Τέλος η ειδική βίζα στους Τούρκους πολίτες για τα νησιά του αν. Αιγαίου – Αντιδρά η Περιφερειάρχης κ. Καλογήρου

9/2/17 | 0 | 0 | 1,603 εμφανίσεις

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Επιστολή στην Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, απέστειλε ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, με την οποία γνωστοποιεί την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να καταργήσει τη δυνατότητα έκδοσης βίζας από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου για τους Τούρκους επισκέπτες.
Αναλυτικά, η επιστολή του υπουργού:

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι παρά τις επίπονες προσπάθειες και συνεχείς παρεμβάσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, τόσο προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και προς τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Timmermans, τον Επίτροπο κ. Αβραμόπουλο και τον Γενικό Διευθυντή Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Ruete, δεν κατέστη δυνατή η επέκταση του πιλοτικού προγράμματος διευκόλυνσης θεωρήσεων για τα νησιά του Β. και Ν. Αιγαίου, μετά την 30η Οκτωβρίου 2016.
Προς τούτο και το Υπουργείο Εξωτερικών μερίμνησε ώστε να ενισχυθεί σημαντικά το προσωπικό των Προξενείων μας στην Τουρκία καθώς και να βελτιωθεί η διαδικασία χορήγησης θεωρήσεων, προκειμένου οι Τούρκοι υπήκοοι να διευκολύνονται όταν αιτούνται θεώρησης για την Ελλάδα.
Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση».
Άμεση ήταν η αντίδραση της Περιφερειάρχη, η οποία με επιστολή-απάντηση προς τον υπουργό τονίζει πως «δεν έχει γίνει προφανώς αντιληπτή η κρισιμότητα του θέματος», καθώς μια τέτοια απόφαση θα έχει τραγικές συνέπειες στον τουρισμό των νησιών.
Το κείμενο της επιστολής της Χρ. Καλογήρου:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Με έκπληξη λάβαμε την υπηρεσιακού ύφους επιστολή σας με την οποία μας ανακοινώνεται ότι «δεν κατέστη δυνατή η επέκταση του πιλοτικού προγράμματος διευκόλυνσης θεωρήσεων για τα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου μετά την 30η Οκτωβρίου 2016».
Δεν έχει γίνει προφανώς αντιληπτή η κρισιμότητα του θέματος.
Για μας και για τους ανθρώπους που επιμένουν να ζουν και να αγωνίζονται στα νησιά μας δεν είναι αποδεκτή -και δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι αποδεκτή- η εκ των προτέρων παραίτηση.
Είναι πέραν από αυτονόητο ότι η Ελληνική Πολιτεία θα πρέπει να επιμείνει και να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα, σύμφωνα άλλωστε και με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις.
Με μεγάλη ανησυχία σας επισημαίνω τα παραπάνω».
Πηγή: Λήμνος 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    26/9/20 | (0 σχόλια)
    Protagon Team 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 «Μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με έναν τρόπο πραγματιστικό», ισχυρίζεται η αρμόδια επίτροπος. Θα είναι ευθύνη εκείνων που οραματίζονται μια «Ευρώπη-φρούριο» ο επαναπατρισμός όλων όσοι αποβιβάζονται ή ξεβράζονται στα ελληνικά νησιά ή στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας