Σόρος: Να αντιμετωπίσει την αλβανοφοβία της η Δυτική Ευρώπη…

22/10/19 | 0 | 0 | 265 εμφανίσεις

«Υπάρχει έντονη προκατάληψη και μισαλλοδοξία εναντίον των εθνοτικών Αλβανών στη Δυτική Ευρώπη, η οποία πρέπει δεν πρέπει να υποτιμάται όταν η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία απορρίπτονται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», έγραψε στο Twitter ο Αλεξάντερ Σόρος, σύμφωνα με την εφημερίδα των Σκοπίων «Νεζαβίσεν».

Η δήλωση του Αλεξάντερ Σόρος,  υιού του γνωστού δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, ιδρυτή του ιδρύματος Ανοικτής Κοινωνίας, έρχεται μετά από την αρνητική απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να αρχίσουν συνομιλίες με τα Σκόπια και τα Τίρανα για την ένταξη στην ΕΕ.

«Η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει την Αλβανοφοβία της!», πρόσθεσε.

Μάλιστα ο υιός Σόρος, που έχει αναλάβει τα ηνία από τον πατέρα του, συνηγόρησε στην αντίδραση του Επιτρόπου της Διεύρυνσης της ΕΕ, Γιόχανες Χαν, γράφοντας:

«Για να είμαστε σαφείς η ευθύνη για την αποτυχία αυτή δεν είναι και στις δύο πλευρές, πολλοί δικαιωματικά έλπιζαν σε μια θετική απόφαση. Η ΕΕ είναι αυτή που τη φορά αυτή λόγω των εσωτερικών προβλημάτων της υπονομεύει την εμπιστοσύνη των κρατών στην ΕΕ».

http://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    17/1/21 | (2 σχόλια)
    Του Παντελή Σαββίδη Επειδή η εξουσία απομονώνει από το λαό, το ερώτημα αν θέλει να αυτοκτονήσει ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ανεδαφικό. Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η ομάδα των Συμβούλων του με ορισμένες από τις επιλογές τους δίνουν την εντύπωση ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας