Σχόλιο του ΜΑΟ για τον ΣΥΡΙΖΑ: μεγάλη αναταραχή, ωραία κατάσταση

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Αυτό που συμβαίνει με τον Συριζα, σήμερα, ήταν απολύτως νομοτελειακό και η σελίδα αυτή το διέβλεπε απο την εποχή που η εξουσιομανής ομάδα που τον συγκροτούσε κατείχε την κυβέρνηση.
Αναδεικνύει, δε, την παθογένεια του πολιτικού μας συστήματος, του οποίου τα πολιτικά κόμματα δεν βασίζονται σε ορισμένες ιδεολογικές και πολιτικές αρχές αλλά ο πυρήνας τους αποτελείται απο φράξιες που κατ εντολήν, γιατί διαφορετικά δεν γίνεται, διεκδικούν, και ορισμένες φορές κατακτούν, την εξουσία.
Ο Σύριζα ήταν ένα συνονθύλευμα αριστερών φραξιών χωρίς καμιά ενότητα μεταξύ τους. Το μόνο που τις ένωνε ήταν η εξουσιομανία.
Κατέκτησαν την εξουσία αλλά απο εκεί και πέρα άρχισαν τα προβλήματα. Γιατί η διαχείρισή της ήταν αδύνατη απο αυτό το συνονθύλευμα που εκτεινόταν απο φιλελεύθερη δεξιά που απο συμφέρον συνέκλινε στον Συριζα, μέχρι υποστηρικτές τρομοκρατικών ενεργειών (τις οποίες αποκαλούν επαναστατικές για να τα έχουν καλά με την συνείδησή τους, αν κάποια στιγμή τους ενοχλούσε).
Εκείνο που η ομάδα αυτή κατάφερε ήταν το χειρότερο μνημόνιο, την συμφωνία των Πρεσπών και μια αποδομητική αντίληψη σε οτιδήποτε κρατά, ακόμη, ενωμένη την ελληνική κοινωνία.
Σε αυτά συνέκλιναν. Απο εκεί και πέρα άρχισε η διάλυση.
Σιγά σιγά εξεδιώκοντο οι ομάδες που ενοχλούσαν τον ηγετικό πυρήνα του. Μέχρι που φθάσαμε στο σήμερα. Είναι αδύνατη η ενότητα του Συριζα.
Οι διαφορές, πλέον, δεν είναι πολιτικές, ο Συριζα είναι ένα νεοφιλελεύθερο πολιτικό μόρφωμα με όλα τα χαρακτηρσιτικά μιας παρηκμασμένης συγκεντρωτικής κοινωνίας. Οι διαφορές είναι προσωπικές.
Κάποιος με επιρροή στον χώρο κινεί τα νήματα απο το παρασκήνιο, κάποιοι οικονομικοί παράγοντες τον στηρίζουν με την εντολή που έλαβαν απο την προστάτιδα δύναμη να αναδιαμορφώσουν το πολιτικό σκηνικό για να υπάρχει εναλλακτική λύση στη Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη.
Είναι εντυπωσιακό το πόσο καιροσκοπική, εξουσιομανής, συγκεντρωτική και αρκετές φορές μισανθρωπική αποδείχθηκε η αριστερά στην Ελλάδα παρόλο που, υποτίθεται, ενδιαφέρεται για ένα άλλο είδος κοινωνίας πιο ανθρωπιστικής.
Το κόμμα, η ηγετική ομάδα και η νομενκλατούρα που θα δημιουργήσουν είναι τα προτάγματα απέναντι στην κοινωνία.
Ο αυταρχισμός, ο ολοκληρωτισμός και η εκμηδένιση του ανθρώπου ως προσωπικότητας η πολτική της πρακτική.
Και, όμως, έχει καταφέρει, ακόμη και σήμερα, να εμφανίζεται ανθρωπιστική. Είναι ακριβώς το αντίθετο. Επι κυβέρνησης Συριζα πήραμε την πιο ήπια γεύση του τι σημαίνει η άσκηση της εξουσίας απο αυτήν. Μια νέα αριστερά, με ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά είναι απολύτως αναγκαία για να αντιμετωπίσει την λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού.
Το πολιτικό σκηνικό χρειάζεται αναδιαμόρφωση. Η κρίση στο Συριζα είναι θετικό γεγονός.
Να επαναπροσδιοριστούν οι χώροι και να αναδιαταχθούν τα πρόσωπα που θα ήθελαννα τους υπηρετήσουν.
Η σημερινή κατάσταση είναι αρρωστημένη.
Ας ελπίσουμε κάτι νέο, πιο ελπιδοφόρο να δημιουργηθεί. Θα περάσει χρόνος και θα έχουμε ωδύνες. Αλλά δεν γίνεται διαφορετικά.
Πρέπει να υπάρξει εναλλακτική λύση στην αλαζονεία Μητσοτάκη ο οποίος καθίσταται ολοένα και περισσότερο επικίνδυνος για την ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας και την διατήρηση της ακεραιότητάς της.
Ο Μάο αποτέλεσε μια ηγετική μορφή στην αριστερά με τα ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά που υπαινιχθήκαμε. Αν τον ρωτούσε κανείς για τις εξελίξεις στον Συριζα θα έλεγε: “μεγάλη αναταραχή, ωραία κατάσταση”.
Ας ελπίσουμε κάτι διαφορετικό, καλύτερο απο αυτό που γνωρίσαμε, να προκύψει.
Παντελής Σαββίδης
spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν τα είχατε γράψει τότε (2015 έως 2018) ευχαριστούμε που τα γράψατε τώρα και σίγουρα δυσαρεστήσατε πολλούς φίλους στο ”σινάφι” σας και στο Διαδίκτυο -αγαπητέ κύριε Σαββίδη- και επειδή απηχούν την πραγματικότητα και είναι εύστοχα θα τα επαναλάβουμε.
    ” Εκείνο που η ομάδα αυτή (του Σύριζα μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 προσθέτω) κατάφερε ήταν το χειρότερο μνημόνιο ,την Συμφωνία των Πρεσπών και μια αποδομητική αντίληψη σε ο,τιδήποτε κρατά , ακόμη ,ενωμένη την ελληνική κοινωνία”.
    Ελπίζετε -ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο -αλλά αυτό θα έρθει μόνον όταν όλη η Αριστερά της μεταπολιτεύσεως του ΠΑΣΟΚ και των άλλων φιλοευρωπαϊκών ”Δημοκρατιών Δυνάμεων” ενσωματώσει και εκφράσει την όντως δημοκρατική Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία, που θα είναι μια ακίνδυνη για το Έθνος εναλλακτική πατριωτική κυβερνητική πρόταση .
    Ως τότε (δυστυχώς πολλά χρόνια) θα έχουμε ”σπαράγματα” ανένταχτων και ατίθασων Κινημάτων και Δικαιωματιστών, που θα ”αναστατώνουν” το ελληνικό κράτος και την καθημερινότητα και την ενότητα του ελληνικού λαού και του έθνους , που είναι υποχρεωμένο να έχει γείτονα την μουσουλμανική και επιθετική Τουρκία.
    Η νέα ηγεσία του Σύριζα -που ευτυχώς φθίνει ως Αξιωματική αντιπολίτευση -θα επιταχύνει τον διχασμό της ελληνοχριστιανικής κοινωνίας , η οποία -όπως προκύπτει από δημοσκοπήσεις-στην μεγάλη πλειοψηφία της δεν θέλει τις μεταμοντέρνες προτάσεις της για τον γάμο των ομοφυλοφίλων με τα παρεπόμενά της ,τον χωρισμό Κράτους και Εκκλησίας ή τον μισθοφορικό στρατό , που δεν ξέρουμε που τις συνέλαβε ή ποιοι είναι οι εμπνευστές της.
    Υ.Γ Δεν είναι που προσπαθούν να επιβάλουν να τα δεχθούν οι Έλληνες ,αλλά θέλουν και να σιωπήσουν οι ελευθερόφρονες Έλληνες.
    ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ;;; .

  2. ΣΑΝ όταν τα έγραφα το 2015 και 2016 λούφαζες. Που να τα δεις. Τώρα βγήκες στο σεργιάνι και κάνεις και τον τιμητή. Δεν πειράζει. Σύνηθες φαινόμενο.

    • Δεν λούφαζα -βαριά κουβέντα-αλλά δεν παρεξηγούμαι εύκολα ,ούτε σας κατατάσσω στους υποστηρικτές του ΤσιπροΣύριζα, εξ άλλου δεν ξεχνώ ότι συνεχώς χαρακτηρίζατε ως κακίστη την Συμφωνία των Πρεσπών, που πίκρανε όλους τους Μακεδόνες και εσάς ως Μακεδόνα του Δήμου Παιονίας-Κιλκίς .
      Μου έκανε εντύπωση όμως η φράση σας -που δεν την ξαναγράψατε και είναι αληθής- ότι” ο Σύριζα λειτουργούσε ως ΑΠΟΔΟΜΗΤΗΣ σε ό,τιδήποτε κρατά ακόμη ενωμένη την ελληνική κοινωνία”.
      Απλά υποστήριζα από όταν ”εισήλθα” στην καλή παρέα σας (νομίζω το 2016) -και υποστηρίζω- την Παράταξη, που από την ίδρυσή της το 1974 ΔΟΜΕΙ την ένωση των Ελλήνων ,με ήπιο πολιτικό κλίμα και ήρεμα πολιτικά πάθη , κάτι που δεν είχαμε στις περασμένες 10ετίες ιδιαίτερα την 10ετία του 1980 , που πρωτοστατούσαν ο γνωστός Μένιος -κάτι χειρότερο του σημερινού κ. Πολάκη- και η Αυριανή ,με τα πρωτοσέλιδα της για Χατζηδάκη, Θεοδωράκη και Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου.
      Μεγαλώσαμε αλλά τα θυμόμαστε και τα προβάλλουμε για να μη τα ξαναζήσουμε.
      ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
35,700ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα