Τα έσπασε η Γερμανία με την Τουρκία – Από το Ιντζιρλίκ στην Ιορδανία;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 
Είναι γνωστή η κόντρα Γερμανίας-Τουρκίας, με αφορμή την αρνητική στάση που δείχνει εδώ και μήνες η Τουρκία και την έλλειψη συνεργασίας στο ζήτημα της στάθμευσης γερμανικών μαχητικών Tornado στη βάση του Ιντζιρλίκ.
Πέραν του ότι η Τουρκία δεν επιτρέπει στους Γερμανούς να κατασκευάσουν κτήρια καταυλισμού για το προσωπικό, το οποίο αναγκάζεται να μένει σε… παράγκες, η Τουρκία δεν δίνει άδεια σε ομάδα του γερμανικού Κοινοβουλίου να επισκεφθεί τη βάση – επίσκεψη που είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιήσουν οι βουλευτές λόγω συνταγματικής επιταγής.
 Έτσι, μετά την αρνητική στάση της τουρκικής κυβέρνησης, η Γερμανίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε πριν από λίγο την αποχώρηση των Γερμανών από το Ιντζιρλίκ και τη μετεγκατάστασή τους (το πιο πιθανόν) σε αεροπορική βάση της Ιορδανίας.
Συγκεκριμένα η Μέρκελ δήλωσε: «Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις με την Τουρκία, όμως παράλληλα βλέπουμε και την εναλλακτική που θα μας επιτρέψει την εκτέλεση της αποστολής μας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αναζητήσουμε άλλες εναλλακτικές από το Ιντζιρλίκ, και μια από αυτές είναι η Ιορδανία».
Στο Ιντζιρλίκ σταθμεύουν μαχητικά τύπου Tornado και 260 αξιωματικοί και λοιπό προσωπικό που παίρνουν μέρος στον αγώνα εναντίον του ΙΚ.
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα