Τα «βέλη» του έρωτα πέτυχαν τον Ε.Τσακαλώτο – Ποια είναι η συντρόφισσα που του έκλεψε την καρδιά;

3/11/20 | 1 | 0 | 271 εμφανίσεις

Την είδηση ότι ο πρώην υπουργός Οικονοµικών του ΣΥΡΙΖΑ χώρισε µε τη σύζυγό του, Χέδερ Ντενίζ Γκίµπσον, µε την οποία ήταν 35 ολόκληρα χρόνια µαζί, κανείς δεν την περίμενε.

Λίγο καιρό µετά, ο κ. Τσακαλώτος γνώρισε τη συµπατριώτισσά του, υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Νάσση. Ο πρώην υπουργός στις ευρωεκλογές ανέλαβε να πάει στην Ήπειρο -από όπου κατάγεται- για να στηρίξει τους υποψηφίους του κόµµατος της Αριστεράς.

Εκεί γνώρισε την κ. Νάσση, η οποία γεννήθηκε, έζησε και εργάζεται στην Ιταλία. Μιλώντας µάλιστα λίγο πριν από τις ευρωεκλογές για τη ζωή της, η υποψήφια ευρωβουλευτής είχε πει:

«Όλη η οικογένειά µου ζούσε εδώ, στην Ελλάδα. Ο παππούς µου στη δικτατορία είχε εξοριστεί στη Λέρο. Ο µπαµπάς µου ήταν φοιτητής στο Πολυτεχνείο. Αναγκαστικά συνέχισε τις σπουδές του στην Ιταλία, στη Μεσίνα, όπου γνώρισε τη µητέρα µου.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Νεάπολη. Παντρεύτηκαν στην Ιταλία και µε την πτώση της χούντας γύρισαν στην Ελλάδα, όπου έµειναν πέντε χρόνια. Προσωπικοί λόγοι µάς έφεραν πάλι στην Ιταλία, ενώ ο µπαµπάς έµεινε στην Ελλάδα. Πάντα κρατούσαµε επαφές µε την Ελλάδα σε όλες τις γιορτές. Ο παππούς Κώστας Νάσσης ήθελε να µάθουµε χορούς. Ηταν γνωστό πολιτικό πρόσωπο στον χώρο της Αριστεράς στην Ελλάδα…».

Όσοι είδαν τότε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να συνεργάζεται µε τη µελαχρινή και όµορφη υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβαν ότι ανάµεσά τους υπάρχει χηµεία, ενώ ο πρώην υπουργός, παρά τον συγκρατηµένο χαρακτήρα του, έδειχνε να είναι ενθουσιασµένος από τη συµµετοχή του στο εγχείρηµα.

Η µετακόµιση από την Κηφισιά στα Άνω Πατήσια για τον πρώην υπουργό έγινε προσεκτικά, όπως και τα περισσότερα νέα βήµατά του, αφού, εκτός των άλλων, δεν ήθελε να διαταράξει περισσότερο τη ζωή της πρώην συζύγου του αλλά και των παιδιών τους.

Έτσι, όπως λένε άνθρωποι του περιβάλλοντός τους, οι «συµπατριώτες» ξεκίνησαν να βλέπονται προσεκτικά.

Το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου, ωστόσο, η Ολγα Νάσση, ως πρόεδρος των Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων της Ιταλίας, διοργάνωσε στο Παλέρµο µια εκδήλωση, προκειµένου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να παρουσιάσει το βιβλίο του µε τίτλο «Η σκληρή δοκιµή της αντίστασης», µια ανάλυση της σηµερινής Ευρώπης και της ελληνικής αντίστασης ενάντια σε ισχυρές ευρωπαϊκές δυνάµεις.

Εκεί φαίνεται ότι ο πρώην υπουργός και η Ολγα Νάσση, απελευθερωµένοι από τον στενό κοµµατικό περίγυρο, αποφάσισαν να πάνε παρακάτω. Έτσι, τα πράγµατα πήραν τον δρόµο τους, µε τον πρώην υπουργό να κάνει τις επιλογές του, που κατά γενική οµολογία δεν ήταν εύκολες, καθώς η πρώην σύζυγός του τον έχει καθορίσει ακόµα και στην πολιτική του πορεία, δεδοµένου ότι ήταν αυτή που τον είχε παροτρύνει να ασχοληθεί µε την πολιτική.

Όντας µάλιστα στέλεχος της Τραπέζης της Ελλάδος (η Χέδερ Ντενίζ Γκίµπσον είναι διευθύντρια του Τµήµατος Ερευνών), τον είχε βοηθήσει ιδιαίτερα στα δύσκολα µνηµονιακά χρόνια. Οι δυο τους είχαν γνωριστεί στο πανεπιστήµιο και µαζί απέκτησαν τρία παιδιά.

Από την άλλη, η νέα σύντροφος του Ευ. Τσακαλώτου είναι µια γοητευτική και ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, καθώς έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήµες και είναι κάτοχος διδακτορικού στην Ανθρωπολογία και την Εθνογλωσσολογία. Έχει κάνει σηµαντική εθνογραφική έρευνα σχετικά µε την ελληνική µειονότητα στην Αλβανία και έχει δηµοσιεύσει επιστηµονικά άρθρα σε ιταλικά και διεθνή επιστηµονικά περιοδικά. Επίσης, έχει συµµετάσχει σε ερευνητικά προγράµµατα στην Ιταλία και τις Ηνωµένες Πολιτείες αναφορικά µε τις ιστορικές µειονότητες και τις ιταλικές κοινότητες που προέρχονται από τη ∆ιασπορά.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/930392_ta-veli-toy-erota-petyhan-ton-etsakaloto-poia-einai-i

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  Να ζήσουν και ελπίζουμε να μη χάλασαν δυο οικογένειες με παιδιά ,για να ”ζήσουν τον έρωτά τους”, αν και αυτό είναι ο κανόνας σε όλους τους υποστηρικτές των πολιτικών γάμων και των Συμφώνων συμβίωσης.
  Πάντως είναι συμπαθητική ΕλληνοΙταλίδα η κυρία Νάσση ,που ομιλεί σπαστά ελληνικά και όσοι θέλουν να την ακούσουν ας πληκτρολογήσουν την εκπομπή ”Πολιτικό Τραπέζι” της ΕΡΤ3 της 27-3-2019.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  1/12/20 | (2 σχόλια)
  Νίκος Χ. Βαρσακέλης Καθηγητής Βιομηχανικής Πολιτικής Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης barsak@econ.auth.gr Μετα το καλοκαίρι, και ειδικά μετά τον Οκτώβριο, η δημόσια συζήτηση και η συμπεριφορά πολιτών, πολιτικών και κομμάτων μου έφερε στον νου το ποίημα του αείμνηστου συνάδελφου Μελέτη Θεοφίλου: Λέω να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας