Τίρανα: Αποχαιρετιστήρια συνάντηση Μέρκελ με έξι ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Αλβανία, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, συναντήθηκε με τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων, όπου στη συνέχεια πήγαν στις εγκαταστάσεις μιας γερμανικής επιχείρησης που έχει επενδύσει στα Τίρανα.

Η Μέρκελ  τους ευχαρίστησε, λέγοντας ότι ήταν αδύνατο να επισκεφτεί όλες τις χώρες μία προς μία.

“Σας ευχαριστώ που ήρθατε. Ήταν αδύνατο για μένα να έρθω σε όλες τις χώρες σας καθώς θα μου έπαιρναν 3 ή 4 ημέρες και δεν θα μπορούσε να γίνει σε αυτήν την κατάσταση. Εδώ είμαστε στο κτήριο μιας γερμανικής επένδυσης», είπε η Μέρκελ.

Η  Γερμανίδα καγκελάριος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Βοσνίας, τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Αλμπίν Κούρτι, τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου και της Βόρειας Μακεδονίας και την πρωθυπουργό της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς.

Τα θέματα συζήτησης είναι η ανάγκη συνεργασίας μεταξύ αυτών των χωρών στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας του Βερολίνου, όπως σημειώνει η αλβανική  Shqiptarja.

Στο μεταξύ η Deutsche Welle ακολουθώντας τις επισκέψεις της στα Δυτικά Βαλκάνια ανέφερε ότι η Άνγκελα Μέρκελ φεύγει από τα Βαλκάνια χωρίς να δώσει λύση τα προβλήματα που υπάρχουν στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Εξέφρασε μόνο την ευχή αυτά να επιλυθούν με διάλογο.

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα