Σύμβουλος Ασφάλειας του Μπάιντεν, συζήτησε το “πρόβλημα Κίνα και Τουρκία” με την Ε.Ε.

30/1/21 | 0 | 0 | 171 εμφανίσεις
Ο  Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Μπάιντεν έβαλε στο “τραπέζι” την Τουρκία με αξιωματούχους της ΕΕ

Η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Emily Horne, δήλωσε ότι ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Jake Sullivan, είχε τηλεφωνική συνομιλία με την Πρόεδρο της Κομισιόν, Πρόεδρο της Επιτροπής της ΕΕ Ursula von der Leyen και τον επικεφαλής του Συμβουλίου Bjoern Seibert. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και αυτό της Τουρκίας.

Στη γραπτή δήλωση της Horne σχετικά με το περιεχόμενο της συνάντησης, αναφέρεται ότι ο Sullivan υπογράμμισε τη δέσμευση του Προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden στην Υπερατλαντική Συμμαχία και τόνισε την αναζωογόνηση και αποκατάσταση των σχέσεων ΗΠΑ-ΕΕ.

Στη δήλωση αναφέρεται ότι “Συζητήθηκε η συνεργασία ΗΠΑ-ΕΕ κατά της επιδημίας του Covid-19 και συζήτησαν το θέμα της παγκόσμιας υγείας. Αυτό, καθώς και η οικονομική ανάκαμψη και η κλιματική αλλαγή ήταν στην ημερήσια διάταξη της συζήτησης. Συμφώνησαν επίσης ότι πρέπει να εργαστούν από κοινού, σε θέματα που προκαλούν ανησυχίες, όπως η Κίνα και η Τουρκία.

Ο συντάκτης του Ahval, İlhan Tanır, αναφέρθηκε στη συνάντηση στο λογαριασμό του στο Twitter με τις ακόλουθες δηλώσεις:

“Η διοίκηση του Μπάιντεν δεν συνομιλεί με τους Τούρκους αξιωματούχους, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μιλάει για την Τουρκία. Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Sullivan, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τους ηγέτες της ΕΕ. Η Τουρκία, μαζί με την Κίνα” θεωρήθηκαν ως ζητήματα “κοινού προβληματισμού και ανησυχίας”.

Πηγή: ahvalnews.com/infognomonpolitics.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Στη χθεσινή εκπομπή "Γνώση και Εμπειρία" της διαδικτυακής τηλεόρασης "Ανιχνεύσεις web tv" την οποία συντονίζει ο Αντιστράτηγος ε.α., Επίτιμος Διοικητής Στρατιάς και τ. Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Κύπρου Ηλίας Λεοντάρης, ο Θεόδωρος Καρυώτης αφού ανέλυσε έννοιες της ΑΟΖ ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας