στο ματς Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος ανέβηκαν δύο πανό. Το ένα έλεγε: «Τα δάκρυά μας θα γίνουν κύματα οργής που θα σας πνίξουν… Κουράγιο στις οικογένειες των θυμάτων» και το άλλο έγραφε: «Δεν ήταν ατύχημα, είναι η κακιά η χώρα».

PANO1

Στο ματς ΟΦΗ – ΑΕΚ κρεμάστηκαν επίσης δύο πανό. Το πρώτο και το μεγαλύτερο έγραφε: «Παίζουν τις ζωές μας πέτρα ψαλίδι μολύβι και χαρτί εξάλλου για το σύστημα είμαστε αριθμοί», ενώ το δεύτερο, σε άλλο σημείο του γηπέδου, έλεγε: «Είστε δολοφόνοι, είστε υποκριτές, το σύστημα που φτιάξατε μας παίρνει τις ζωές».

Τρικάκι έξω από το γήπεδο του ΟΦΗ:

OFI

Στην Τούμπα, στο παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ιωνικό, οι φίλοι του «δικέφαλου του βορρά» κρέμασαν πανό που έλεγε: «Όταν λάθος άρχεις, δεν φταίει μόνο ο σταθμάρχης».

Ανατριχιαστικό πανό επίσης από την Τουμπα με τους φιλάθλους του Δικεφάλου να θυμούνται και τις αλλες δύο τραγωδίες στα Τέμπη.

Στο παιχνίδι μπάσκετ, μεταξύ του Άρη και του Περιστερίου, οι οπαδοί των γηπεδούχων ανέβασαν πανό που έγραφε: «Σύγκρουση μετωπική θα έχουμε στις κάλπες, ο κόσμος σας σιχάθηκε ανίκανες γραβάτες», στέλνοντας ένα άμεσο μήνυμα στην κυβέρνηση αλλά και σε μερίδα δημοσιογράφων για τον τρόπο που καλύπτουν την τραγωδία των Τεμπών.

aris

Πανό και συνθήματα από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού στο γήπεδο Καραϊσκάκη, στο παιχνίδι με τον Λεβαδιακό.

«Λαός που χάνει τη λαλιά του, θα κλαίει τα παιδιά του», μήνυμα από τη Θύρα 7 προς κυβέρνηση και δημοσιογράφους:

ieidiseis.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα