«Τέλος» οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι: Για πρώτη φορά με νόμο θα προσλαμβάνονται αλλοδαποί στο Δημόσιο

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

 Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Θα διορίζονται απευθείας ως προϊστάμενοι

Με ειδική τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή, αποφασίζεται πλέον πως ξένοι υπήκοοι θα μπορούν να διορίζονται σε θέσεις ευθύνης στο ελληνικό Δημόσιο ενώ ως τώρα η ελληνική ιθαγένεια ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την κάλυψη τέτοιων θέσεων!

Επί της ουσίας το ελληνικό Δημόσιο θα πάψει πλέον να είναι ελληνικό, και θέσεις ευκαιρίες σημαντικές για την άσκηση της κυβερνητικής εξουσίας θα ελέγχονται πλέον από αλλοδαπούς.

Για παράδειγμα θα μπορεί να είναι δυνατό στο μέλλον ένας Γενικός Γραμματέας υπουργείου να είναι αλλοδαπός. Ένα τέτοιο στέλεχος θα μπορεί να σταματά εν τη γενέσει για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και να διακόπτει ακόμα και κυβερνητικές αποφάσεις.

Θα μπορούν να διορίζονται αλλοδαποί από χώρες οι οποίες έχουν αντίθετα συμφέροντα με τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι Ισπανία ακολουθεί φίλο τουρκική πολιτική. Την πολιτική θα ασκούσε ένας Ισπανός Γενικός Γραμματέας ή προϊστάμενος σε ένα καίριο για την εθνική ασφάλεια υπουργείο όπως το ΥΠΕΞ ή το ΥΠΕΘΑ

Να μην αναφέρουμε την παρουσία Γερμανών σε θέσεις ευθύνης…

Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες πολίτες πρόκειται για μία κατάφωρη αδικία καθώς πλέον δεν θα έχουν μόνο ανταγωνισμό στον ιδιωτικό τομέα από αλλοδαπούς, αλλά τώρα χάνεται και η όποια ελπίδα είχαν οι έχοντες τα τυπικά προσόντα για διορισμό στο Δημόσιο, καθώς οι θέσεις που είναι περιορισμένες τώρα θα γίνουν ακόμα λιγότερες.

Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει ένα αφήγημα στην ΕΕ περί «ολοκλήρωσης», δηλαδή να γίνει κρατική οντότητα, με έναν στρατό, μία οικονομία, μία εξουσία και φυσικά ένα… λαό.

Όλα αυτα με αφορμή το ουκρανικό. Πόσο τυχαίο…

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/1062409_telos-oi-ellines-dimosioi-ypalliloi-gia-proti-fora-me-nomo-tha
spot_img

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Το τσίρκο τής ΕΕ προσπαθεί να γίνει κράτος με ανορθόδοξες μεθόδους. Μία απ’ αυτές ήταν η νομισματική ένωση. Ποτέ το κοινό νόμισμα δεν ένωσε κράτη. Αντιθέτως, υπήρξε προϊόν τής ενώσεώς των. Δεν ένωσε το $ τις ΗΠΑ, αλλά υπήρξε προϊόν τής ενώσεώς των.

  Μετά έκαμαν λόγο για … ευρωστρατό, κάτι δηλαδή σαν ευρωπαϊκό ΝΑΤΟ, μονάχα που κάθε φορά που θα ήθελαν να τον κινητοποιήσουν, το κάθε κράτος, αναλόγως των συμφερόντων του, θα συνέπραττε, ή θα τηρούσε αποστάσεις. Βλέπομε και την αποτελεσματικότητα τής “ευρωαστυνομίας” και θα δούμε, αν θα δούμε, και τα νέα καραγκιοζιλίκια.

  Η Ευρώπη δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσει κρατική υπόσταση, επειδή απαρτίζεται από έθνη και όχι άτομα διαφόρων εθνικοτήτων (π.χ. ΗΠΑ).

 2. Αν αρκεσθείς στον τίτλο του άρθρου -όπως οι περισσότεροι Έλληνες στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων- θα πιστέψεις το ”για πρώτη φορά με νόμο θα προσλαμβάνονται αλλοδαποί στο Δημόσιο”,(και όλα αυτά με αφορμή το Ουκρανικό)
  ΑΛΛΑ η πρόσληψη υπαλλήλων στο Δημόσιο πολιτών από χώρες -μέλη της Ε. Ε ισχύει από της 30/7/1996 όταν δημοσιεύθηκε ο νόμος 2431/1996 (Α 175 ) και τότε κυβέρνηση ήταν του ΠΑΣΟΙΚ , με πρωθυπουργό τον κ.Σημίτη.
  Τώρα τροποποιείται το άρθρο και προστίθεται ότι το κράτος μας -μέλος της Ε.Ε ΔΥΝΑΤΑΙ (δεν υποχρεούται) να προαγάγει σε προισταμένους Δημοσίων Υπηρεσιών υπαλλήλους -Κοινοτικούς πολίτες-που από το 1996 προσελήφθησαν στο δικό μας Δημόσιο , όπως αξιοποιούνται και αρκετοί Έλληνες πολίτες ως Κοινοτικοί στα Δημόσια άλλων κρατών -μελών της Ενώσεώς μας .
  ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο Κ.ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ PRONEWS ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ,ΠΟΥ ΤΟΥΣ ”ΔΟΥΛΕΥΕΙ” ;;;.

 3. Αν είχες διαβάσει τον ν. 2431/1996, ίσως είχες αντιληφθεί πού ακριβώς είναι η διαφορά.Διάβασε προσεκτικά και διάβασε και την προσθήκη και ίσως καταλάβεις. ΙΣΩΣ….

 4. Ποια αυτήν ” με αφορμή το Ουκρανικό”;;;. Ε… δεν είμαι και μαζοχιστής.
  Τον ν.2431/96 τον διάβασα και τον ανέφερα. Δεν αλλάζει το pronews.

  • “Άρθρο 1

   1. Οι πολίτες των άλλων Κρατών – Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης διορίζονται ή προσλαμβάνονται σε θέσεις ή ειδικότητες, οι αρμοδιότητες των οποίων δεν συνεπάγονται άμεση ή έμμεση συμμετοχή στην άσκηση δημόσιας εξουσίας και άσκηση καθηκόντων που έχουν….”

   Τώρα θα μπορούν να καταλαμβάνουν και θέσεις, που επιφυλάσσονταν μόνο σε Έλληνες πολίτες για λόγους ασφαλείας. Τι δεν καταλαβαίνεις;

 5. Δέν χρειάζεται να βγεί νόμος για να διορίζονται αλλοδαποί στο Ελληνικό δημόσιο.
  Το σύνταγμα της χώρας στα άρθρα 27, 28 προβλέπει τη διάλυση του Ελληνικού κράτους σε υπερεθνικούς οργανισμούς.

  • Φερώνυμε, το άρθρο 27 αφορά στα όρια τής επικρατείας και είναι αυτό που παραβίασε ο Σημίτης, όταν υπέστειλε την Σημαία μας στα Ίμια, χωρίς να έχει ψηφισθεί ο σχετικός νόμος. Δεν έχει καμμία σχέση με το υπό συζήτηση θέμα. Το 28, κάπως. Αλλά αυτά είναι άσχετα με την προσθήκη τής παραγράφου 3 στον σχετικό νόμο. Θα ήταν πιο επιτυχημένο να ανέφερες αυτά τα σιβυλλικά, που είπε η Ψαρούδα-Μπενάκη στον Παπούλια το 2005, και τα οποία αρνήθηκε να διευκρινίσει, παρά το ότι τής το ζήτησαν πολλές φορές.

 6. Τουλάχιστον εσείς κ.Φερώνυμε δεν με ”βρίζετε” γιατί διαβάσατε και τον ψευδή και ”τρομακτικό” τίτλο του preonews και την τροπολογία ότι ΔΥΝΑΝΤΑΙ να επιλέγονται και να ασκούν καθήκοντα προισταμένου κλπ.
  Δεν βλέπουν όλοι τις λεπτομέρειες.
  ΚΑΛΟ 3ΗΜΕΡΟ .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,740ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
21,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα