Ταρακουνήθηκε επιτέλους η Ευρώπη από τον Ερντογάν

27/10/20 | 0 | 0 | 309 εμφανίσεις
Αδειάζουν σούπερ μάρκετ από γαλλικά προϊόντα σε ισλαμικές χώρες

Σε νέο επίπεδο έχει περάσει η κόντρα που ξεκίνησε με επίκεντρο τη δολοφονία του καθηγητή που αποκεφαλίστηκε γιατί παρουσίασε σκίτσα του Μωάμεθ, καθώς, καθώς, μετά τα όσα είπε ο Εμανουέλ Μακρόν, το μποϊκοτάζ του αραβικού κόσμου προς τα γαλλικά προϊόντα, παίρνει νέα τροπή. 

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η Γαλλία δεν θα υποχωρήσει ούτε ως προς τα σκίτσα (του Μωάμεθ), ούτε ως προς την ελευθερία της έκφρασης και μετά από αυτό, κάποιοι αποφάσισαν να αντιδράσουν.

Το Σάββατο, γαλλικά προϊόντα αποσύρθηκαν από τα ράφια των σουπερμάρκετ στην Ντόχα του Κατάρ. Επίσης διάφορες “καμπάνιες” μποϊκοτάζ γαλλικών προϊόντων έκαναν την εμφάνισή τους και στην Ιορδανία, όπου στο Twitter άρχισαν να δημοσιεύονται εικόνες από άδειασμα των σούπερ μάρκετ από γαλλικά προϊόντα. Επίσης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, έγιναν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Τυνησία, σε περιοχές της Συρίας, αλλά και δεκάδες μεμονωμένα περιστατικά στην Τουρκία.

3729639035144000 μακρον 2

Αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ από γαλλικά προϊόντα σε ισλαμικές χώρες – Σε μποϊκοτάζ καλεί ο Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Χαν κάλεσε το Facebook να απαγορεύσει το ισλαμοφοβικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα του, προειδοποιώντας για μια αύξηση της ριζοσπαστικοποίησης των μουσουλμάνων, μερικές ώρες αφότου κατηγόρησε τον Γάλλο πρόεδρο ότι “επιτέθηκε στο Ισλάμ”.

3729639155264000 μακρον 3

Μποικοτάζ γαλλικών προϊόντων

Προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έσπευσε τη Δευτέρα, με δήλωσή του να καλέσει σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων, ακολουθώντας πιστά τα όσα προστάζει το δόγμα της αναβίωσης του οθωμανισμού και προσπαθώντας να πάρει τη θέση του “πατέρα” των μουσουλμάνων.

Παίρνoντας ως βάση την εκστρατεία μποϊκοτάζ τουρκικών προϊόντων που έχουν ξεκινήσει οι Άραβες και τα ΗΑΕ, ο Τούρκος πρόεδρος στρεβλώνει κατά το δοκούν την εκστρατεία και επιτίθεται στους γάλους σε ένα ρεσιτάλ λαϊκισμού: “Ακριβώς όπως λένε ‘μην αγοράζετε προϊόντα με τουρκικές μάρκες’, στη Γαλλία, καλώ όλους τους πολίτες μου από εδώ και μπρος να μην βοηθήσουν ποτέ τις γαλλικές μάρκες ή να τις αγοράσουν”, είπε ο Ερντογάν.

Η Γαλλία είναι η 10η μεγαλύτερη πηγή εισαγωγών στην Τουρκία και η έβδομη μεγαλύτερη αγορά εξαγωγών της Τουρκίας, σύμφωνα με το Στατιστικό Ινστιτούτο της Τουρκίας.

3729639484580000 μακρον 4

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να τερματίσουν την “αντι-ισμαλική” ατζέντα του Μακρόν, δήλωσε ο Ερντογάν στην ομιλία του, στην αρχή μιας εβδομάδας δραστηριοτήτων στην Τουρκία για τον εορτασμό των γενεθλίων του Προφήτη Μωάμεθ.

Πηγή: Capital.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    12/6/21 | (0 σχόλια)
    Άννα Κωνσταντινίδου* Εύλογη έκπληξη για πολλούς, ο Μασρουρ Μπαρζανί στην Ελλάδα.... Όμως, αυτό εμμέσως πλην σαφώς αποδεικνύει ότι η Τουρκία είναι σε πολύ δύσκολη θέση στην περιφέρειά της, καθώς αρχίζει και χάνει ή πιο σωστά οι δορυφόροι της ψάχνουν ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο