Ταλιμπάν: Οι ισχυροί δεσμοί της Τουρκίας με το Αφγανιστάν δεν μπορούν να συγκριθούν με καμία άλλη χώρα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Επίθεση φιλίας των Ταλιμπάν στην Τουρκία

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Suheyl Şahin: Δηλώνω ανοιχτά ότι ως Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν, χρειαζόμαστε τη φιλία, την υποστήριξη και τη συνεργασία της Τουρκίας περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Suheyl Şahin, ο οποίος δήλωσε ότι τώρα που ανέλαβαν την εξουσία θα ξαναχτίσουν το Αφγανιστάν, δήλωσε:

“Ως Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν, χρειαζόμαστε τη φιλία, τη στήριξη και τη συνεργασία της Τουρκίας περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Χρειαζόμαστε τη φιλία, την υποστήριξη και τη συνεργασία της Τουρκίας στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, της οικονομίας, των κατασκευών και της ενέργειας και του ανέγγιχτου πλούτου που κρύβεται στο υπέδαφός μας. Θέλουμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία για την επεξεργασία του πλούτου της χώρας μας».

Υπενθυμίζοντας ότι ο αφγανικός λαός μάχεται εναντίον περισσότερων από 50 χωρών εδώ και μισό αιώνα, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Suheyl Şahin έκανε εντυπωσιακές δηλώσεις και εκτιμήσεις στον Yıldız Bilgen της εφημερίδας Türkiye Gazetesi.

“Πολεμήσαμε στο όνομα της ελευθερίας. Όχι για δύναμη και εξουσία. Επιβιώσαμε σε πολύ δύσκολες εποχές, αλλά σε όλη αυτή την περίοδο, οι δύο πιο σημαντικοί παράγοντες που μας οδήγησαν στη νίκη ήταν η υποστήριξη του Αφγανικού λαού και η πίστη μας στον Θεό. Στην πραγματικότητα, αυτός ο πόλεμος ήταν ένα είδος αγώνα πνευματικών αξιών ενάντια στα υλικά αγαθά», είπε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Ήλθε το τέλος των συνεργατών των ξένων δυνάμεων κατοχής

Αναφέροντας ότι το παγκόσμιο δίκτυο μέσων μαζικής ενημέρωσης απέκρυψε τη λαϊκή υποστήριξη για τους Ταλιμπάν και ότι πραγματοποιήθηκε μια επίθεση εναντίον του κινήματος των Ταλιμπάν, προβάλλοντας θέματα της μπούρκας και παρόμοιες εικόνες, ο Σαχίν είπε:

“Πρώτα οι Ρώσοι και μετά οι ΗΠΑ έχυσαν πολύ αίμα στο Αφγανιστάν. Ο αφγανικός λαός νίκησε τις δύο υπερδυνάμεις του κόσμου, αρχικά τους Ρώσους και στη συνέχεια τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η επιτυχία των Ταλιμπάν, η αταξία που προκάλεσαν οι Αμερικανοί και οι αδυναμίες της κυβέρνησης μαριονέτας που διόρισαν ήταν επίσης σημαντικοί παράγοντες . Η διαφθορά, η δωροδοκία, η διαχείριση της εξουσίας από μη ειδικευμένα και άπιστα στελέχη ήταν επίσης σημαντικοί παράγοντες.”

Θα χτίσουμε ένα νέο Αφγανιστάν

Δηλώνοντας ότι ο λαός του Αφγανιστάν έχει κουραστεί από τη φτώχεια που έρχεται με τους πολέμους, ο Şahin είπε:

“Τώρα, μας περιμένει μια πολύ πιο δύσκολη διαδικασία από τον πόλεμο που διεξήγαμε στα βουνά και στις πεδιάδες. Θα χτίσουμε ένα ολοκαίνουργιο Αφγανιστάν. Θα χτίσουμε τη χώρα μας, τους ανθρώπους μας, με έντιμους και ικανούς ανθρώπους. Το θεωρούμε χρέος να ανεβάσουμε τη χώρα στο επίπεδο που της αξίζει. Προς το παρόν, έχουμε λύσει το πρόβλημα ασφάλειας γενικά. Ακολουθεί η ανακοίνωση των πολιτικών στελεχών και η ανάγνωση του κυβερνητικού προγράμματος.

Ως Ταλιμπάν, θα εγγυηθούμε την ελευθερία της ζωής, της ιδιοκτησίας, της σκέψης, της γενιάς και της πίστης των ανθρώπων. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλες τις χώρες του εξωτερικού. Ενημερώστε ολόκληρο τον κόσμο ότι όλες οι ξένες αποστολές και επενδύσεις είναι ασφαλείς. Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν, η περίοδος των συγκρούσεων έχει τελειώσει.”

Οι εικόνες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ μας στενοχώρησαν

Υπενθυμίζοντας ότι κήρυξαν γενική αμνηστία για όλα τα τμήματα της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτών και των δημόσιων αξιωματούχων που πολέμησαν εναντίον τους, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Şahin είπε:

«Παρ’ όλα αυτά, είμαστε λυπημένοι εξ ονόματος της χώρας και του έθνους μας για τις εικόνες που δόθηκαν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Δεν έχουμε στόχους όπως εκδίκηση ή συντριβή αντιπάλων, και παρόλο που το δηλώνουμε ανοιχτά, δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε αυτήν την επιμονή για απόδραση. Τερματίσαμε όλες τις αντιδικίες στο Αφγανιστάν.

Η μαγεία, η παραγωγή ναρκωτικών, η μαντική τέχνη απαγορεύτηκαν και επιβλήθηκαν βαριές κυρώσεις σε όσους διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα. Από την άλλη πλευρά, έχουμε απαγορεύσει κάθε είδους συμφέροντα, βάσει των οποίων ο Αφγανός πληρώνει βαρύ τίμημα και συνθλίβεται. Έχουμε απαγορεύσει αυτά τα κακά, που καταστρέφουν την κοινωνία από κάθε άποψη, τόσο για την ειρήνη του λαού μας όσο και επειδή είναι οι εντολές και οι απαγορεύσεις του Ισλάμ. “

Θέλουμε συνεργασία με την Τουρκία

Ο Σαχίν αναφέρθηκε και στις σχέσεις που θέλει να αναπτύξει η κυβέρνηση των Ταλιμπάν με την Τουρκία. Είπε συγκεκριμένα για το θέμα:

“Αντίθετα με όσα διαδίδονται, εμείς οι Ταλιμπάν είχαμε στενές σχέσεις με την Τουρκία. Η Τουρκία είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για εμάς, μια σεβαστή και ισχυρή χώρα στον κόσμο, και ένα έθνος και κράτος που έχει μια πολύ ιδιαίτερη θέση για την Ισλαμική Ούμα. Από την άλλη πλευρά, οι δεσμοί της Τουρκίας με το Αφγανιστάν δεν μπορούν να συγκριθούν με καμία άλλη χώρα. Δηλώνω ανοιχτά ότι ως Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν, χρειαζόμαστε τη φιλία, την υποστήριξη και τη συνεργασία της Τουρκίας περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Το Αφγανιστάν έχει πλούσιο υπόγειο πλούτο. Δεν έχουμε όμως τη δύναμη να τον επεξεργαστούμε. Ολόκληρη η υποδομή μας κατέρρευσε λόγω της κατοχής και των ληστών ηγεμόνων. Θέλουμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, της οικονομίας, των κατασκευών και της ενέργειας και στην επεξεργασία του παρθένου υπόγειου πλούτου. Είναι η μεγαλύτερη προσδοκία μας ότι οι Τούρκοι αδελφοί μας θα παίξουν ενεργό ρόλο σε αυτά τα ζητήματα, αμέσως μετά την πλήρη διαμόρφωση των εσωτερικών ισορροπιών».

Πηγή: haberler.com/ infognomonpolitics.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα