Σφοδρότατη επίθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη κατά του Αντώνη Σαμαρά, με κύριο άρθρο του «Βήματος», που κατηγορεί τον πρώην Πρωθυπουργό για την σκληρή κριτική του προς τον Μητσοτάκη, για τα Ελληνοτουρκικά

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Ο λύκος κι αν εγέρασε και άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε μήτε την κεφαλή του…». Υπό την σκέπην αυτής της λαϊκής παροιμίας, που προέρχεται από την κοιτίδα της

οικογένειας Μητσοτάκη, δηλαδή την Κρήτη, το «Βήμα της Κυριακής» του Βαγγέλη Μαρινάκη αφιερώνει το κύριο άρθρο του στον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προχωρώντας σε μία οξύτατη επίθεση εναντίον του!

Αιτία της επίθεσης αυτής, όπως αναφέρει το ίδιο το άρθρο, είναι η γνωστή σκληρή κριτική, που άσκησε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την πολιτική του στα Ελληνοτουρκικά και στο Σκοπιανό, ο πρώην Πρωθυπουργός, με τη συνέντευξή του στην «Καθημερινή».

Κατά το κοινώς λεγόμενον το Κυριακάτικο «Βήμα» ‘περνάει γενεές 14 τον Αντώνη Σαμαρά‘, κατηγορώντας τον -μεταξύ των άλλων- για υποκρισία και καιροσκοπισμό, γιατί όπως γράφει «παίζει το εθνικιστικό χαρτί, ενδυόμενος άλλοτε τη στολή του ‘Μακεδονομάχου’ και άλλοτε του ‘ανελέητου τουρκοφάγου’». Επιπλέον, του καταλογίζει ότι «υπήρξε κατά καιρούς συνομιλητής των Τούρκων», ότι είναι «εμμονικός και παρορμητικός», χωρίς φραγμούς και ενδοιασμούς και δεν συμβιβάζεται με την ιδέα της πολιτικής του απομόνωσης». Επαναφέρει στη συνέχεια τις μνήμες από την ανατροπή της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από τον τότε υπουργό του Αντώνη Σαμαρά, αφήνοντας και υπαινιγμούς για τα πραγματικά του κίνητρα την εποχή εκείνη.

Και το «άρθρο του Βήματος» καταλήγει ως εξής: «Μετά τις τελευταίες παρεμβάσεις του Αντώνη Σαμαρά, πολλοί διερωτήθηκαν αν θα επιχειρήσει ξανά μια δεύτερη απόπειρα κλονισμού της κυβέρνησης, του νεότερου Μητσοτάκη. Οι συνθήκες προφανώς δεν είναι οι ίδιες και οι δυνατότητές του είναι περιορισμένες. Άλλοι σημειώνουν ότι το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Ορισμένοι ωστόσο επιμένουν ότι ‘ο λύκος κι αν εγέρασε και άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε μήτε την κεφαλή του’…».

Τελευταία προειδοποίηση προς Σαμαρά ή κήρυξη πολέμου το άρθρο του «Βήματος»;

Από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, που έγινε γνωστό το περιεχόμενο του κυρίου άρθρου του «Βήματος» και η σφοδρότατη προσωπική επίθεση πολιτικής αποδόμησης του Αντώνη Σαμαρά, την οποία επιχειρεί, έγκυροι πολιτικοί παρατηρητές άρχισαν να θέτουν το ερώτημα αν πρόκειται για την ύστατη προειδοποίηση της ηγεσίας Μητσοτάκη προς την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά, ώστε ο Μεσσήνιος πολιτικός να κάνει τρία βήματα πίσω, ή αν πρόκειται για την ανοικτή κήρυξη πολέμου μεταξύ των δύο ανδρών, που θα οδηγήσει σε ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας!

Η απάντηση θα δοθεί από την ίδια τη ζωή τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

https://europost.gr/sfodrotati-epithesi-vaggeli-marinaki-antoni-samara-kyrio-arthro-vimatos-poy/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα