Σύρτη: Αιφνιδιαστική αεροπορική επιδρομή του LNA – Κατέστρεψε τουρκικά συστήματα αεράμυνας

10/8/20 | 0 | 0 | 249 εμφανίσεις

Σε ένα μέτωπο το οποίο αφορά άμεσα την Ελλάδα της οποία το συμφέρον εάν δεν επικρατήσει ολοκληρωτικά ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ (κάτι πολύ απίθανο να συμβεί) τουλάχιστον να είναι ρεαλιστική η δημιουργία ενός ανατολικού λυβικού κράτους με το οποίο η Ελλάδα θα μπορεί να προχωρήσει σε συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών και να αποκόψει την Άγκυρα από την Τρίπολη σε γεωπολιτικό πλαίσιο.

Ένα λιβυκό ανατολικό κράτος για να μπορεί να είναι βιώσιμο πρέπει να έχει υπό την κατοχή του τα πλούσια κοιτάσματα της Σύρτης.

Η επιδρομή έγινε ανάμεσα στην γέφυρα και στο κάστρο Al-Sdadda και είχε ως στόχο μια τουρκική πλατφόρμα αεράμυνας, ραντάρ και πύργο. Σύμφωνα με τον LNA η αποστολή ολοκληρώθηκε με επιτυχία, καθώς οι στόχοι καταστράφηκαν. 

Το τηλεοπτικό δίκτυο Libya 24 TV επιβεβαίωσε τις αεροπορικές επιδρομές στην Al-Sadada, επισημαίνοντας ότι η αεροπορική δύναμη του LNA στόχευε την 14η Πύλη σε αυτήν την περιοχή που βρίσκεται δυτικά της στρατηγικής πόλης της Σύρτης.

Ορισμένοι ακτιβιστές του LNA ανέφεραν ότι οι αεροπορικές επιθέσεις είχαν ως στόχο τα πρόσφατα εγκατεστημένα τουρκικά συστήματα αεράμυνας στο Al-Sadada, κάτι που είναι σημαντικό επειδή οι δυνάμεις της Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας έχουν συγκεντρώσει τα στρατεύματά τους στην περιοχή για πιθανή επίθεση στη Σύρτη.

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης δεν έχει σχολιάσει ακόμη επίσημα τις αναφορές αεροπορικών επιθέσεων.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/904365_syrti-aeroporiki-epidromi-toy-lna-stoheye-toyrkika

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    15/1/21 | (0 σχόλια)
    Αλέξης Παπαχελάς Οι διερευνητικές συνομιλίες θα αρχίσουν σε μερικές ημέρες. Η Αγκυρα έχει ξεκαθαρίσει, με όσο μεγαλύτερη σαφήνεια μπορεί, πως θα θελήσει να βάλει στην ατζέντα τα ζητήματα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών και της ιδιοκτησίας ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων. ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας