ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση στο Μαξίμου μετά τις δηλώσεις Ρωμανού για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Για απαράδεκτη προσπάθεια να σύρει την πολιτική συζήτηση στο βούρκο κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον διευθυντή γραφείου Τύπου της ΝΔ μετά τις δηλώσεις του για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, και αναρωτιέται με νόημα γιατί δεν έχει αποπεμφθεί από τον πρωθυπουργό και ποιο είναι το σχέδιο Μαξίμου

Προβληματισμό και σοβαρά ερωτήματα προκάλεσαν οι δηλώσεις του διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκου Ρωμανού, που δεν δίστασε να επιρρίψει τις ευθύνες για τις υποκλοπές στον ίδιο τον Νίκο Ανδρουλάκη, ζητώντας του μάλιστα εξηγήσεις και παρακινώντας τον να επιδείξει το θάρρος που χρειάζεται και να κοινοποιήσει τα στοιχεία που θα τα μάθει μόνο ο ίδιος.

Οι δηλώσεις αυτές ξεσήκωσαν σάλο με τον ΣΥΡΙΖΑ να εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και να αποδίδει την μη αποπομπή του Νίκου Ρωμανού στο γεγονός ότι απλώς υλοποιεί «το ύστατο σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου».

Παρέμβαση για το ζήτημα έκανε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για πρακτικές μαφίας. Χρησιμοποιώντας πολυ σκληρή γλώσσα ο κ. Τσίπρας αναφέρει: «Ενώ όλοι περιμένουμε την εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη, που από ό,τι φαίνεται όπως κάθε κατηγορούμενος έλαβε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί, παρακολουθούμε έκπληκτοι τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της ΝΔ να λειτουργεί με όρους κοινών εκβιαστών», με τον Νίκο Ρωμανό να δίνει «το επίσημο έναυσμα».

«Ο κ. Μητσοτάκης καλά θα κάνει να κλείσει τη βάνα του οχετού, πριν πνιγεί μέσα του ο ίδιος» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, που χρησιμοποιώντας πολύ σκληρή γλώσσα για τον πρωθυπουργό.

«Ο ίδιος πρέπει να δώσει απαντήσεις»

Στις επίμαχες δηλώσεις ο Νίκος Ρωμανός, βγάζοντας λάδι ανέφερε «ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης θα πρέπει να δώσει απαντήσεις για τις αιτιάσεις που αφορούν αυτή τη νόμιμη συνακρόαση μέσω της ΕΥΠ» και προχωρώντας τον συλλογισμό του, ανέφερε χαρακτηριστικά: «…να έχει το θάρρος να κοινοποιήσει τα στοιχεία που θα τα μάθει μόνο ο ίδιος, καθώς είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα…».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ρωμανός, μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για «νόμιμη συνακρόαση μέσω της ΕΥΠ» του κ. Ανδρουλάκη, «που δεν έχει τίποτα το παράνομο», ξεκαθαρίζοντας σχετικά με τις παραιτήσεις (σσ Δημητριάδη και Κοντολέοντα) πως ήταν «οι λανθασμένες ενέργειές τους σε μια νόμιμη επισύνδεση που οδήγησαν σε παραιτήσεις».

Τσίπρας: Κλείστε τη βάνα του οχετού

Σε σκληρή δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επιτίθεται προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη «όπως κάθε κατηγορούμενος έλαβε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί», και μιλά για προπαγανδιστικό μηχανισμό της ΝΔ που «λειτουργεί με όρους κοινών εκβιαστών».

«Οι στοχευμένες «διαρροές» για τον Νίκο Ανδρουλάκη, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά το επίσημο έναυσμα που έδωσε με δήλωσή του ο επικεφαλής του γραφείου τύπου της ΝΔ, επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας. Ότι οι αυτουργοί των παράνομων παρακολουθήσεων συνδέονται με πρακτικές μαφίας» αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας και καλεί τον πρωθυπουργό να αναλάβει δράση.

«Ο κ. Μητσοτάκης καλά θα κάνει να κλείσει τη βάνα του οχετού, πριν πνιγεί μέσα του ο ίδιος».

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα