Τέλειωσε η σύσκεψη στο Μαξίμου: Η “γραμμή” της κυβέρνησης ενόψει των συναντήσεων με Παυλόπουλο-Αρχηγούς 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τελείωσε πριν από λίγο η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου του Αλέξη Τσίπρα με τον Νίκο Κοτζιά και την πολιτική ηγεσία ς του υπουργείου Εξωτερικών. Στη σύσκεψη εξετάστηκε η κατάσταση όπως διαμορφώνεται μετά τη συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ στο Νταβός και προσδιορίστηκαν τα επόμενα βήματα. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ. Κοτζιάς, Κατρούγκαλος, Αμανατίδης, Κουίκ και άλλοι υπουργοί.

Στις έξι και μισή το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα περάσει τη πόρτα του προεδρικού Μεγάρου για να ενημερώσει τον Προκόπη Παυλόπουλο. Εκεί θα εκθέσει και τη βασική θέση της κυβέρνησης να προηγηθεί οποιασδήποτε συζήτησης για το ονοματολογικό η απάλειψη των αλυτρωτικών διατάξεων από το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας.

Ο κύριος Παυλόπουλος πάντως έδωσε το πρωί από το Αίγιο ένα στίγμα των προθέσεων και των απόψεών του: “Ακόμη και όταν διαφωνούμε -και οι διαφωνίες είναι απολύτως θεμιτές σε κάθε πραγματική δημοκρατία- οφείλουμε στο τέλος, και με σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες, να υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας θέματα και να επιδιώκουμε την επίτευξη των εθνικών μας στόχων με αρραγή ενότητα και με μόνο γνώμονα το γνήσιο συμφέρον της πατρίδας, του λαού μας και του έθνους μας”

Αύριο θα ξεκινήσουν οι διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς. κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας σχολίαζαν ότι είναι αργά για ουσιαστική ενημέρωση και ότι η συνάντηση γίνεται για θεσμικούς λόγους.

Στις 12:30 θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου η κυρία Φώφη Γεννηματά η οποία σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα ζήτησε σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών γιατί όπως του είπε δεν έχει εξασφαλίσει συναίνεση ούτε καν μέσα στην κυβέρνησή του.

Η κ. Γεννηματά επεσήμανε στον κ. Τσίπρα ότι ακολουθεί μυστική διπλωματία και θα πρέπει να προσέξει επειδή με όσα κάνει διχάζει τους Έλληνες.

Με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα ο οποίος σε δηλώσεις του νωρίτερα ξεκαθάρισε ότι θεωρεί βασική προϋπόθεση το κλείσιμο του αλυτρωτικού πριν από οποιαδήποτε συζήτηση για την ονομασία.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των συναντήσεων του Πρωθυπουργού αύριο είναι:

– Στις 10:30 τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

– Στις 12:30 την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά

– Στις 13:30 τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

– Στις 15:00 τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη

– Στις 17:30 τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη

Νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν δέχεται τον όρο Μακεδονία και τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

http://mignatiou.com

 

 

 

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα