Σ.Ζαχαράκη: «Θα ψηφίσω υπέρ του γάμου των ομοφύλων ζευγαριών»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τι υποστήριξε η αρμόδια υπουργός

Η πρώτη υπουργό της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία δηλώνει ανοιχτά ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όταν αυτό έρθει στη Βουλή, είναι και η πλέον αρμόδια. 

Ο λόγος φυσικά για τη Σοφία Ζαχαράκη. Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας που κατά πάσα πιθανότητα θα έχει ενεργό συμμετοχή στην σύνταξη του νομοσχεδίου δήλωσε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο ότι όταν η νομοθετική ρύθμιση κατατεθεί στην Βουλή ίδια θα ψηφίσει θετικά.

Ωστόσο, η κ. Ζαχαράκη πρόσθεσε πως η ίδια δεν γνωρίζει ακόμη το χρόνο κατάθεσης του νομοσχεδίου, ούτε εάν θα είναι αποκλειστικά το δικό της υπουργείο που θα εισηγηθεί το νομοσχέδιο όταν θα έρθει η ώρα ή θα υπάρχει συναρμοδιότητα και με άλλα υπουργεία.

https://www.pronews.gr/pronews-tv/s-zaxaraki-tha-psifiso-yper-tou-gamou-ton-omofylon-zeygarion/

spot_img

42 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προφανώς η (κανονική) οικογένεια περνάει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Φαίνεται κι από το όνομα του υπουργείου. Προέχουν τα δικαιώματα του κάθε πικραμένου και ότι περισσέψει πάει υπέρ κοινωνίας και οικογένειας.
  Μόνο που δεν γίνεται να είσαι ταυτόχρονα και με το ένα και με το άλλο.

 2. Ο λόγος που θα το ψηφίσει είναι απλός:
  Θα πρέπει να ευθυγραμμισθούν με το μνημόνιο του προέδρου των ΗΠΑ
  J. Biden στις 04.02.2021
  Memorandum on Advancing the Human Rights of Lesbian,
  Gay, Bisexual, Transgender, Queer, and Intersex Persons
  Around the World
  https://www.whitehouse.gov/briefing-room/presidential-actions/2021/02/04/memorandum-advancing-the-human-rights-of-lesbian-gay-bisexual-transgender-queer-and-intersex-persons-around-the-world/

 3. Ο περίφημος “γάμος” των ομοφύλων έχει ένα και μόνο νόημα: Την διευθέτηση κληρονομικών ζητημάτων, πρωτίστως, και κάποιων άλλων συναφών δευτερευόντως. Έστω ομοφυλόφιλος, ο οποίος έχει εκδιωχθεί, ή έστω απομακρυνθεί, από την οικογένειά του, λόγω τής διαστροφής του αυτής. Βρίσκει ομοίου φύλου σύντροφο με τον οποίο συζεί. Όταν αρρωστήσει, η οικογένειά του αδιαφορεί, ενώ ο/η άλλος/η τού παραστέκεται και τον φροντίζει. Θανόντος, είναι σωστό να τον κληρονομήσουν τ’ αδέλφια και τ’ ανίψια του, τα οποία μέχρι τότε δεν ήθελαν ούτε να τον ξέρουν, ενώ αυτός που το φρόντιζε να μην πάρει μία; Έχοντας τελέσει “γάμο”, όμως, το κληρονομεί ο σύντροφος, όπως ασφαλώς επιθυμούσε. Θα μπορούσε να τού έχει κάμει μεταβίβαση τής περιουσίας εν ζωή, αλλά για πολλούς λόγους, κυρίως φορολογικούς, αυτό δεν είναι πάντα δυνατόν. Αυτό το θέμα πρωτίστως έρχεται να τακτοποιήσει ο λεγόμενος “γάμος” ομοφύλων. Ας μην επηρεάζει η λέξη “γάμος”, η οποία παραπέμπει σε εκκλησιαστικό μυστήριο, πράγμα που ασφαλώς δεν είναι. Σύμφωνο συμβίωσης δύο ενηλίκων ατόμων είναι και τίποτε άλλο. Ούτε την κοινωνία επηρεάζει, ούτε τα χρηστά ήθη μάς χαλά, αφού ούτως ή άλλως η ομοφυλοφιλία έχει προ πολλού -και σωστά- αποποινικοποιηθεί και τα ενήλικα άτομα μπορούν να συζούν με όποιον και όπως θέλουν.

 4. Τό μυστήριο ἀφορᾶ τό «οὓς ὁ Θεὸς συνέζευξεν» δηλαδή τό ἀνδρόγυνο, τόν ἄνδρα καί τήν γυναίκα αὐτοῦ, πού ἔχουν ἕνωση μεταξύ τους ἐκ Θεοῦ, ὅπως ἀναφέρεται στά Εὐαγγέλια. Στήν πορεία τῆς ἀναζήτησης, μπορεῖ νά ἔχουν σχέσεις καί μέ ἄλλους συντρόφους, ὅπως ἀποτυπώνεται καί στήν ᾿Οδύσσεια. Οἱ διάφοροι ἄλλοι σύντροφοι ἔχουν κι αὐτοί κάπου τά δικά τους ἕτερα ἡμίση.

     • Τό θέμα εἶναι αὐτό ἀκριβῶς, ἤ κάποιο μέρος τοῦ προβλήματος. Εἶναι ἡ ἄρνηση τῆς δημιουργίας τῆς γυναίκας ὡς ἕτερον ἥμισυ τοῦ ἀνδρός της καί αὐτό δέν ἔχει γίνει κόβοντας ἕναν ὁποιονδήποτε ἄνδρα στή μέση καί ἀφήνοντάς τον ἡμιτελῆ ἄς ποῦμε. Τό ἔργο τοῦ Θεοῦ εἶναι ὅτι ἐποίησε ἄρσεν καί θῆλυ, ἱεραρχικά κατ´ αὐτή τή σειρά ὅταν τούς δημιούργησε καί δέν ἀφορᾶ τήν γέννα κατά τήν ὁποία ἡ γυναίκα μπορεῖ νά γεννήσει ἄνδρα ἀλλά εἶναι ὁ υἱός της. Οἱ σχέσεις πού μπορεῖ νά ἔχουμε εἶναι μέ πολλούς ἀνθρώπους μεγαλύτερους, μικρότερους, ἄλλης φυλῆς, ἄλλου φύλου, ἴδιου φύλου, ἀλλά αὐτές οἱ σχέσεις δέν εἶναι ὅλες μέ τό ἐκ Θεοῦ ταίρι μας.

     • Όχι, το θέμα δεν είναι καθόλου αυτό, αλλά ο “γάμος” ομοφυλοφίλων. Ανέπτυξα την άποψή μου γιατί πρέπει να θεσμοθετηθεί και κάνεις σαν να μην καταλαβαίνεις. Αν ήσουν ο ΣΑΝ δεν θα συνέχιζα, Ελένη, αλλά εσύ ειλικρινά με εκπλήσσεις.

    • Όπως βλέπετε ο γάμος των ομοφυλοφίλων δεν θα είναι απλή σύμβαση-αλλά για τους αρκετούς υποστηρικτές αυτού του ”γάμου” -που δεν έχουν καμιά σχέση με την εκκλησία-θα υποστηρίζεται ότι είναι απλή σύμβαση, που δεν θα είναι γιατί οι σύζυγοι σαυτόν τον γάμο θα επιδιώκουν και την τεκνοθεσία και την πρόσβαση στις μεθόδους της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής .
     Ευτυχώς που διαλύεται ο Σύριζα που πρότεινε από το 2021 αυτόν τον γάμο και με αυτά τα δικαιώματά των ομόφυλων συζύγων ,όπως τα αναφέρω στο σχόλιο μου.

     • Τεκνοθεσία: Ήδη γίνεται. Ένας ομοφυλόφιλος μπορεί να υιοθετήσει παιδί, το οποίο μετά ζει με το “ζεύγος”.

      Εξήγησα γιατί πρέπει να δίδεται το δικαίωμα στους ανθρώπους αυτούς να διαθέτουν όπως θέλουν τα περιουσιακά των στοιχεία.

      Το σύμφωνο συμβίωσης είναι μία πράξη αστικού δικαίου και όχι … “μυστήριο” (sic). Θα αλλάξει τίποτε στην παρούσα κατάσταση κι αν ναι, τι ακριβώς.

      ΥΓ: Αυτονόητο ότι δεν πρέπει να δωθούν στα ομόφυλα ζευγάρια τα επιδόματα που δίδονται (δεν ξέρω αν δίδονται πια) στα κανονικά, για να βοηθηθούν να σχηματίσουν οικογένεια. Παρένθετες μητέρες/πατέρες είναι δικός των λογαριασμός. Δεν αφορά σ’ αυτό που γράφω κι επί πλέον γίνεται και τώρα.

      Δεν είναι ανάγκη κάθε φορά να κομματικοποιείς τα πάντα και μάλιστα όταν το κάνεις μονομερώς. Ακόμη με τον ΣΥΡΙΖΑ και το Τσίπρα τα βάζεις, αλλά δεν σχολιάζεις ότι και ο Κούλης, ως νεοφιλελεύθερος, υποσχέθηκε την θεσμοθέτηση τού “γάμου” ομοφυλοφίλων. Δεν είναι το θέμα κομματικό.

     • Κ. Σ.Α.Ν., δέν εἶναι ἰδιαιτερότητα τῶν ῾Ελλήνων ἡ ὁμοφυλοφιλία, ἰδιαιτερότητα τῶν ῾Ελλήνων ὅμως εἶναι ὁ Ἔρωτας.
      Τί ἀκριβῶς ἐκπροσωπεῖ ὁ ΣΥΡΙΖΑ καί προσωπικά ὁ κ. Τσίπρας γιά ἐσᾶς;

 5. ”Κανένας νόμος δεν θα επιβάλλει ποιον θα αγαπήσουμε. Όταν οι νόμοι είναι παράλογοι ,τότε τους αλλάζουμε .Και πολύ αργήσαμε” .
  Αλέξης Τσίπρας κατά την κατάθεση της πρότασης νόμου του Σύριζα για την κατοχύρωση του δικαιώματος γάμου των ομοφυλοφίλων στις 17 Ιουνίου 2021, πρόταση ,που μεταξύ των άλλων δικαιωμάτων αναγνώριζε στους ομόφυλους συζύγους ΚΑΙ το δικαίωμα της τεκνοθεσίας ΚΑΙ το δικαίωμα πρόσβασης στις μεθόδους της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (στρωμένο χαλί στον κ. Κασσελάκη από τότε).
  Υ.Γ
  1.- Έχουν αναγνωρίσει τον γάμο των ομοφυλοφίλων τριάντα χώρες -οι δεκαέξι από τις οποίες ευρωπαϊκές-με πρωτοπόρο την Ολλανδία (που δεν έχει δίπλα της την Τουρκία), ενώ στα σύμφωνα συμβίωσης ομοφύλων πρωτεύει η Δανία.
  2.-Όλοι θυμόμαστε ότι το σχετικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων κατεψήφισε ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης ,ενώ απείχαν της ψηφοφορίας οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ και δύο της Νέας Δημοκρατίας.
  3.-Με την ίδια λογική όταν έρθει το σχετικό νομοσχέδιο προς ψήφιση θα καταψηφίσουν ή θα απέχουν αρκετοί βουλευτές (Ν.Δ, ΚΚΕ ,ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣ ) αλλά θα το υπερψηφίσουν -με δυο χέρια -όλοι του Σύριζα, του ΠΑΣΟΚ και μάλλον της Πλεύσης Ελευθερίας και ”θα περάσει” με ευρεία πλειοψηφία.
  ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΚΥΡΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΝΑ ΤΗΝ ”ΠΡΟΓΚΙΞΟΥΜΕ” ΑΝΗΣΥXΟ PRONEWS .

 6. Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ο προστάτης των ΛΟΑΤΚΙ. ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΣΑΝέ:

  Ὑπουργεῖο ΛΟΑΤΚΙ στήν Προεδρία τῆς Κυβερνήσεως

  Την ώρα που ο κόσμος πεινά και που στην αγορά δεν υπάρχουν φάρμακα, αυτές είναι οι προτεραιότητες τού Μητσοτάκη. Ποιον πάτε να κοροϊδέψετε;

 7. Ούτε εγώ σας χρεώνω και ούτε εσείς κυρία Ελένη και κύριε Επισκέπτη δεν μπορείτε να με χρεώσετε σε κανένα κόμμα για το θέμα αυτό .
  Σας παρέθεσα όλες τις καταγραφείσες απόψεις του Σύριζα και του κ. Τσίπρα.
  Τις κυβερνητικές δεν τις είδαμε σε νομοσχέδιο, για να τις κρίνουμε.
  ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ .
  -Ως βαφτισμένος χριστιανός δεν έχω πρόβλημα με τους ανθρώπους ,αλλά με τις πράξεις τους, που για τους συγκεκριμένους πιστεύω πως δεν περιλαμβάνονται στο σχέδιο του Θεού μας για τον άνθρωπο (άρσεν και θήλυ εποίησε για να κατακυριεύσουν την γη).
  -Οι άνθρωποι ομοφυλόφιλοι είναι ελεύθεροι και δέχομαι την ελευθερία τους ,αλλά βλέπω νοοτροπίες -δικές τους ή άλλων-επανεισαγωγής από την μεταμοντέρνα πόρτα την ανελευθερία για έκφραση και γραφή των υπολοίπων .
  ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ Η ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ .
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΟΥΣ ΑΝ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΤΙΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ (ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ Ή ΠΟΛΙΤΙΚΟ), ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.
  Καλό 3ήμερο .Αιώνια μνήμη στην Ελλάδα των νικηφόρων Βαλκανικών πολέμων και του ΟΧΙ και των πρωτεργατών-αρχηγών και όλων των Ελλήνων πεσόντων υπέρ της φιλτάτης Πατρίδος.
  Υ.Γ .Να μια σκέψη μου -ερώτημα.
  Τι κινητοποιεί μια συναισθηματική σχέση και σεξουαλική έλξη , που αντιτίθεται στην ανατομία.
  ΘΕΣΗ μου . Η θέση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ιεραρχίας της Ελληνικής εκκλησίας στο θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων.

  • Τό σχέδιο τοῦ Θεοῦ μπορεῖ νά τούς χωρέσει ὅλους. Δέν φαντάζομαι νά νομίζετε ὅτι χωράει μόνο τούς χωρο-φύλακες.
   Δέν νομίζω ὅτι ὑπάρχουν ἄνθρωποι ὁμοφυλόφιλοι, ἀλλά ὁμοφυλοφιλικές σχέσεις. Πολλοί ἔχουν σχέσεις καί μέ τά δύο φύλα, χωρίς αὐτό νά σημαίνει ὅτι εἶναι ἀνδρόγυνοι ὅπως κάποιοι σκέφτονται καί ὅτι ἔχουν διαφορετικό γονιδίωμα.
   ῾Η συναισθηματική σχέση καί ἡ σεξουαλική ἕλξη μποροῦν νά ἐξηγηθοῦν πολλαπλῶς, ὅπως καί στίς ἑτεροφυλοφιλικές σχέσεις πού δέν εἶναι πάντα τέλειες, ἀλλά καί τό ὁρμονικό μπορεῖ νά ἐπιρρεάζει.
   ῾Ο ἀγώνας γιά τήν κατάκτηση τοῦ φύλου μπορεῖ νά εἶναι δυσκολότερος ἀπό τήν ἄρνησή του.

   https://www.psychologynow.gr/arthra-psyxologias/prosopikotita/fylo/6419-omofylofilia-mia-pio-epistimoniki-proseggisiva.html

   • Όμως δεν μίλησε-έγραψε-ο Δημιουργός μας ότι μέσα στο Σχέδιο του θα δημιουργήσει και φύλα εκτός του άρρενος και του θήλεος , ο δε πολιτισμός από της εμφανίσεως των ανθρώπων δεν θα καταστραφεί για να δικαιώνονται οι δικαιωματιστές -τώρα οι ομοφυλόφιλοι και αύριο οι ό,τι βάλει ο νους μας-.
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΗ ΓΗ ΜΑΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ,ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΙ ΓΕΝΝΟΥΝ ;;;.
    Δεν με πείσατε -δεν σας έπεισα- λυπούμαι γιατί διαφωνούμε ,αλλά θα ήθελα και την δική σας θέση στους νόμους που θα έρθουν.
    Θα δεχθείτε και εσείς τις αποφάσεις της Χριστιανικής Ορθοδοξίας, ως χριστιανή , όπως μου φάνηκε ότι είστε (όχι φυσικά αλά καρτ);;;.
    Υ.Γ Το απαξιωτικό χωροφύλακες -αξιωματικός με τρία πανεπιστημιακά πτυχία υπήρξα- τι το θέλατε, ευγενική κυρία μου ;;;.

    • ῾Η ῾Αγία Γραφή δέν γράφει γιά ἄλλο φύλο. Δέν μποροῦμε νά μιλᾶμε γιά ἀνθρώπους ὁμοφυλόφιλους, ἀλλά γιά ὁμοφυλοφιλικές σχέσεις, γιατί μποροῦν νά ἐπιλέξουν καί ἑτεροφυλοφιλικές σχέσεις. ῾Η ᾿Ορθόδοξη ᾿Εκκλησία εἶναι πολύ προσεκτική στίς διατυπώσεις γιατί καί ἡ ῾Ελληνική γλώσσα εἶναι πολύ ἀναλυτική.
     Μήν τό ἑρμηνεύετε ἀπαξιωτικά, δέν τό διατύπωσα μέ τέτοια πρόθεση.

     • Νομίζω πως Αγία Γραφή είναι και οι επιστολές του Αποστόλου Παύλου προς Κορινθίους και Τιμόθεο ,στους οποίους αναφέρονται οι ομοφυλόφιλοι (αυτοί που διαπράττουν ληστεία λέγονται ληστές και αυτοί που διαπράττουν την ομοφυλοφιλία λέγονται ομοφυλόφιλοι , ονομασία που ευχαρίστως την δέχονται),την οποίαν Αγία Γραφή θα ερμηνεύσουν ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η Ιεραρχία της Ελλάδος ,προς τις αποφάσεις των οποίων νομίζω πως θα συμμορφωθείτε, όπως εγώ .
      Ξανασκεφθείτε πως με τον γάμο των ομοφυλοφίλων και τα συμπαρομαρτούντα του διακυβεύεται η μέχρι τώρα σταθερά του πολιτισμού μας, που υπονοεί και υπαγορεύει ότι κάθε άνθρωπος έχει τις ρίζες του σε δύο ανθρώπους διαφορετικού φύλου και ανατρέφεται από αυτούς, φαινόμενο που περιγράφεται και από την ψυχανάλυση.
      ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ”ΦΑΝ” ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΟΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΤΟ 2021. Τέλος
      από τα συμφραζόμενα θα καταλάβατε την άποψη μου για τον Σύριζα και κυρίως τον κ. Τσίπρα, επειδή με ρωτήσατε. Πολλά λάθη του για την Ελληνορθοδοξία ,που δυστυχώς θα συνεχισθούν από αυτόν τον πολιτικό σχηματισμό με τον νέο του αρχηγό.
      Υ.Γ Για την δήθεν παρερμηνεία μου να κάνετε ”ντι λιτ”- με μια συγγνώμη σας.
      ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ .

    • Τά θέματα τῆς ᾿Εκκλησίας τά θεολογικά, δέν εἶναι θέματα κομματικά. Χρειάζονται ἄλλου εἴδους ἐμβάθυνση γιά τήν προσέγγιση. Τό ὄτι ὁ ᾿Απόστολος Παῦλος ἀναφέρθηκε στήν ὁμοφυλοφιλία ὅπως γράψατε, δέν σημαίνει ὅτι συμφωνεῖ μέ τό δικό σας σκεπτικό. Δέν δηλώνουν οἱ ὁμοφυλόφιλοι τρίτο φύλο, σχέσεις μέ ἀνθρώπους τοῦ φύλου τους δηλώνουν. Γιά λόγους διαιώνισης ἡ ᾿Εκκλησία μας εὐλογεῖ περισσότερους τοῦ ἑνός γάμους, τό μυστήριο τό ᾿Εκκλησιαστικό ἀφορᾶ τήν ἕνωση τοῦ ζευγαριοῦ, τοῦ ἄνδρα καί τῆς γυναίκας αὐτοῦ.
     Δέν μέ πείθετε γιατί φαντάζεστε ἕναν Θεό τιμωρό, ἐνῶ ἡ ᾿Ορθοδοξία πιστεύει σέ Θεό ἀγάπης.
     Δρόμος ἀγάπης ἡ ᾿Ορθοδοξία καί ἐλευθερίας καί ὄχι συμμόρφωσης, γι αὐτό καί ὑπάρχει ἐπιλογή, σκέψη, μετάνοια καί συγχώρεση. Βοηθός τοῦ Θεοῦ ὁ ἄνθρωπος, τοῦ Θεοῦ πού ψάχνει νά θεραπεύσει καί ὄχι νά τιμωρήσει.
     ῾Η ἐπιστήμη ἔχει προσπαθήσει νά μελετήσει τήν ψυχολογία τῶν ἀνθρώπων, γιά τίς ὁμοφυλοφιλικές τάσεις ἔχει κατά καιρούς διάφορες ἀπόψεις, μέ πιό πρόσφατη τήν προσπάθεια κοινωνικῆς ἀποδοχῆς τῶν διαφόρων ἐπιλογῶν. Εἶναι θέμα πού δέν ἔχει λυθεῖ γιατί δέν ἔχει κατανοηθεῖ ἡ ρίζα του κατά τήν γνώμη μου. ῾Η σταθερά τοῦ πολιτισμοῦ μας ὅπως λέτε, δέν εἶναι μία παραδοχή κατ´ἀνάγκην, ἀλλά ἡ πραγματικότητα ὅτι ὁ κάθε ἄνθρωπος ἔχει ἕναν συγκεκριμένο πατέρα καί μία συγκεκριμένη μητέρα.

     • Για να το τελειώσουμε για να μη γράψουμε βιβλίο.
      Το θεολογικό -εκκλησιαστικό θέμα (όπως όλα) του γάμου των Ομοφυλοφίλων μετά ή άνευ τεκνοθεσίας κλπ θα το λύσουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο-Ιεραρχία της Ελληνικής Εκκλησίας και εγώ θα δεχθώ και θα ”διαδώσω” τις αποφάσεις τους (δικαίωμα σας να μη συμμορφωθείτε παρ’ ότι τοι χριστιανή) .Στο κοινωνικό ”πρεσβεύω” ότι οι κοινωνίες-περισσότερο η ελληνική με επιθετικούς αλλόθρησκους ανατολικά- πρέπει να σταματήσει να κάνει νόμους για τα θέλω των εκ πεποιθήσεως δικαιωματιστών, που πληθύνονται .
      ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ -ΟΠΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ- ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ .
      Καληνύχτα σας .

     • Ένα μακρινάρι άνευ νοήματος, που δείχνει ότι δεν έχεις πάρει μυρωδιά τού τι είναι ο λεγόμενος “γάμος” των ομοφυλοφίλων και ειλικρινά δεν βλέπω τι σχέση έχει η θρησκεία/εκκλησία μ’ αυτόν.

      Στα σχόλιά μου October 24, 2023 At 8:48 am και October 25, 2023 At 10:25 am ανέλυσα νομίζω έγραψα με σαφήνεια κάποια πράγματα, που έμειναν αναπάντητα και στην συνέχεια ακολούθησε ένας εντελώς προς το θέμα άσχετος (παράλληλος) “διάλογος”, όπου ανακατεύθηκαν θρησκείες, θεοί, Παναγίες, εν ολίγοις άλλα αντί άλλων, για να μην καταλήξει πουθενά.

      Βεβαίως, ο καθείς μπορεί να γράφει ό,τι θέλει, το θέμα όμως είναι αν σχολιάζομε το άρθρο και το αντικείμενό του, ή γράφομε για να γράφομε, ως συνήθως.

    • Τά θέματα τῆς ᾿Εκκλησίας τά θεολογικά, δέν εἶναι θέματα κομματικά. Χρειάζονται ἄλλου εἴδους ἐμβάθυνση γιά τήν προσέγγιση. Οὔτε εἶναι μία ἐξίσωση πού, μέ τήν μέθοδο τοῦ ἄρα, ὅπως ἔχει πεῖ ὁ ᾿Ελύτης, λύνεται.

     https://www.thessalonikiartsandculture.gr/epilegmena-arthra/h-methodos-tou-ara-apo-ton-odyssea-elyti/

     Τό ὅτι ὁ ᾿Απόστολος Παῦλος ἀναφέρθηκε στήν ὁμοφυλοφιλία ὅπως γράψατε, δέν σημαίνει ὅτι συμφωνεῖ μέ τό δικό σας σκεπτικό. Δέν δηλώνουν οἱ ὁμοφυλόφιλοι τρίτο φύλο, σχέσεις μέ ἀνθρώπους τοῦ φύλου τους δηλώνουν. Γιά λόγους διαιώνισης ἡ ᾿Εκκλησία μας εὐλογεῖ περισσότερους τοῦ ἑνός γάμους, τό μυστήριο ὅμως τό ᾿Εκκλησιαστικό ἀφορᾶ τήν ἕνωση τοῦ ζευγαριοῦ, τοῦ ἄνδρα καί τῆς γυναίκας αὐτοῦ.
     Δέν μέ πείθετε γιατί φαντάζεστε ἕναν Θεό τιμωρό, ἐνῶ ἡ ᾿Ορθοδοξία πιστεύει σέ Θεό ἀγάπης.
     Δρόμος ἀγάπης ἡ ᾿Ορθοδοξία καί ἐλευθερίας καί ὄχι συμμόρφωσης, γι αὐτό καί ὑπάρχει ἐπιλογή, σκέψη, μετάνοια καί συγχώρεση. Βοηθός τοῦ Θεοῦ ὁ ἄνθρωπος, τοῦ Θεοῦ πού ψάχνει νά θεραπεύσει καί ὄχι νά τιμωρήσει.
     ῾Η ἐπιστήμη ἔχει προσπαθήσει νά μελετήσει τήν ψυχολογία τῶν ἀνθρώπων, γιά τίς ὁμοφυλοφιλικές τάσεις ἔχει κατά καιρούς διάφορες ἀπόψεις, μέ πιό πρόσφατη τήν προσπάθεια κοινωνικῆς ἀποδοχῆς τῶν διαφόρων ἐπιλογῶν. Εἶναι θέμα πού δέν ἔχει λυθεῖ γιατί δέν ἔχει κατανοηθεῖ ἡ ρίζα του κατά τήν γνώμη μου. ῾Η σταθερά τοῦ πολιτισμοῦ μας ὅπως λέτε, δέν εἶναι μία παραδοχή κατ´ἀνάγκην, ἀλλά ἡ πραγματικότητα ὅτι ὁ κάθε ἄνθρωπος ἔχει συγκεκριμένο πατέρα καί συγκεκριμένη μητέρα.

     • ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ -ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΟΥΝ – ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΗΤΕΡΑ;;;.
      Δεν χρειάζεται να διαφωνείτε μαζί μου -οι άλλοι αναγνώστες αφού δεν εκφράστηκαν συμφωνούν μαζί μου-.Μπορούσατε από την αρχή να γράψετε ότι συμφωνείτε με τον γάμο των ομοφυλοφίλων , όπως ο κ. Επισκέπτης .
      Ζήσαμε και το φαινόμενο της ”ομολογίας” είμαι χριστιανός ,αλλά δεν υπογράφω να μείνει το θρήσκευμα στις ταυτότητες γιατί το είπε ο κ. Σημίτης και εγώ ψηφίζω το ΠΑΣΟΚ . Τώρα ζούμε το
      Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΠΡΩΤΟΣ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ (ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑ) , ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΑΥΤΟ .
      ΑΡΙΣΤΑ ΠΡΑΤΤΕΤΕ -ΜΗ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ.

    • Τό κάθε παιδί, εἴτε εἶναι υἱοθετημένο ἤ ὀρφανό ἤ ἀγνώστων του γονέων, μπορεῖ νά ἀναζητήσει τούς φυσικούς του γονεῖς, αὐτούς ἀπό τούς ὁποίους ἔχει dna καί κληρονομικότητα.
     Οἱ ἄλλοι ἀναγνῶστες μπορεῖ νά ἔχουν ἄλλες ἀπόψεις ἀπό αὐτές πού νομίζετε, γιατί φαντάζεστε ὅτι συμφωνοῦν μέ ἐσᾶς, τούς ρωτήσατε;

     • Αφού δεν συμμετείχαν στην συζήτηση οι άλλοι αναγνώστες ή έχουν αντίθετες με τις δικές σας και του κ. Επισκέτπτη απόψεις ,ή πείσθηκαν από τις δικές μου . Οι φίλοι του Κινήματος των Λοάτκι είναι επιθετικοί και θα με κατακεραύνωναν.
      ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΥΠΟΛΗΨΗ -ΕΓΩ ΕΧΩ -ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ (ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ) ΟΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ , ΕΙΠΕ ΤΟ ΑΠΛΟ ”ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΝΟΜΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΕΓΩ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΝΑΙ ;;;.
      Υ.Γ Μου θυμίσατε τα αμφιθέατρα των Πανεπιστημίων στα οποία οι αριστεροπροοδευτικοί συζητούσαν ένα 24ωρο για να πουν ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ , που μπορούσαν α να το πουν από την αρχή.
      ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ. ΓΙΑΤΙ;;;. (ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΩ ΘΕΩ ΔΟΞΑ)

    • Δέν ἀναφέρθηκα στόν γάμο γενικῶς, ἀλλά στό ἐκκλησιαστικό μυστήριο τῆς ᾿Ορθοδοξίας πού εὐλογεῖ τήν ἕνωση ἑνός ἄνδρα καί μίας γυναίκας δυναμένων νά συνάψουν γάμο. Γιά τίς ἀπόψεις ἄλλων δέν ἐνδιαφέρομαι νά πάρω θέση.

     • Ε.. τότε διαβάστε και κανένα χριστιανικό βιβλίο και υποσχεθείτε ότι θα δεχθείτε την απόφαση του Ελληνονορθοδοξίας για τον γάμο των ομοφυλοφίλων υπέρ του οποίου ”ξιφουλκήσατε” . ΚΑΙ γιατί ”μας αποπροσανατολίσατε” με τόσα σχόλια. Σας παρέσυρε ο ”φίλος μου” κ. Επισκέπτης;;;. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ .

     • Αν ήσουν νεότερος, θα σού συνιστούσα να κόψεις την πρωινή, μπας και δεις το φως σου. Τώρα είναι πια αργά.

      Τι σχέση έχει η Ελληνορθοδοξία, η θρησκεία γενικότερα, με τον “γάμο” ομοφύλων και όχι ομοφυλοφίλων, όπως λανθασμένα τον αποκαλούν; Γιατί δεν απαντάς στα σχόλιά μου October 24, 2023 At 8:48 am και October 25, 2023 At 10:25 am, αλλά κι αυτό October 29, 2023 At 9:40 am;

    • Ποῦ νά ξέρω πῶς ἑρμηνεύετε αὐτά πού διαβάζετε; ῾Η ποίηση τοῦ Ελύτη εἶναι βαθύτατα χριστιανική.

     ¨Στίς Κυκλάδες οί μικρές εκκλησίες αφθονούν και λάμπουν όπως τα
 βότσαλα. Άλλού πουθενά χριστιανοί δεν εφάνηκαν ποτέ τόσο ειδω
λολάτρες. Και είναι με το μέρος τους ό Θεός. ¨

     • Μα αυτά και μ’ αυτά, Ελένη, εσύ εξέτρεψες το θέμα, ανακατεύοντας τον εκκλησιαστικό γάμο, ο οποίος, όπως αμέσως σού είχα επισημάνει, είναι εντελώς άσχετος προς την συμβολαιογραφική πράξη δύο ενηλίκων ατόμων, που σκοπό έχει να τούς δοθεί η δυνατότητα διαθέσεως των περιουσιακών των στοιχείων κατά βούληση, πράγμα που κρίνω απολύτως δίκαιο και ασφαλώς δικαίωμά των. Έτσι έδωσες αφορμή και στο παραπάνω μπουνταλά να πει όσες ανοησίες μπορούσε και κάματε την τρίχα τριχιά. Κρίμα, αυτό δεν είναι συζήτηση.

  • Είσαι βέβαια ότι καταλαβαίνεις για ποιο θέμα μιλάς; Ναι, το ζήτημα τού συμφώνου συμβίωσης και η λύση τού προβλήματος που περιέγραψα είναι ζήτημα ενός νόμου (δεν ξέρω αν θα έχει ένα ή περισσότερα άρθρα).

   Όλα τα άλλα, απλώς δεν αναφέρονται στο συγκεκριμένο θέμα.

   • Ἄλλο σύμφωνο συμβίωσης καί ἄλλο γάμος. ῾Η ἔννοια γάμος σέ δύο ἴδιου φύλου ἄτομα ἔχει θεολογικῆς φύσεως ζητήματα πού καλό εἶναι νά τίθενται καί νά ἐρευνῶνται, νομίζω, γιατί ἔχουν ξεχασθεῖ οἱ ἔννοιες καί ἡ σοβαρότητά τους. Γάμοι μεταξύ ἑτεροφύλων ὑπάρχουν πολλῶν εἰδῶν καί μάλιστα εἶναι μία ἀπό τίς διαφορές τῆς ᾿Ορθόδοξης μέ τήν Καθολική ᾿Εκκλησία. ῾Η ἔννοια τῆς συμβίωσης μέ νομικές προβλέψεις ἀποκατάστασης θά μποροῦσε νά ὑπάρχει καί σέ φιλικές μόνο σχέσεις. Δέν ἔχω τίποτα ἐναντίον τῶν ἀνθρώπων πού ἔχουν ὅποιες σχέσεις θέλουν, ἀλλά οἱ ἔννοιες ἔχουν συμβολισμούς πού ἔχουν μεγάλη σημασία.

    • Καλώς. Πρόκειται περί συμφώνου συμβιώσεως και τίποτε άλλο. Είμαστε τώρα σύμφωνοι (έστω και … χωρίς σύμφωνο);

  • Εάν η απάντησή μου δεν σε ικανοποιεί, τότε πες μου εσύ τι θεωρείς συζήτηση. Το να βαφτίσεις ένα ζήτημα εκκλησιαστικό/θρησκευτικό, ενώ δεν είναι, για ν’ ανοίξεις έναν άσχετο διάλογο;

 8. Ο ΝΟΜΟΣ ΟΜΩΣ -ΑΝ ΠΟΤΕ ΨΗΦΙΣΤΕΙ- ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΓΑΜΟ -ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ-ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ,ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟ 2021 Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΙΣ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ.ΤΣΙΠΡΑ.
  ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΟΣ .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
27,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα