«Σύρραξη» Μ.Τσαβούσογλου με την Σουηδή ΥΠΕΞ για τη Συρία και την Κύπρο

13/10/20 | 0 | 0 | 347 εμφανίσεις

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε έντονη λογομαχία πριν από λίγη ώρα, με την ομόλογό του από τη Σουηδία, Αν Λίντε, στο πλαίσιο της συνάντησής τους στην Άγκυρα.  

Η Λίντε έθεσε το ζήτημα της τουρκικής στάσης σε Συρία και κυπριακή ΑΟΖ, ζητώντας από το Τσαβούσογλου να αποσυρθούν τα τουρκικά στρατεύματα από τη Συρία και η Τουρκία να σεβαστεί τα δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ εξοργίστηκε από τις αναφορές της Σουηδής ΥΠΕΞ και της απευθύνθηκε λέγοντάς: «Ποια είστε εσείς που τα λέτε αυτά; Ποιος σας έδωσε εντολή να τα πείτε αυτά; Τα κάνετε για να υποστηρίξετε το PKK. Γιατί δεν μιλάτε για τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων στους υδρογονάθρακες;».

Ταυτόχρονα, ο κ. Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση για μεροληψία, λέγοντας «αφού είστε τόση ευαίσθητη για τα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί δεν μιλάτε για την Ελλάδα που βουλιάζει τις βάρκες των προσφύγων στο Αιγαίο;».

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/924337_frastiko-epeisodio-mtsavoysogloy-me-tin-soyidi-ypex-gia-ti-syria-kai

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    24/2/21 | (1 σχόλια)
    Αντώνης Μανιτάκης, Οµότιµος καθηγητής Νοµικής του ΑΠΘ, Πρόεδρος του επιστηµονικού συµβουλίου της Νοµικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Λευκωσίας  To άρθρο πραγματεύεται την (αντι)συνταγματικότητα του πειθαναγκαστικού εμβολιασμού μιας ειδικής κατηγορίας προσώπων, που επιτελούν δημόσιο λειτούργημα και έρχονται σε προσωπική επαφή με ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας