Σύμβουλος Ερντογάν: «Μόνο με τα όπλα θα επιλυθούν τα προβλήματα στην Μεσόγειο – Στο τέλος θα πολεμήσουμε»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Μόνο με όπλα θα λυθούν τα προβλήματά μας στην ανατολική Μεσόγειο», υποστήριξε και αυτό σημαίνει πως η Άγκυρα έχει καταλάβει ότι μπορεί μέσω της πίεσης για πολεμική σύγκρουση να κερδίσει πολλά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Άλλωστε είναι σαφής ότι δεν μπορούν να λυθούν τα ελληνοτουρκικά ζητήματα με το δίκαιο και ο λόγος είναι απλός: Ξέρει ότι το δίκαιο δεν ευνοεί την Τουρκία και ξέρει ακόμα καλύτερα πως στο τέλος αυτό που μετράει είναι το «δίκαιο εν όπλοις».

Στη διάρκεια παρέμβασής του σε εκπομπή του CNN Turk, ο Ντογκού δήλωσε προκλητικά πως: «τα θέματα της ανατολικής Μεσογείου δεν μπορούν να επιλυθούν με το δίκαιο, αλλά με τη δύναμη και με το στρατό», αφού σύμφωνα με τον ίδιο: «με διάφορες νομικές δικαιολογίες κανείς δεν μπορεί να υπερασπιστεί το δίκαιο της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου «εάν χρειάζεται πόλεμος για να γίνει αυτό», ο άτυπος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Ταγίπ Ερντογάν, τάχθηκε ευθαρσώς υπέρ της πολεμικής λύσης λέγοντας πως : «στο τέλος θα χρειαστεί να πολεμήσουμε».

Ο Ντογκού επανέλαβε για μία ακόμη φορά τους ισχυρισμούς πως η Ελλάδα κατέλαβε στρατιωτικά νησιά, νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο Πέλαγος που δεν της ανήκουν βάση διεθνών συνθηκών. «Οι Έλληνες ήρθαν στο Αγαθονήσι και αποβίβασαν τους στρατιώτες τους, Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους κάθε τόσο πάει εκεί. Έμπηξαν πια την ελληνική σημαία και εσείς και μόνο με τη δύναμη μπορείτε να βγάλετε από εκεί τους Έλληνες» δήλωσε προκλητικά, καταλήγοντας πως στην ανατολική Μεσόγειο : «Από τώρα και μετά πλέον, το λόγο θα έχουν τα όπλα, ο στρατός και ο στόλος».

Δείτε τις δηλώσεις του Περιντσέκ Ντογκού στο CNN Turk (μετάφραση tourkikanea.gr)

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/908387_symvoylos-erntogan-mono-me-ta-opla-tha-epilythoyn-ta-provlimata
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Γλαύκα ες Αθήνας κομίζει ο σύμβουλος, εκτός κι αν, όπως πολύ φοβούμαι, είναι όλα “τακτοποιημένα” εν αγνοία των αφελών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα