Σύλληψη τρομοκρατικού πυρήνα στην Τρίπολη.- Στην Τουρκία μεταφέρονται για θεραπεία, τραυματισμένα μέλη του ISIS

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Τρίπολη (Ιδιαίτερη Ανταπόκριση)
Η Μικτή Δύναμη Αντιτρομοκρατικών Επιχειρήσεων μετέδωσε βίντεο από τις ομολογίες μελών πυρήνα που συνδέεται με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS, και συνελήφθησαν κατ’ εφαρμογή των εισαγγελικής εντολής.
Οι συλληφθέντες τρομοκράτες επιβεβαίωσαν ότι ορισμένοι από αυτούς εντάχθηκαν στην εξτρεμιστική οργάνωση το 2014 και το 2016, αφού ορκίστηκαν πίστη στον τρομοκράτη Mahmoud al-Barasi, Εμίρη της οργάνωσης, και τη συμμετοχή τους στις ένοπλες συγκρούσεις που έλαβαν χώρα στην πόλη της Βεγγάζης και αργότερα μετακινήθηκαν προς τα νότια της Λιβύης, εκτός από ένα μυστικό πυρήνα στην πόλη της Τρίπολης με επικεφαλής τον συλληφθέντα τρομοκράτη Ahmed Al-Khashmi, με το παρατσούκλι Al-Adnani.
Η Κοινή Επιχειρησιακή Δύναμη συνέλαβε όλα τα μέλη του τρομοκρατικού πυρήνα που βρίσκονταν στην Τρίπολη, τους τρομοκράτες Sanad Al-Suwaii, Ahmed Ali Al-Khashmi, Tariq Abdul Salam Al-Obeidi και τον Abdullah Idris Al-Obaidi.
Στην ομολογία του, ο τρομοκράτης Sanad Wanis Al-Suwai’i, δήλωσε τα εξής: «Έγινα μέλος του ISIS το 2017 και υπήρξε συντονισμός με λαθρέμπορους στην πόλη Sabha που με έφεραν στην πρωτεύουσα, Τρίπολη, όπου εγκαταστάθηκα για λίγο, και ο ISIS ζήτησε να παρακολουθήσουμε και να φωτογραφίσουμε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τους σταθμούς ασφαλείας γύρω από αυτό για να προετοιμαστούμε για επιχείρηση».
O τρομοκράτης Ahmed Al-Khashmi, αναφέρθηκε στα εξής: «Εκπαιδεύτηκα να πολεμήσω στην πόλη της Βεγγάζης μέχρι να τραυματιστώ το 2015 και μετά μετακόμισα στην πόλη Misrata για θεραπεία και από εκεί στην πόλη της Σύρτης».
Ο Al-Khashmi συνέχισε λέγοντας: «Μετά τον ακρωτηριασμό του χεριού μου σε μια από τις συγκρούσεις, μεταφέρθηκα στην Τουρκία για θεραπεία και τότε έμαθα ότι ένα από τα μέλη της οργάνωσης καθοδηγούσε τον συντονισμό μεταξύ μας μέσω των αρχείων περίθαλψης των τραυματιών και συνέχισα να ηγούμαι της επικοινωνίας με τα μέλη για συντονισμό για τη διεξαγωγή νέων επιχειρήσεων, μέχρι τη σύλληψη μου».
Από την πλευρά του, ο τρομοκράτης Tariq Abdul Salam al-Obaidi είπε: «Εντάχθηκα στο ISIS το 2014 και συμμετείχα σε διάφορες μάχες και βγήκα για θεραπεία εκτός Λιβύης εξαιτίας τραυματισμού μου στο πόδι και μετά επέστρεψα αφού μου ανατέθηκαν μαχητικά και υλικοτεχνικά καθήκοντα στο νότο ως μέλος μιας μονάδας που έχει Λίβυους και ξένους».
Ο Al-Obaidi συνέχισε, “Δούλευα για να παρέχω καύσιμα και τρόφιμα σε συνεργασία με λαθρέμπορους για να εξασφαλίσω την επιβίωση της ομάδας. Έζησα σε ένα από τα προάστια της πρωτεύουσας με τη βοήθεια μελών της οικογενείας μου. Εδώ ο συντονισμός ξεκίνησε με μια νέα οργάνωση που βομβαρδίστηκε στην έρημο από drones, και μας ώθησε να οργανώσουμε εσωτερικές επιχειρήσεις».
Από την πλευρά του, ο τελευταίος από τους τρομοκράτες, ο Abdullah Idris Al-Obaidi, είπε στην ομολογία του: «Εντάχθηκα στον ISIS το 2016 και βγήκα στην έρημο το 2017. Μας βομβάρδισε η AFRICOM και από εκεί πήγα για θεραπεία στην Τρίπολη, όπου ξεκίνησε ο συντονισμός με την ομάδα μέχρι τη σύλληψή μου».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Walid Al-Lafi, διευθυντής του καναλιού Al-Nabaa που υποστηρίζει αυτές τις τρομοκρατικές ομάδες, είναι ο Υπουργός Πολιτικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας στην κυβέρνηση του Abdul Hamid Al-Dabaiba, όπου το κανάλι χρησιμοποίησε απάτη και ψέματα για να κρατήσει αυτές τις τρομοκρατικές ομάδες στην ανατολική περιοχή.
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα