Σ.Λαβρόφ: «Το ουκρανικό καθεστώς ποδοπάτησε τις συμφωνίες του Μινσκ – Η ΕΕ δεν πήρε την ευθύνη για τις πράξεις της»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τι δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας μία ημέρα μετά την αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε την Ουκρανία ότι ποδοπάτησε τα συμφωνηθέντα του Μινσκ.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας κατηγόρησε, παράλληλα, την Ευρωπαϊκή Ένωση πως έπαιξε προκλητικό ρόλο, μη λαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις της.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το Κίεβο «αναγκάζει» τους δυτικούς κηδεμόνες του να μοιραστούν ή να «αποδεχθούν σιωπηλά» τη ρωσοφοβία που έχει γίνει κινητήριος δύναμη στην Ουκρανία, ενώ το Ντονμπάς στερούνταν του δικαιώματος διαπραγμάτευσης με τις ουκρανικές Αρχές.

«Θα ήθελα να σημειώσω τον ρόλο, προς μεγάλη μου λύπη, τον αρνητικό και προκλητικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη για τα λόγια της, για τις πράξεις της» κατήγγειλε ο Λαβρόφ.

«Σε μία κατάσταση στην οποία οι συμφωνίες του Μινσκ έχουν πεθάνει, εδώ και πολλά χρόνια λόγω τέτοιων πράξεων του Κιέβου που σαμποτάρουν τις υποχρεώσεις του […] είναι ξεκάθαρο πως αυτές οι συμφωνίες έχουν ήδη θαφτεί, αλλά όχι από μας» επεσήμανε.

Η Ρωσία εγγυάται την ασφάλεια των Λαϊκών Δημοκρατιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, είπε ο ίδιος, ενώ καταλήγοντας δήλωσε πως η Δύση θα επιβάλει κυρώσεις κατά της Μόσχας σε κάθε περίπτωση, με ή χωρίς λόγο.

Να υπενθυμιστεί πως ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε χθες νομοσχέδιο για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δύο Δημοκρατιών, επικαλούμενος τον συνεχιζόμενο βομβαρδισμό των δύο περιοχών από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας και τη συστηματική αποτυχία του Κιέβου να τηρήσει το μέρος των συμφωνιών του Μινσκ.

https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/1059855_slavrof-oykraniko-kathestos-podopatise-tis-symfonies-toy-minsk-i-ee

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα