Τα έσπασε η Γερμανία με την Τουρκία – Από το Ιντζιρλίκ στην Ιορδανία;

16/5/17 | 0 | 0 | 728 εμφανίσεις

 
Είναι γνωστή η κόντρα Γερμανίας-Τουρκίας, με αφορμή την αρνητική στάση που δείχνει εδώ και μήνες η Τουρκία και την έλλειψη συνεργασίας στο ζήτημα της στάθμευσης γερμανικών μαχητικών Tornado στη βάση του Ιντζιρλίκ.
Πέραν του ότι η Τουρκία δεν επιτρέπει στους Γερμανούς να κατασκευάσουν κτήρια καταυλισμού για το προσωπικό, το οποίο αναγκάζεται να μένει σε… παράγκες, η Τουρκία δεν δίνει άδεια σε ομάδα του γερμανικού Κοινοβουλίου να επισκεφθεί τη βάση – επίσκεψη που είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιήσουν οι βουλευτές λόγω συνταγματικής επιταγής.
 Έτσι, μετά την αρνητική στάση της τουρκικής κυβέρνησης, η Γερμανίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε πριν από λίγο την αποχώρηση των Γερμανών από το Ιντζιρλίκ και τη μετεγκατάστασή τους (το πιο πιθανόν) σε αεροπορική βάση της Ιορδανίας.
Συγκεκριμένα η Μέρκελ δήλωσε: «Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις με την Τουρκία, όμως παράλληλα βλέπουμε και την εναλλακτική που θα μας επιτρέψει την εκτέλεση της αποστολής μας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αναζητήσουμε άλλες εναλλακτικές από το Ιντζιρλίκ, και μια από αυτές είναι η Ιορδανία».
Στο Ιντζιρλίκ σταθμεύουν μαχητικά τύπου Tornado και 260 αξιωματικοί και λοιπό προσωπικό που παίρνουν μέρος στον αγώνα εναντίον του ΙΚ.

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    21/1/21 | (1 σχόλια)
    του Max Boot (*) Η πρόκληση - και η ευκαιρία - για τον Τζο Μπάιντεν είναι ότι διαδέχεται τον χειρότερο πρόεδρο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η θητεία του Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίστηκε από κολοσσιαία ανικανότητα και αδιαφορία για το δημόσιο ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας