Συρίγος: Η Τουρκία μπορεί να στείλει επίτηδες στα νησιά άτομα με κοροναϊό

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Στον κίνδυνο, η Άγκυρα να αξιοποιήσει τον κοροναϊό, με στόχο τη δημιουργία έντασης στο Αιγαίο, αναφέρθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος.

«Αυτό που μας ανησυχεί», είπε χαρακτηριστικά, είναι «μη τυχόν στείλουν επίτηδες άτομα που είναι φορείς του κοροναϊού για να τον μεταφέρουν σε κάποιους από τους καταυλισμούς στα νησιά του Αιγαίου».

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον Alpha, ο κ. Συρίγος, πρόσθεσε ότι «Γι’ αυτό γίνεται απόλυτος διαχωρισμός όσων φθάνουν πλέον στα νησιά».

Δύο ακόμα σενάρια
Θεωρώντας βέβαιη μια νέα ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Συρίγος δήλωσε ανήσυχος για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν παροπλισμένα σκάφη για μαζικές αφίξεις προσφύγων άνω των 100 ατόμων «πίσω από τα μεγάλα νησιά – στο κεντρικό και δυτικό Αιγαίο, δηλαδή όπως έφθασαν στην Τζια».

«Το δεύτερο που περιμένουμε και προετοιμαζόμαστε είναι όταν θα φτιάξει ο καιρός και θα τελειώσει η ιστορία με τον κοροναϊό, να υπάρξει πίεση στο νότιο τμήμα του Έβρου».

Ο κ. Συρίγος εκτίμησε πάντως, ότι δεν θα υπάρξει θερμό επεισόδιο, πριν τελειώσει η κρίση του κοροναϊού.

«Εκτιμώ ότι αυτό θα το δούμε όταν τελειώσει η επιδημία», ανέφερε.

ΠΗΓΗ: In.gr

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ασφαλώς οι φόβοι τού κ. Συρίγου είναι απόλυτα δικαιολογημένοι. Ίσως να το έχουν κάνει ήδη. Η Ελλάδα πρέπει να προστατεύσει την υγεία των κατοίκων της πάση θυσία. Για τον λόγο αυτόν να δημιουργήσει κλειστές δομές σε ακατοίκητα νησιά και όχι στην ενδοχώρα.

  2. Από τις 3 τρχ. μηνός μίλησε για την πιθανότητα αυτή ο καθηγητής Συρίγος και οι “καμπάνες” κτυπούν (αυτές δεν τις … “έπιασε” η τσιόρδιος κορονοαπαγόρευση!):

    “Με μία γλώσσα η οποία αιφνιδιάζει και η οποία δεν συνηθίζεται να χρησιμοποιείται στις ενημερώσεις του ελληνικού ΓΕΕΘΑ, η ανώτατη ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων προχώρησε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου 11 Απριλίου σε ανεπίσημη-άτυπη ενημέρωση των στρατιωτικών συντακτών σχετικά με σενάριο αποστολής μεταναστών από την Τουρκία στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

    Σύμφωνα με αυτήν την άτυπη ενημέρωση, το ΓΕΕΘΑ αναφέρει επίσης πως αυτοί οι μετανάστες που προορίζονται να μετακινηθούν παράνομα στην Ελλάδα, είναι μολυσμένοι με κορωνοϊό”. (απ’ εδώ).

    Μετανάστες με κορωνοϊό προωθεί η Αγκυρα στην Ελλάδα

    “Έχει εξακριβωθεί ότι οι συγκεντρώσεις μεταναστών στα παράλια της Μικράς Ασίας αυξάνονται με ασθενείς με COVID-19, οι οποίοι μετεφέρθησαν από δομές του εσωτερικού με λεωφορεία. Η Τουρκία θα επιχειρήσει να μεταφέρει στην Ελλάδα και την Ευρώπη μολυσμένους μετανάστες. Η στρατοχωροφυλακή και η τουρκική αστυνομία παίζει τον ίδιο ρόλο που έπαιζε και στον Έβρο, δηλαδή τους κατευθύνει και τους οδηγεί, εκτελώντας ουσιαστικά τις εντολές του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σοϊλου που είχε προαναγγείλει τις προθέσεις τους. Οι Τούρκοι ποτέ δεν είναι απρόβλεπτοι. Πάντα δίδουν ενδείξεις των σχεδίων τους. Και η συγκεκριμένη περίπτωσις έχει μιαν ακόμη διάσταση: Ότι η Τουρκία βρήκε τον τρόπο να μειώνει τα κρούσματα στο έδαφός της. Δεν καταγράφει ούτε περιθάλπει τους ασθενείς. Τους στέλνει αλλού…” (απ’ εδώ).

    Πόσο σοβαρά άραγε παίρνει το πράγμα η κυβέρνηση, όταν ασχολείται μόνο να διαψεύδει όσους το λένε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα